kjujiczek Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 A taka MP5 da radę konkurować z innymi bronmi na otwartym terenie ? Wątpie zeby byla celna i dalekostrzelna jak inne bronie. O to bym się nie martwił,replika jest przyjemna że tak to ujmę. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 A taka MP5 da radę konkurować z innymi bronmi na otwartym terenie ? Wątpie zeby byla celna i dalekostrzelna jak inne bronie. Podstawowy błąd, który robisz, to sugerowanie się bronią palną. W przypadku Airsoftu - krótkie MP5 może mieć zbliżony zasięg i celność nawet do replik mających kilkakrotnie dłuższą lufę. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Dobrze złożona da radę...pamiętaj replika,a nie broń. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Jeśli na WMASG.pl widnieje gdzieś określenie "broń", to zostało ono użyte jedynie dla wygody i utrzymania klimatu całej zabawy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Do 350zł spokojnie można wyrwać coś używanego. Tu mamy aukcję http://allegro.pl/ze...2623006419.html ale cena na pewno podskoczy jeszcze. Warto prześledzić komis itp. Polecić można np AKSU BOYI albo gutka jakiegoś. Nie najgorsze bywają też mp5 JG. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Cisza Panowie. Jeżeli jeszcze raz ktoś się będzie czepiał o słowo "broń" to nie będzie miło. Unikajcie takiego offtopu po prostu. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Przepraszam,zwróciłem uwagę z przyzwyczajenia. Już zapoznalem się ze zmianami w regulaminie. Pozdrawiam,Mati. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 (edited) (...) Tu mamy aukcję http://allegro.pl/ze...2623006419.html ale cena na pewno podskoczy jeszcze. (...) Ooo, na tym warto oko zaczepić, sprzedający podał numer telefonu, zawsze można dopytać. Poza tym na Allegro zawsze można złożyć reklamację. Jedyne co radzę, to przesyłkę sprawdzić przy kurierze, będzie się pultał, bo oni nigdy nie mają czasu, ale mają taki obowiązek, jeśli odbiorca tego żąda. Ps @Dexter, Ty polecasz G36K[JG] i MP5[JG]? To co pozostanie dla mnie? :icon_cry: Edited September 16, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 @Dexter, Ty polecasz G36K[JG] i MP5[JG]? To co pozostanie dla mnie? :icon_cry: Ares. Quote Link to post Share on other sites
radekb29 Posted September 16, 2012 Author Report Share Posted September 16, 2012 Do 350zł spokojnie można wyrwać coś używanego. Tu mamy aukcję http://allegro.pl/ze...2623006419.html ale cena na pewno podskoczy jeszcze. Warto prześledzić komis itp. Polecić można np AKSU BOYI albo gutka jakiegoś. Nie najgorsze bywają też mp5 JG. Pisałem do sprzedawcy tej repliki z ww linku i powiedział że od ręki chciałby 500 zł więc myślę że cena minimalna nie jest duzo mniejsza niż 500 zł Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Cenę zweryfikuje rynek. Ot co. Quote Link to post Share on other sites
radekb29 Posted September 16, 2012 Author Report Share Posted September 16, 2012 Z tego co się teraz dowiedziałem to kupię albo CM 037 nowe/uzywane albo G608 używane albo CM031/CM028 nowe/używane Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 No to ja bym stawiał na nówkę, skoro masz taką możliwość. Jeśli nie chcesz długiej repliki - może to być CM.037. Quote Link to post Share on other sites
radekb29 Posted September 17, 2012 Author Report Share Posted September 17, 2012 A jeszcze takie pytanie, dlaczego nalegacie na nowe ? Czy te repliki mają sklonności do psucia się ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Nie. To raczej poprzedni właściciele mają skłonności do zaniżania przebiegów albo "zapominania" o pewnych detalach. Od zawsze jadę na używanych, starannie wybieram oferty po prostu i nigdy się nie naciąłem dlatego JA osobiście polecam zakup używki przy wsparciu np doświadczonego kolegi. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Skłonnością bym tego nie nazwał, ale rzadko kiedy wiesz jak tak naprawdę poprzedni właściciel dbał o replikę. Może się zdarzyć, że była ona dość mocno katowana, albo były jakieś problemy z jej użytkowaniem i z tego względu ktoś ją sprzedaje. W przypadku kupna nowej repliki - masz na nią gwarancję. Jeśli umiesz serwisować repliki samemu, bądź masz znajomych, którzy się na tym znają - możesz zaryzykować wzięcie używki. Jeśli nie - lepiej wziąć nówkę. Gdybyś natomiast był zdecydowany na jakąś używkę - zawsze staraj się dowiedzieć jak najwięcej o danej replice. W przypadku wątpliwości - możesz napisać na forum, na podstawie zdjęć / opisu coś możemy pomóc, ale nigdy nie będziesz miał pewności. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 No i przy zakupie używki trzeba zwracać uwagę na takie detale jak np błędy ortograficzne w ogłoszeniu. Po prostu jak replika wydaje się cycuś ale po pisowni i stylu przypuszczasz, że pisał je albo dziesięciolatek albo analfabeta to trzeba odpuścić. Zawsze przy zakupie trzeba mendzić o jak najwięcej szczegółowych informacji. Bo jak ktoś pisze "jest precka ale nie pamiętam jaka" no to opcje są dwie, albo to chamskie kłamstwo albo w środku siedzi badziew bo o montażu promyka czy PDI ciężko zapomnieć. To samo tyczy się innych części np gumki hu itp. Nie kupuj raczej repliki od drugiego właściciela bo zaniżenie przebiegu masz wtedy dwukrotne- przy pierwszej sprzedaży i przy drugiej, masz to jak w banku. No i mogą być wady które już pierwszy właściciel zataił itp. Generalnie- podchodzić do tematu z maksimum podejrzliwości i ostrożności a można z używanych replik być mega zadowolonym ;]. Jak ja. Quote Link to post Share on other sites
radekb29 Posted September 17, 2012 Author Report Share Posted September 17, 2012 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/345203 opyla się ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (edited) Caps lok, wykrzykniki, stan idealny ale drugi właściciel, tunning ale gwarancja... Nie brał bym. Pas o wartości 50zł jak widzimy na allegro: http://allegro.pl/li...0&string=Pas AK Przebieg 2500000-3000000 kulek to troszku dużo. Edited September 17, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
radekb29 Posted September 17, 2012 Author Report Share Posted September 17, 2012 Sądzę że z tymi kulkami to błąd i powinno być 2,5-3,5 tyś kulek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Też sądzę, że to błąd ale skoro ktoś nie potrafi poprawnie wyrazić swoich myśli na piśmie to nie ryzykował bym handlowania z taką osobą. Quote Link to post Share on other sites
radekb29 Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 a lepiej kupić CM037 czy JG509MG ? Czy jest między nimi jakaś różnica, jeśli tak to jak duża. Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 No więc, przyszła do mnie ta CM.037. Naprawdę super replika! Spokojnie przebija puszkę z 6 m. Jeśli zamierzasz strzelać się w lesie, to zasięg i celność jest jest zdecydowanie wystarczająca, a CQB to już się nie mówi! Po pierwszym dniu POLECAM! ;D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts