KeyKey Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Witam Przymierzam się do kupna repliki cm041k: http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/cm-041k.html Z tego co wyczytałem na forum replikę charakteryzuje zbyt niski zasięg (ok 40m) do lasu. Co powinienem wymienić aby zwiększyć zasięg o co najmniej 10 metrów? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 (edited) Jak na taką replikę to dobry wynik.Jak chcesz większy zasięg to pierwsze co zrób to wymień gumkę na zieloną g&g,albo czarną systemę.Dopiero potem lufa promyk(przy tej długości stosunkowo tania),i tuning gearboxa. Edited November 4, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 "W replice 041K nie ma potrzeby wymiany lufy czy gumki HU, gdyż lufa jest mosiężna o średnicy wewnętrznej 6,04 mm a gumka nie odbiega jakością od gumki HU stosowanych przez renomowane firmy takie jak CA, G&P czy G&G." Czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 (edited) Nie.Mi stockowa guma zamarzła.a g&g nie ;p Edited November 4, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Czy sens montować preckę 6,03 mm i przykryć tłumikiem? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 (edited) Zależy jaka to "precka",i jak długi tłumik.Na twoim miejscu jednak kupiłbym lufę stockowej długości.Do kurza nie założysz tłumika(bez adaptera).Do pdw już tak. Edited November 4, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Podłączę się pod temat. MP5K[GALXY] było bardzo dobrą repliką, zresztą używa jej moja Pani (zamiennie z G36K) od 4 lat bezawaryjnie, a jak sprawuje się "kurtz" od CM? Czy ktoś już ma z nim dłuższe doświadczenie? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Key to po kiego .... chcesz kupić ta replikę i używać jej w lesie. Z tego to się robi ewentualnie rozpylacz kompozytu, nosi jako dodatkowa lub typowo do operowania w pomieszczeniach. Do lasu lepsza do upgrade będzie 041B. @Powała złego słowa nie powiem jak tylko masz chrapkę to śmiało kupuj. Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 A ja od czasu do czasu biegam z tą cymką po lesie i zaprawdę powiadam Wam, zacna to replika! Jedyne zmiany jakie wprowadziłem to niskooporowe kabelki, mosfet, bateryjka lipo i zielona gumka g&g. I w tej konfiguracji cymka świetnie radzi sobie w lesie, nie ustępując zasięgiem innym "długim" replikom. Inna sprawa to celność, cóż, z tą długością lufki wysyłasz w świat "chmurę" kulek. Efekt jest taki, że któraś zawsze trafi :-) @ KeyKey, po co kupować mp5 w wersji "K" i zakładać do niej dłuższe lufki przykryte pseudotłumikami?? Mój kurtz zaraz będzie miał 3 latka i jak na razie śmiga aż miło, do tej pory nie rozbierałem w niej gearboxa... Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 jak wygląda regulacja hu w tych replikach? bo szukałem dosyć troche i nie znalazłem Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 pod chwytem przednim. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 cześć, wie ktoś może jaką długość ma akumulator od tej cymy? (cm041k) Quote Link to post Share on other sites
Żwirek94 Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Mam cm041k i używam akumlatora dł. około 23cm. http://allegro.pl/akumulator-firefox-9-6v-1500mah-ni-mh-stick-i3119282720.html taki i bradzo dobrze mi na tym śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Faktycznie trzeba rozdzielić temat o cm.041k-pdw i innych wersjach, bo to diametralnie różne repliki. Inny gearbox, inne ułożenie elementów, etc. A na temat repliki: Plusy: GB v.3 Cylinder ver 2 Dobra szczelność ROF, i zasięg powyżej oczekiwań Znana już z rodziny cm.041 konstrukcja na beznarzędziowych pinach Cena a jakość Minusy: Delikatne tylne ucho zawieszenia Drobna nadlewka na gumce hopa, przez co niektóre kulki skręcają w bok (wada jednostkowa) Smar jest dosłownie wszędzie Quote Link to post Share on other sites
falcong700 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 wiadomo ze gumka hopa nie zostanie stockowa. przyjdzie czarna systemy lub co mądrzejsi doradzą :P ucho zawieszenia to nie problem. replika musi być funkcjonalna przeróbka nie jest problemem. ale nie ucho było pytaniem tylko dłuższa lufa Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 falcong tu się właśnie mylisz - cyma daje jedne z lepszych gumek, bo i silikonowe, i bardzo dobrze uszczelniające komorę. Tu nadmienię, że zielona GG, którą mam obecnie w "dużej" MP5 wymagała teflon fix`u do osiągnięcia pełnej szczelności. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Cyma i dobre gumki, mhm. Quote Link to post Share on other sites
lukesob Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Przymierzam się do zakupu boczniaka tego typu. Czy da się założyć do niego kolbę teleskopową jak w mp5sd6? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 (edited) Pewnie tak, bo ma boczne prowadnice ale musiałbyś pokombinować z tylną zaślepką. Edited April 1, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 nie da się, bo te 'boczne prowadnice' są zaślepione. Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 (edited) Witam. Moja Cymka miała wypadek i korpus jest połamany, nie nadaje się już do użytku, mam możliwość kupienia korpusu od Galaxy, czy będzie pasował ?????? Edited April 14, 2014 by BieszczadzkiSnajper96 Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Nie będzie pasował. Te repliki mają różne konstrukcje. Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 To lipa..... Quote Link to post Share on other sites
SMSgt_Pit Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Witam Panowie, proszę o pomoc. Czy może mi ktoś doradzić gdzie mogę dokupić batkę Li-Po 7,4V 1100-1300mAh do CM.041K która wejdzie do tej wązkiej przestrzeni? Przeglądałem temat o Galaxy ale nie mam z tą repliką doświadczenia więc szukam po temacie. Proszę o radę :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
SMSgt_Pit Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Witam Panowie, proszę o pomoc. Czy może mi ktoś doradzić gdzie mogę dokupić batkę Li-Po 7,4V 1100-1300mAh do CM.041K która wejdzie do tej wązkiej przestrzeni? Przeglądałem temat o Galaxy ale nie mam z tą repliką doświadczenia więc szukam po temacie. Proszę o radę :icon_confused: Już nie aktualne, chyba znalazłem. Na Gunfire jest Li-Po 1300mAh 7,4V wymiary podane to 12x17x165mm. Powinno być :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts