Tymbark Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Wiem że to tylko gra ale czy istnieje tego typu chest , który zamiast z tyłu na plecach mieć pas do zapięcia ma gruby pas przypominający ten używany w paso-szelkach , głupio wrzucić zdjęcie z gry ale trudno. http://www.jakerowell.com/blog/wp-content/uploads/2011/11/mw3_jakerowell_char_soap_europe_contact0001.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Chińczyki MIWO mają nawet oPALSowany pas :P Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Chodziło mi o coś innego;) Ale fakt , trafna uwaga , sformułuje inaczej - czy w realiach , nie w fikcji gry , istnieje taki model chesta? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Yy, co to jest "chińczyk MIWO" ? Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Yy, co to jest "chińczyk MIWO" ? Produkt firm MIWO? Nie, to byłoby za łatwe. http://miwomilitary.pl/?p=8.79.'CHINCZYK'.A-03.MIWO-MILITARY http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,312/KAMIZELKA-CHI-CZYK-MODU-OWY Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Najbliżej będzie DFLCS. W Polsce Maskpol wypuścił wariację na temat DFLCSa dla BORu, w której pas z tyłu jest ciągły. Pozycja numer 3 http://supertac.pl/tag/maskpol/ . Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 A uszycie czegoś takiego? bądź przeróbki już istniejących modeli chestów , są możliwe , żeby uzyskać taki efekt? Quote Link to post Share on other sites
wiewior05 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Można uszyć rękaw(a wystarczą taśmy w paru miejscach+trochę cordury na niej taśmy) z naszytymi palsami w który włożysz większość tylnych taśm od chestów. I nie ingerujesz w konstrucje chesta. Tylko nic ciężkiego raczej tam nie będziesz nosił, dostęp słaby, z plecakiem nie będzie dobrze działał. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Kiedyś widziałem custom który był zrobiony na zasadzie klapy plate carriera, tylko, że z tyłu. Zwróć uwagę na dwie rzeczy. Taki czest nosi się nisko, na brzuchu, nie każdemu odpowiada. Druga sprawa to jego zakładanie i ściąganie. Cały obładowany będziesz zakładał przez głowę, dlatego większość takich rozwiązań to split chesty. W praktyce to to funkcjonalne jak kamizelka typu FLC bez obładowanych części siatkowych. A customa na kamizelki.prv.pl na pewno ktoś ci uszyje. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Yy, co to jest "chińczyk MIWO" ? "Chest", to po prostu "Chińczyk". :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 Myślałem nad tym dłużej , gadałem z pewnym krawcem oporządzenia i taki chest nie ma sensu , założenie i ściąganie czegoś takiego było by mocno kłopotliwe . Myślałem żeby zainwestować w dobrą kopie LBT 1961A - tutaj moje pytanie , jakiej firmy ? lub H-harness Condora i ładownice tej samej firmy . Pytanie brzmi - Czy w obu przypadkach nie ma problemu z założeniem 30l plecaka , czy pod L1961a da rade WYGODNIE nosić paso- szelki (lub sam pas LC2 ) lub w wypadku H-harness założyć też wygodnie chest-a ? Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Chyba przekombinujesz, pooglądaj zdjęcia tego typu oporządzenia- musiałbyś być wyjątkowo wysoki, albo bardzo nisko(/wysoko) je nosić żeby nie kolidowało z pasem, albo chestem. (chyba że pas będzie ,,minimalistyczo-ucieczkowy" to powinno dać radę). Plecak jak w każdym typie oporządzenia- jeśli nie dasz żadnych ładownic na z tyłu to da radę. Kwestia pasów piersiowych i biodrowych już chyba zależy od figury. PS. Kumpel ma h-harness, i mniej więcej wiem jak to wygląda, ale od razu mówię że osobiście nie testowałem. Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Heidrun z NFM'u ma szeroki pas na plecach. http://www.nfm.no/HEIDRUN-chest-rig/HEIDRUN-Chestrig.html Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 Właśnie tak myślałem , po prostu jeśli bym wziął LBT 1961A to oprócz plecaka nie mam gdzie wrzucić choćby 2 manierek , a do camelbak-ów zaufania nigdy nie miałem . Nadal szukam dobrej firmy produkującej LBT 1961A w oliwce . http://silentpro.wordpress.com/2009/03/03/257/ LBT 1961A + lc-2 - więc chyba się da. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Co za brednie. Nawet pas modułowy pod czesta wsadzasz bez problemu. Skoro pod plate carriera się da to czemu nie pod czesta? Zresztą taki zestaw nosiłem nie raz. Plecak 30 litrowy przy średniej budowie ciała też wejdzie. LBT1961 to około 14 komórek PALS więc z czestów średnich. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Dzięki za sprostowanie Panowie, popłynąłem najwidoczniej. (Chociaż osobiście :icon_wink: nie poszedłbym na noszenie średniego chesta i obładowanego pasa). Wukasz, a jak sprawa się ma z h-harnessem? Sądzisz że da radę połączyć z chest-rigiem? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Da się tylko to bez sensu. Szelki typu H-harness Condora to szelki do samodzielnego ciężkiego beltkitu, oporządzenia opartego o pas. Można dorzucić mini chesta na taśmowych szelkach co najwyżej. Do większych czestów pas jaki tam podejdzie - od 170 cm wzrostu już spokojnie modułowy na dwie taśmy wysoki można pchać. Pod czesta płaskie szelki z taśmy, ucieczkowe/pierwszej linii, różnie zwą. Pas obciążony średnio. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts