Arni Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Witam. Kończy mi się dysza w m60, jest spękana. Otwieram sobie asg-shop'y i przeglądam....i nic. Jest wszytsko do m16, m4, ak, g36 itd. żeby aby gdzieś była do m249 ale też nie ma. Z czego będzie pasowała dysza do tej broni ? Pozostaje szukać tylko fabrycznej poprzez serwis czy może sie orientuje ktoś z czego dysza będzie kompatybilna. Gearbox to v7. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Witam. Powiedz mi tylko czy komora w m60 P&J/A&K jest taka sama jak w m249, bo wiem, że gearbox jest taki sam. Ja mam m249 i pasuje ogólnie dysza od m16/m4. Mam zestaw bore-up elementa do m16 i komore CA ( chociaż stockowa też podchodziła, ale ją wymieniłem) Edited November 7, 2012 by tred211 Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Witam. Powiedz mi tylko czy komora w m60 P&J/A&K jest taka sama jak w m249, bo wiem, że gearbox jest taki sam. Ja mam m249 i pasuje ogólnie dysza od m16/m4. Mam zestaw bore-up elementa do m16 i komore CA ( chociaż stockowa też podchodziła, ale ją wymieniłem) GB w M60 nie jest taki jak w M249 ,komora również. Wracając do tematu dysza do M60 jest niestandardowa,napis do kilku sklepów np do TaiwanGun,SpecShop i GunFire że nie mają takiej dyszy w serwisie.Możesz też napisać do tego sprzedającego na allegro (link niżej) kiedyś dorabiał dysze na zamówienię koszto ok 50zł. http://allegro.pl/sklep/20377729_revolution-asg-shop Edited November 7, 2012 by Ryba1993 Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 Tak przypuszczałem, że z niczego nie będzie pasowała :D Zamówiłem aluminiową stąd http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?currency=EUR&products_id=875. Jak przyjdzie dam znac jak sie sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Dobrze wybrałeś, mam od nich tą dysze w wersji BU i sprawuje się wyśmienicie! Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 13, 2012 Author Report Share Posted November 13, 2012 No i dysza nie pasuje na króciec w głowicy, jest za wąska. Śr. wewnętrzna tej dyszy to ok.5.5mm natomiast króciec ma niecałe 6mm. Skoro mam tą dysze w rękach to postanowiłem ją dopasować. Wiertłem 6mm przejechałem ją od wewnątrz i wszystko byłoby super, gdyby mi przy wyciaganiu wiertła nie zadrżała ręka i urwałem częśc za która łapie listwa dosyłacza. Mam teraz dysze w 2 kawałkach :D Zapytam na Taiwangunie o oryginalną, przynajmniej przerabiać nic nie trzeba będzie. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Firma A&K/P&J tak ma że robi dysze, głowice cylindra o ciut większej średnicy. I ani to Bore-up ani standardowe części. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 13, 2012 Author Report Share Posted November 13, 2012 Ta dysza z airsoft pro po rozwierceniu na 6mm będzie pasowała na pewno, tylko trzeba sie do porządku przyłożyć do tej przeróbki bo to żadna filozofia. Ale jak sie na pecha to można spier**** wszytsko :) Szkoda, ze robią niestandardowe częsci, ale dla m60 warto sie powysilać i poszukac, pokombinowac. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Trzeba było nie wiercić tylko głowicę cylindra wymienić na coś standardowego. AirsoftPro sam toczy te dysze. Można pewnie u nich zamówić dopasowaną do wymiarów fabrycznej średnicy króćca. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted November 14, 2012 Author Report Share Posted November 14, 2012 Znając tą broń, to pewnie kupiłbym głowice to znowu w cylinder by nie pasowała :P Zamówiłem oryginalną dysze, ta stara wytrzymała przeszło 60tys kulek więc nie jest źle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts