Stilgar Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Witam, jak sam temat wskazuje chce cos uhm "udowodnić" mojemu znajomemu. Chce on kupić "COŚ" takiego: http://www.militaria.pl/crosman/karabinek_aeg_crosman_r76_pulse_%28sapr76%29_p5303.xml Sam nigdy o tym nie slyszalem a dlugo sie juz strzelam, powiedzcie mi czy sie oplaca, co to wogole jest jakies bardziej dokladne dane bo nic nie pisze o gearboxie (prawie nic nie licząc opinii). I pytanie - co lepsze... cm028 czy to coś ? Poleccie też inne bronie Jego budżet ok 350zł. Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Skavek Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Z tego co czytam w opiniach to ta replika ma plastikowy Gearbox więc już nie zaciekawie. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 17, 2012 Author Report Share Posted September 17, 2012 Z tego co czytam w opiniach to ta replika ma plastikowy Gearbox więc już nie zaciekawie. Wlasnie sam to wyczytalem ale to wynika tylko z 1 opini i o to sie kurde spieram, bo nigdzie nci nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Niech kupi straci 300zł i wtedy się przekona że najlepszym rozwiązaniem do tej kwoty jest CM 028. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 http://pl.memgenerator.pl/mem-image/wiec-powiadam-wam-cm-028-jest-konsensusem-tej-sprawy-pl-ffffff Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 CM.028B, jak nie, to cm.037. Quote Link to post Share on other sites
Skavek Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 CM.028B, jak nie, to cm.037. Zgadzam się nie warto się bawić z nieznanymi replikami no chyba, że ktoś miał z nią styczność i może się wypowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 17, 2012 Author Report Share Posted September 17, 2012 (edited) Hmm dobra, co do tej broni juz zrezygnowal ale on nie che 028 bo chce ... coś bardziej "cool" bardziej "call of dutowego" z większymi bajerami... ktoś ma jakieś pomysły bo ja już wysiadam na ten temat :icon_razz: poprostu coś bardziej oryginalnego Edited September 17, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Kopa w dupę przed zakupem tego Crossmana. Tak na szczęście i profilaktycznie. Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Ja też czytałem, że plastikowy gearbox i uważam, że jedna opinia wystarczy i nie ma co dyskutować. CM.028 a jak nie to poszukać porządnej oferty z używaną repliką. Hmm dobra, co do tej broni juz zrezygnowal ale on nie che 028 bo chce ... coś bardziej "cool" bardziej "kall of dutowego" z większymi bajerami... ktoś ma jakieś pomysły bo ja już wysiadam na ten temat :icon_razz: Jak tak to niech pójdzie do hmmm sklepu z zabawkami i kupi super uber pro karabin za 20zł. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 MP5 z JG, na ganfajerze są w promocji za ~350 zł. Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Albo CM037 za 361 zł Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Mój kolega ma tego crossmana. GB faktycznie plastikowy, jednak wystrzelił dużo - z tego co wiem przeszło 40 000 kulek i dalej działa. CM 0.28 strzela lepiej niż w/w replika. Ja bym sugerował CM 0.28. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (edited) Jak kolega chce coś bardziej "call of dutowego", to niech szykuje 1000-1500zł. Tak na zapas, żeby nie brakło. :D Edited September 17, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 A G36C JG nie jest wystarczająco pr0 cool taktyczne? Quote Link to post Share on other sites
dsee Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Teraz ja sie wypowiem jak on chce cos Call of Duty to niech sobie gra i gra w tej lepiej call of duty czy tam CS. Bronie nie są na wygląd i na ozdobe chodzi przedewszystkim o Jakość + FPS Broń może wygladac nawet w kształcie gówna chodzi o to że ma dobrze strzelać nie zacinać sie . Kupi twoj kolega badziewie za 300zł i potem bedzie ci mówił jak on bardzo żałuje że to kupił czemu to kupił przegadaj mu do rozsądku ze jak chce sie tułać z tą bronia po sklepach zeby naprawiac itd. to niech Kupi ale żeby potem nie miał żalu. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 (edited) Jak ktoś walczy w Afryce o przetrwanie to może mu chodzić tylko o to, żeby strzelało daleko i celnie, bo to zapewni mu większe szanse przeżycia. Natomiast jeśli chodzi o airsoft to jest to hobby, więc każdy gracz ma prawo grać z repliką, która podoba mu się wizualnie. To zwiększa radość z gry. Kolega może zrobić tak: kupić replikę, która ma jakieś szyny montażowe (G36, Mp5- odp. wersje sobie sam znajdzie), a następnie, gdy zwiększą się fundusze zakupić lasery, kolimatory, rączki/ chwyty taktyczne, lunety i inne duperszwance, które pozwolą mu być bardziej "sCoDowanym". Edited September 17, 2012 by 14100715 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Jak wyżej - jeśli CM.028 mu się nie podoba, to powinien nieco dozbierać i zainteresować się serią MP5 od JG, albo G36 od JG. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 (edited) (...) Kolega może zrobić tak: kupić replikę, która ma jakieś szyny montażowe (G36, Mp5- odp. wersje sobie sam znajdzie), a następnie, gdy zwiększą się fundusze zakupić lasery, kolimatory, rączki/ chwyty taktyczne, lunety i inne duperszwance, które pozwolą mu być bardziej "sCoDowanym". Jak wyżej - jeśli CM.028 mu się nie podoba, to powinien nieco dozbierać i zainteresować się serią MP5 od JG, albo G36 od JG. Dokładnie tak!!! Ps @Dexter, znowu polecam G36[JG] i MP5[JG], choć nie tylko ja... To jest moje osobiste zdanie! :icon_wink: Edited September 18, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts