HellMaker666 Posted September 29, 2018 Report Share Posted September 29, 2018 Na telefonie pokazuje mi ciąg znaków a na PC normalnie zdjęcie. Może jeśli dodam bezpośrednio jako plik to będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 25, 2018 Report Share Posted October 25, 2018 No i jedno foto z ciorania, gdzieś w Polsce. Tak, buff też w Mapie. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted October 22, 2019 Report Share Posted October 22, 2019 Pozwolę sobie, po roku, temat odgrzać - czy temat jest nadal martwy, czy nie? AFAIK to Maskpol pokazywał na MSPO w tym roku Mapę i Dromadera, czyli coś się dzieje? ...o szanse na cywilną wersję czy chociażby sam materiał do szycia to nawet nie pytam.. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 7, 2019 Report Share Posted December 7, 2019 Cywile dostana to jedynie w dwóch przypadkach: 1 - "właściciele" wzoru podpiszą intratny kontrakt na dostawę dla np Armii albo kilku i wtedy puszczą to na rynek cywilny po jakimś czasie, 2 - nikt nie zechce tego kupić i wtedy w rynku cywilnym nadzieja na odzyskanie kasy wtopionej w opracowanie, badania i próby wdrożenia/sprzedania. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted December 8, 2019 Report Share Posted December 8, 2019 Trochę nie rozumiem tego zastoju w temacie. Jeśli "nie pykło" z WOTem i ogólnie WP, to już raczej "nie pyknie" i 2. aż się prosi. No chyba, że (co bardzo prawdopodobne) dzieje się coś o czym nie wiemy. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 8, 2019 Report Share Posted December 8, 2019 Jedno jest pewne - nie sądzę, żeby ktokolwiek poza "naszymi" blokował dostęp do cywilnego rynku. O ile pamiętam np w USA wszystkie wzory umundurowania i kamo od momentu wprowadzenia zawsze trafiają na rynek cywilny. Czy to poprzez sieci sklepów "dla żołnierzy" czy po prostu idą w świat. U nas rządzący i decydujący najchętniej by widzieli patrole policji i żandarmerii rozbierające ludzi na ulicach z wszelkiej maści "moro" ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 W dniu 8.12.2019 o 12:10, thor_ napisał: Jedno jest pewne - nie sądzę, żeby ktokolwiek poza "naszymi" blokował dostęp do cywilnego rynku. O ile pamiętam np w USA wszystkie wzory umundurowania i kamo od momentu wprowadzenia zawsze trafiają na rynek cywilny. Czy to poprzez sieci sklepów "dla żołnierzy" czy po prostu idą w świat. U nas rządzący i decydujący najchętniej by widzieli patrole policji i żandarmerii rozbierające ludzi na ulicach z wszelkiej maści "moro" ;) U nas są dość jasne przepisy i USA bym nie podawał jako przykładu, bo tam żołnierz po części musi sam kupować elementy umundurowania. Ja raczej brałbym przykład z Kanady ;) Uprzedzając, wyłącznym właścicielem licencji (dość szerokiej) jest na obecną chwilę firma Maskpol i to ona rozporządza wzorem jak i jego wersjami. Ja od długiego czasu przy tym nie pracuję. I, tu już moja prywatna opinia, skoro kamuflaż nie został zmieniony to jest szansa na jego zmianę (a pewne ruchy w tym temacie są, niekoniecznie bezpośrednio związane ze zmianą wuzety ale ułatwiające ten proces) i żadna firma mając w głowie zamówienia idące w setki tysięcy kompletów samego umundurowania podstawowego, nie mowiąc o reszcie wyposażenia, wypuści wzór na rynek cywilny. Byłby to finansowy strzał w stopę przez potylicę i kolano. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 7, 2021 Report Share Posted May 7, 2021 Ciuchy powoli wjeżdżają do sklepów ;) Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted May 8, 2021 Report Share Posted May 8, 2021 Na militaria.pl już są do kupienia. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted May 11, 2021 Report Share Posted May 11, 2021 Ma ktoś spodnie? Czy mi sie wydaje czy za te 300zł jest straszna bieda edyszyn? Wolałbym dać 500, 600 ale mieć coś bardziej zbliżonego np do G4. Dajcie jakieś opinie. I czy pod kolanem jest rzep ściągający? Z minusów które zauważyłem (poprawcie jak się mylę prosze): - brak jakikolwiek elementów rozciągliwych - brak kieszonki na multitool -tylko jeden dip pocket (jakby była kieszonka na multitool to może i bym przeżył tylko jednego dipa) -brak jakiegokolwiek miejsca na ochraniacze (czy to airflexy czy jakieś ukryte wkładki Wiem, że 300zł to fajna cena jak za produkt całkowicie polski ale czuje niedosyt. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 12, 2021 Report Share Posted May 12, 2021 Wodotrysków nie ma, ale jak za 3 stówy to jest całkiem fajnie. Rzepa ściągającego nie ma. Wszyta na plecach guma jest rozciągliwa. Ochraniacze wchodzą bez problemu, zarówno do bluzy jak i spodni. Owszem, airflexy z wystającą skorupą z tego nie zrobisz, ale upchasz tam wiele innych nakolanników i wkładów. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted May 13, 2021 Report Share Posted May 13, 2021 Dzięki za korekte co do miejsca na ochraniacze. No właśnie zawiedzony troche jestem, może jeszcze wypuszczą jakąś wersje pro z bajerami, bo obecny krój mnie wgl nie zachęca. Ot zwykłe spodnie. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 13, 2021 Report Share Posted May 13, 2021 troszku smuteczek, bo np kupiłbym se spodnie Helikona w tym camo, mają kilka modeli które po prostu ubóstwiam jako typ który ma nogi długie jak modelka i normalne spodnie nawet Long są na mój gust za krótkie ... kierwa ;) Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted May 14, 2021 Report Share Posted May 14, 2021 No własnie nie wiem o co chodzi z tą rozmiarówką. Też jestem wysoki i patrząc po tabeli to nic na mnie nie pasuje. Chyba nie jestem wystarczająco wymiarowy xD Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted December 21, 2021 Report Share Posted December 21, 2021 BTW: Byłem ze dwa miesiące temu przelotem w Azteko i chciałem pomacać te mundury z zamiarem zakupu. Okazało się, że nie mają. Powiedzieli mi, że jakościowo wypadają cholernie słabo w stosunku nawet do Invader Gear, który jest prawie połowę tańszy i nie zamówili, bo nie chcą sprzedawać bubla. Szacun za szczerość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts