bucz12 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Witam. ma M4 chciałbym polepszyć jej zasięg i mam zamiar kupić lufę precyzyjna 6.04-6.03 i o to pytania -Jaka lufa do 170 zł 363 mm - Jak jeszcze polepszyć zasięg repliki co wymienić i ile to mniej więcej bd kosztowało? Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 1. Lufa guardera 6,02 2. Gumka zielona G&G Zasięgu dużo nie zwiększysz, ale zasięg skuteczny tak. A co do kwesti co można jeszcze więcej zrobić, to sprecyzuj jaka replika i czy to pełen stock. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 9, 2012 Author Report Share Posted October 9, 2012 Tak pełny stock oprocz dyszy bo wymieniłem na almuminiowa podwojnie uszczelniona. replika to M4A1 tylko ze kolbe zmienilem od R16 a co do kasy to nie ma znaczenie tylko cos w rosadnych cenach Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Tak pełny stock oprocz dyszy bo wymieniłem na almuminiowa podwojnie uszczelniona. replika to M4A1 tylko ze kolbe zmienilem od R16 a co do kasy to nie ma znaczenie tylko cos w rosadnych cenach Jaka firma jeszcze. Wiesz ile firm robi repliki M4.. ? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Ja bym dozbierał i kupił promyka. Po tym co widziałem, śmiało mogę powiedzieć, że naprawdę warto dozbierać do promyczka. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Tak pełny stock oprocz dyszy bo wymieniłem na almuminiowa podwojnie uszczelniona. replika to M4A1 tylko ze kolbe zmienilem od R16 a co do kasy to nie ma znaczenie tylko cos w rosadnych cenach Na Twoim miejscu kupił bym porządna lufę (prometheus), gumkę systema/zielon G&G i używał dobrych kulek. Zauważysz różnicę, i w zasięgi i w powtarzalności strzałów co odbije się pozytywnie na Twojej skuteczności ;) Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 (edited) Tak. Szczególnie przy lufie 363mm, tak bardzo warto kupować promyka. Żeby nie było mam promyka, guardera, systeme, Madbulla, JBU 6,01mm, 6,03mm, SRC i co tam jeszcze to nie pamiętam. No i cały "pęk" chińczyków. :icon_smile: Edited October 9, 2012 by tred211 Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 A gdzie można znales lufe promyka bo jakos niemoge znalesc a m4 firm boyi Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Można dostać tu: http://asgshop.pl/sklep/catalog.php?cat=24&mid=111 Ale jeżeli planujesz zwiekszać moc repliki, to ja proponuję kupić dłuższą lufę i schować ją pod tłumikiem dźwięku. Podaj dokładnie jaką masz m4 boyia, bo mają one rozrzut fps od 320-420. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 (edited) wiesz co to juz nie jest boyia. Wymieniłem korpus, gumkę na madbulla niebieska,dysze, sprężynę na m130, komorę, lufę zewnętrzną i parę innych rzeczy po czym poszedłem na chronomowanie i wyszlo mi 386. Ale mi nie chodzi o FPS bardziej o zasięg skuteczny repliki. Edited October 10, 2012 by bucz12 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 To przed kupnem lufy radziłbym wysłać replikę do kogoś kto Ci to dobrze złoży i ew. wymieni części bo może jakieś lipne kupiłeś ;) Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 Replika już była w takim serwisie wymienili uszczelkę w tłoku doszczelnili komorę dysz itd wszystko jest ok tylko teraz co dalej zrobić żeby zasięg się zwiększył przynajmniej o 10m ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Replika już była w takim serwisie wymienili uszczelkę w tłoku doszczelnili komorę dysz itd wszystko jest ok tylko teraz co dalej zrobić żeby zasięg się zwiększył przynajmniej o 10m ? Pytanie brzmi jaki masz zasięg teraz (najlepiej zmierzony,a nie "na oko"). Szczelność układu też jest ważna. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 Replika ma zmierzony zasięg nie na oko tylko normalnie 55-60 m ale kulka tam już spada a ja chciałbym zęby kulka do 60m leciała prosto i szczelnos układu jest 100% tylko np mam kolegę i ma RPK i zasięg jest 100-120m i jak zwiększyć ten zasięg o to mi tylko chodzi. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 To kup lufę i sprawdź wtedy zasięg. Te części,które wymieniałeś to nie były jakieś chińskie? Kolega z RPK to chyba jakiś niezły tuning musiał zrobić ;) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 W tym dziale ludzie robią błędy w zapisie słów, o jakich nigdy bym nawet nie pomyślał, że da się tak napisać. Jak masz 386fps na kulkach 0.2g przy M130 to masz słabo złożony. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 na kulkach 0.23 gdyz w serwisie nie mieli kulek 0.2g a co do sprezyny to jest jakieś chińskie gów**. dalem za nia 25zl ale mam zamiar kupic guardera. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Do kogo wysłałeś replikę na serwis? Jak będziesz wymieniać sprężynę to radziłbym kupić M120 guardera jednak i wysłać to do jakiegoś dobrego serwisanta. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 Dobra ale nadal sie nie dowiedziałem co z tym zasięgiem jak go poprawic Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 (edited) jak zwiększyć zasięg 1. zwiększyć fps przez: doszczelnienie układu (głowica tłoka, głowica cylindra, dysza, doszczelnienie gumki hop up) wymiana spręzyny na mocniejszą (czasami trzeba wymienić szkielet gearboxa i części w nim) 2 zwiększyć precyzje i powtazalność ; wymiana gumki hop up, wymiana lufy na precyzyjną i najważniejsze: dobrze wszystko poskładać. Z drugiej strony ładowac tyle kasy do boyia??? sama lufa promyka jest więcej wrta niż cała replika;) a i jeszcze dobrać ciężar i jakośc kulek (ja używam kulek 0,28 przy 398 fps, kulki g&g lepsza powtażalność, blaster devil większy zasięg) Edited October 10, 2012 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted October 10, 2012 Author Report Share Posted October 10, 2012 (edited) Wiem no ale ja chce zrobić coś z niczego :icon_smile: Po prostu miałem obóz ASG i miałem 550zl i potrzebowałem repliki wiec kupile jaks M4 potem okazało się ze ma mnóstwo wad itd. i włożyłem w nią już 900zl ;/ Ale jest juz o niebo lepsza niż na początku. Tylko zasięg poprawić i replika jest ok. Edited October 10, 2012 by bucz12 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Gumka, precka i komora zrobią z Ciebie komandora! Systema, Promyk i KA, będzie zasięg, że haha. Lol. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts