Tomekwro Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 (edited) Witam, mam do Was pytanie, mianowicie jaki kolimator wybrać, odrazu mówię, że nie mam zbyt dużego budżetu max 100 zł lub około jeśli polecicie coś dobrego. Tak więc który lepszy http://www.taiwangun...y_1x35_acm.html http://www.taiwangun...show/17304.html Lub ten: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/362357 Zachwilę dopytam się wprost na pw, ale nie mogę znaleźć takiego kolimatora w sklepach więc chciałbym się dowiedzieć, czy jest lepszy od tych podanych z taiwanguna. I jeśli ktoś może, to co oznacza to 1x35 lub 1x40, wiem, że pierwsza cyfra to przybliżenie, a następne co to jest? Średnica? (im więcej tym lepiej?) Ewentualnie pokażcie jakieś kolimatory godne polecenia, mogą być używki. Dziękuję za odpowiedzi. Edited November 5, 2012 by Tomekwro Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Oba gówno. Weź dołóż do budżetu i potem można pomyśleć. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Tomekwro Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 :zastanawia: Mhm dobra dzięki za pomoc :P A tak serio - Podajcie linki lepszych, bardziej polecanych kolimatorów, budżet może być większy, ale mniejszy niż 200zł :) Od razu mówię, że nie chcę Eotecha, interesują mnię aimpointy i acogi Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Jak masz 100zł to looknij na tego http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2764010190.html Jest to koli otwarty. Mniej zasłania obraz. Quote Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Dołączam się do tematu. Szukam kolimatora do 300zl. Nie jestem pewien czy otwarty czy zamknięty, jednak moim zdaniem otwarty lepiej wygląda na replice i wydaje mi się że lepiej się z niego celuje, no ale nigdy nie miałem okazji pocałować z jakiegokolwiek kolimatora. Czytałem poradnik początkującego związany z wyborem kolimatora i raczej mało wyniosłem z tej lektury, więc dajcie propozycje czy otwarty czy zamknięty, podajecie argumenty i dajcie link do kolimatora który uważacie za najlepszy z tej pułki cenowej tzn 300zl max Quote Link to post Share on other sites
xazax Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Waltherowski jest pancerny upadłem z repliką na beton i nic się nie stało, poszedł aluminiowy montaż do MP5. Jak nie masz więcej pieniędzy uważam, że to w miarę dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Jeżeli chodzi Ci np. o Eotecha do 300 zł to zagadaj do TomkaPL. A co do założyciela tematu , virusotron podał chyba najlepszą opcję. Ponieważ w ACOG'ach acm często padają włączniki lub pokrętła. Nawet powstał poradnik do naprawy takich kolimatorów. Ale to Ty decydujesz. Quote Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152196711-Celownik-kolimatorowy-EX219.html Co o tym myślicie?? trochę ponad 300zl ale jestem w stanie dołożyć jeżeli warte ceny i funkcjonalne, sam wygląd moim zdaniem jest świetny. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Po pierwsze to wyjdź z strony tego sklepu i nigdy nie wracaj, poszukaj na forum cóż to za cudowny sklep jest ;) Co do kolimatorów, do których linki podał autor - nie są takie złe, szczególnie że używane chodzą za małe pieniądze - 50,60 zł. Szkiełka najczęściej nie przyciemniają obrazu w nich, plamka nawet ładna i nie duża, byłem z takiego kolimatora bardziej zadowolony niż z najpospolitszych kopii aimpointa. Regulacja działała bez zarzutu i do jasności plamki też nie było jak się doczepić. Quote Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 (edited) Pomyliło ci się chyba z airsoftxtreme bo o airsoftguns raczej złego zdania nie ma, sam u nich kiedyś zamówiłem replikę i przyszła na drugi dzień i działała 3lata i zmieniła właściciela i z tego co wiem działa do dziś bez zarzutu. A jeżeli się mylę to wytłumacz mi co u nich tak złego jest? Edited November 6, 2012 by EricSs0n Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Jedna na dziesięć osób też mówi że Airsoftextreme to dobry sklep, po prostu miałeś farta :D Quote Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Ale airsoftguns to chyba zupełnie inny sklep a o nim tu mowa? Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 (edited) Podałem przykład że Airsoftextreme nie cieszy się dobrą opinią, ale 1 na 10 osób powie że wszystko było ok. Tak samo z tym co zapodałeś linka. Edited November 6, 2012 by Dima666 Quote Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 No okej a polecacie jakiś sklep który posiada w ofercie replikę BOLTA B4A1 i posiada program lojalności cos w stylu za każde wydane 100zl 10pkt w prezencie l. Zależy mi na tym bo za same pkt nakupowalbym od groma kulek bo może zdarzyć się że kupię dobry zestawik a nie będzie mnie stać na kulki... Z góry dzieki za pomoc bez was bym kupił w jakimś lipnym sklepie lipną replikę i to by było . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-11mm-i2759623267.html Proszę, do zastosowań airsoftowych- niczego lepszego do 300zł nie znajdziesz. Ten co ostatni wklejałeś to zwykły chińczyk, nie mam pojęcia czemu taki drogi ale jakościowo na poziomie ichnich aimpointów czyli echem... Gdyby kosztował tą stówkę to jeszcze OK ale na pewno nie 340zł. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Podałem przykład że Airsoftextreme nie cieszy się dobrą opinią, ale 1 na 10 osób powie że wszystko było ok. Tak samo z tym co zapodałeś linka. Polecam temat o Airsoftguns.pl Quote Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Tak tak wczoraj wieczorem sobie poczytalem i wnioskuje jednak że zmienię sklep. Jednak nie znalazłem takiego który ma w ofercie Bolta B4A1 i posiada program lojalnościowy. Przydały by się te punkty na kulki. Wolałbym kolimator zamknięty raczej Edited November 7, 2012 by EricSs0n Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Jak chcesz zamknięty to poluj na RD30 z G&P. ASGshop czasem ma takie. Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) GunFire i Specshop ma Bolta. Polecane sklepy. Nie lepiej pisać o tej eMce w temacie który jest jej poświęcony? Edited November 7, 2012 by Dima666 Quote Link to post Share on other sites
EricSs0n Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Jak chcesz zamknięty to poluj na RD30 z G&P. ASGshop czasem ma takie. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4552 Chodzi o tego? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Tak,bardziej chodzi mi o wersję czarną. Mam od paru lat i trzyma się dzielnie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Jesteście całkiem zabawni (by nie powiedzieć - śmieszni). Nikt jeszcze nie zauważył, że airsoftguns.pl i gunfire.pl to ten sam sklep? Dlaczego więc w jednym nie warto, a w drugim warto kupować? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Bo ładnych pare lat temu airsoftguns miał opinię jaką miał? :P Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Lesio nie tyle co ten sam co airsoftguns.pl to budżetowa wersja gunfire i oba nalezą do GFC Group. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Ten sam właściciel, magazyn, siedziba, pracujący tam ludzie. Co różni oba sklepy? Strona internetowa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts