gogeto11 Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 niedawno kupiłem rugera (link do niego:http://www.taniemilitaria.pl/ruger-mk1-ggh0201-p-243.html) i chciałbym go trochę ulepszyć jakimiś dodatkami.Dopiero zaczynam zabawę z ASG więc jeszcze słabo się znam.Chciałbym te dodatki też kupić niedrogo gdyż nie dysponuję zbyt dużymi oszczędnościami. Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Ale jakie dodatki? Sprecyzuj, czego ci potrzeba, bo jak na razie twój post brzmi jakbyś miał nadmiar kasy i koniecznie chciał ją wydać na jakieś pierdoły Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Jedynym dodatkiem na początek który ma sens do tego pistoletu to wyjęcie stalowej kulki z tylnej części chwytu tam gdzie podnosi się tą dźwigienkę przy rozkładaniu pistoletu. Pozwoli Ci to obniżyć wartość FPS do regulaminowej <350. W stocku jest za mocny do budynku, mój brat go ma i zanim obniżyliśmy moc zdążył zrobić parę mniej lub bardziej poważnych krwiaków innym graczom. Link to post Share on other sites
gogeto11 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 (edited) dzięki szkielet za poradę ale nie strzelam się na krótkie dystanse.Chodziło mi o jakiś tłumik( nawet nie wiem czy można do niego wmontować ) albo kolomator. Suma dodatków NIE MOŻE przekroczyć 100 zł. Edited October 8, 2012 by pidzejfat Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 O ile jest gwint możesz kupić tłumik. Ale dobry tłumik jest droższy niż replika. Z kolimatorem to samo. W ogóle- po co ci takie dodatki? Kolimator nie doda celności, tłumik nie doda zasięgu. Lans? W takim pistolecie kolimator i tłumik- IMO bleee. Link to post Share on other sites
gogeto11 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 (edited) A dało by się doczepić szynę RIS (jeśli tak to jaką) aby zamontować laserek . I jaki laser byłby w miarę tani i dobry? Edited October 6, 2012 by gogeto11 Link to post Share on other sites
kovoko Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 (edited) dzięki szkielet za poradę ale nie strzelam się na krótkie dystanse. To po co Ci ten laser? Nie lepiej wydać tą kase na coś co Ci się przyda? Na przykład gaz, albo kulki. Edited October 6, 2012 by kovoko Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Konwersja na wersję wytłumioną była jeszcze chwilę temu dostępna na machinegun.pl Preckę można kupić. Laser, koli- mało sensowne, replika i tak jest zbyt niecelna. Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Kup sobie magazynki:D Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 To tak jakbyś do Syrenki czy Trabanta chciał wsadzić 20` felgi,sportowy wydech 2,5cala,obniżyć zawieszenie itp... Oczywiście da się,ale po co? Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 W sumie, to ten pistolet został zaprojektowany do korzystania z nim tłumika dźwięku. Ale potrzebny jest gwint :D. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Ten pistolet został zaprojektowany do rekreacyjnego strzelania za domem w Stanach Zjednoczonych. I sprawdza się w tym zastosowaniu perfekcyjnie. Link to post Share on other sites
gogeto11 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 To po co Ci ten laser? Nie lepiej wydać tą kase na coś co Ci się przyda? Na przykład gaz, albo kulki. Akurat kulek i gazu mam bardzo dużo i starczy mi ich na mniej więcej rok.A laser chciałbym dokupić aby były lepsze efekty strzelanki w nocy. Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Ale co w tym efektownego? Chyba żaden laserek do 100zł nie ma widzialnej wiązki, więc będziesz widział czerwoną kropeczkę na najbliższym drzewie, nic więcej. Link to post Share on other sites
asas Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 (edited) Jedyna "szyna montażowa" jaką widziałem do Rugera była obecna w wersji Carbine, na "grzbiecie" repliki, ale nie spotkałem jej nigdy w sklepach. Istniała na machinegun, o czym wspomniał dexter, konwersja wytłumiająca lufę. Nie widzę zbytniej możliwości jakiegokolwiek innego tuningu - chyba, że podczepisz sobie laser pod lufą za pomocą opasek zaciskowych tylko.. Po co? W nocy, wbrew pozorom, zbytnio Ci to nie pomoże w celowaniu (za to Ciebie będzie o wiele łatwiej zlokalizować - "strzelaj w to czerwone światełko!"). Kolimator zaś, przy Rugerze, wygląda, hm.. Zabawnie. Jak na moje - jedyne co powinieneś w nim zmienić to, jak radzili koledzy wyżej, zbić prędkość wylotową (uwierz mi - 420FPS'ów w replice, która zapewne już za chwilę stanie się boczną - to za dużo. Na małych odległościach, gdzie skupienie będzie zadowalające - nie będziesz mógł strzelić (gdy to zrobisz, to dostaniesz w łeb kolbą kolegi), na dużych - skupienie nie będzie zbyt zachwycające. Osobiście uważam, że mając do wydania pieniądze na tę replikę, możesz poszukać następujących rzeczy, i niczego więcej: wytłumiona lufa (wątpię by była gdzieś dostępna), precyzyjna lufa wewnętrzna (wątpię, by istniała), zapasowe magazynki (najlepszy wybór). Edited October 7, 2012 by asas Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 http://c.wrzuta.pl/wi9873/d2ca9d9200016e195071657f/strzelnica069 Kolimator zaś, przy Rugerze, wygląda, hm.. Zabawnie. To zależy... po której stronie lufy się stoi ;]. Link to post Share on other sites
Recommended Posts