Grzybuch_ASG Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Witam, Zastanawiam się nad kupnem tej oto kamizelki: http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/kamizelka-taktyczna-modularna-olive-a-c-m.html Powiedzcie czy jest ona wygodna iczy nie rozleci się po czołganiu się przez 5 min. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 90% że się rozleci... Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Możesz trafić na sztukę, która Ci posłuży na lata, ale bardziej prawdopodobne, że prędzej, czy później się rozleci lub zacznie pruć :/ Urok kamizelek ACM ;) Quote Link to post Share on other sites
Bacao Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Ale po co Ci w ogóle ta kamizelka? Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Chest brytyjski z linku powyżej albo lbv jakaś. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 To zależy od tego jaki kolega ma budżet. Quote Link to post Share on other sites
Grzybuch_ASG Posted September 17, 2012 Author Report Share Posted September 17, 2012 Kamizelka mi jest potrzebna do noszenia 3 magazynków Kałacha, wody itp. Aha i jeszcze jedno, kamizelka powinna być w kolorze olive ponieważ mam zamiar kupic mundur oliwkowy. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (edited) Kamizelka mi jest potrzebna do noszenia 3 magazynków Kałacha, wody itp. Aha i jeszcze jedno, kamizelka powinna być w kolorze olive ponieważ mam zamiar kupic mundur oliwkowy. Więc będzie Ci zupełnie dobrze pasować ta: http://allegro.pl/ch...2623083735.html Tadam, wygodne i pojemne i z cordury 1000d. Tania i przyzwoitej jakości, a do olivki pasuje każde kamo oporządzenia. Jedyna wątpliwość czy wejdą Ci magi od AK, ale są podane wymiary ładownic, więc proste do sprawdzenia. Edited September 17, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Chest w DPM to typowy przykład kamizelki w oliwce... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (edited) Chest w DPM to typowy przykład kamizelki w oliwce... Czytaj ze zrozumieniem: do olivki pasuje każde kamo oporządzenia Pozdrawiam. Edited September 17, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (edited) To Ty twierdzisz, że pasuje, ja bym raczej napisał, że opo w olivce pasuje do każdego kamuflażu na mundurze. Co i tak niczego nie zmienia bo autor pyta o kamizelkę a nie chesta i w oliwce a nie w DPM. Na temat- w oporządzeniu nie siedzę ale wiem, że chińskie zabawki z kategorii kamizelek, futerałów i wszelkich szytych rzeczy są niestety badziewne. W podobnej kasie powinno udać się upolować coś firmowego ale używanego i tą drogą proponuję pójść. Edited September 17, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (...) wiem, że chińskie zabawki z kategorii kamizelek, futerałów i wszelkich szytych rzeczy są niestety badziewne. W podobnej kasie powinno udać się upolować coś firmowego ale używanego i tą drogą proponuję pójść. ... i tu masz w 100%% rację. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Powała, autor wyraźnie zaznaczył, że o oliwkę mu chodzi. Nawet jeśli DPM by pasował (choć wg mnie się gryzie), to jeśli autor zechce później założyć inny kamuflaż, to będzie kicha. Jeśli chodzi o kamizelkę z linku - nie polecam. O ile zdarza mi się kupić na Taiwangunie elementy chińskiego oporządzenia, które już bardzo długo i bez większych oznak zużycia spełniają swoją rolę, o tyle ta kamizelka rozpadła mi się w ekspresowym tempie. Najpierw zaczęły się pruć ładownice, później cały bok kamizelki się spruł i tyle dobrze, że ktoś mnie trytytkami poratował na spotkaniu. Jeśli natomiast autorowi podobają się kamizelki typu UTG, to warto dołożyć do wersji od Umarexa. Również ją posiadam i różnica jakościowa między nim, a chińską wersją z Taiwanguna jest olbrzymia. Niemniej jednak, jeśli zaczniesz się w niej czołgać, to bez względu na to czy to jest ACM czy Umarex - pierwsze co, to zgubisz kaburę. Czołganie się ogólnie nie jest najwygodniejsze w tej kamizelce, ale możliwe. A propos tej kabury - od siebie polecę poszukać wersji bez kabury, z dodatkowymi ładownicami na magazynki. Jeśli nawet chciałbyś wówczas przenosić klamkę w kamizelce, to ładownice się do tego spokojnie nadadzą. Czasami do UTG od Umarexa dorzucone są wymiennie ładownice i kabura. Tak, magazynki od AK się mieszczą. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Ja bym na Twoim miejscu polował na kamizelkę Omega Blackhawk. Za 140-180zł kupisz trochę używaną na allegro.W olive ;) Ew. na ebayu poszukaj jak możesz kupić zza granicy. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (...)Jeśli natomiast autorowi podobają się kamizelki typu UTG, to warto dołożyć do wersji od Umarexa. Również ją posiadam i różnica jakościowa między nim, a chińską wersją z Taiwanguna jest olbrzymia.(...) Czasami do UTG od Umarexa dorzucone są wymiennie ładownice i kabura. Wszystko racja, ja mam Umarexa, niestety po zwykłym upadku na beton, jedną z ładownic przeciął metalowy magazynek. Tkanina, żeby nie wiem jaka to nie stal, no chyba, że kevlar. :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts