Mendi Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Widziałem to już 2-3 razy w różnych ofertach i nigdy nie znalazłem do zakupienia osobno.. gdzie to dorwać i czy w ogóle coś daje? CHłopaki, przejdźcie na wątek o swd a&k, tam jest wszystko ( 90% na 1 stronie). Gfgwd to po prostu ta sama replika tylko inaczej oznakowana Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 @Lesio: ja kupowałem na DeltaShop`ie Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Widziałem to już 2-3 razy w różnych ofertach i nigdy nie znalazłem do zakupienia osobno.. gdzie to dorwać i czy w ogóle coś daje? Coś tam daje, ale i tak musisz zaprzyjaźnić się z gwintownikami :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Lupus14 Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Witajcie, po przeczytaniu całego tematu ciągle ma wątpliwości, czy brać SVD od GFC czy od A&K bo jednoznacznej odpowiedzi nie było, a właśnie mam zamiar zakupić i stuningować jedno z nich. Co się bardziej opłaca, i które będzie lepsze do tuningu? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Gfgwd to po prostu ta sama replika tylko inaczej oznakowana Czytałeś cały wątek a ten post ominąłeś. Weź tą która jest tańsza, Quote Link to post Share on other sites
Lupus14 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Czytałeś cały wątek a ten post ominąłeś. Weź tą która jest tańsza, Nie pominąłem, tylko że była też dyskusja o montażu optyki bo do GFC oryginalna nie pasuje a do A&K pasuje, czy to dotyczy również nieoryginalnych, czy po prostu są dwa rodzaje? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Nie pominąłem, tylko że była też dyskusja o montażu optyki bo do GFC oryginalna nie pasuje a do A&K pasuje, czy to dotyczy również nieoryginalnych, czy po prostu są dwa rodzaje? Tam gdzie pisałem, to rozmowa była o stalowym montażu lufy, nie optyki. Optyka - zarówno kopia jak i oryginał pasują zarówno na a&k, koera jak i na gfc, bo to to samo tylko inne kolorki i wincyj śrubek niektóre mają. Po prostu trafiła się partia gfgwd z wadliwie odlaną szyną na body. Tak jak chłopaki piszą - bierz co taniej wyjdzie. Ja bym brał używkę z komisu za 300-350zet, najsamprzykład: http://olx.pl/oferta...html#51747f9f22 albo z optyką i bebechami: http://olx.pl/oferta/swd-dragunov-gfc-luneta-asg-CID767-IDdW7HN.html#51747f9f22 bo czy używkę czy nówkę, trzeba rozkręcić w mak i konkretnie skręcić by to sensownie strzelało. A i jeśli chcesz używać napędu sprężynowego strzeż się swds, czyli wersji ze składaną kolbą - zarówno ares jak i lepiej rozwiązany a&k. Poza tym, że sa cięższe i ciut gorzej wyważone niż klasyk swd, to obydwa mają dłuższą kolbę, a ares ma mniejszą rączkę przeładowania, przez co o ile się nie ma genów orangutana i łap po kolana, to naciąganie wszystkiego powyżej m150 staje się uciążliwe. Swds za to pięknie hula na konwersjach gazowych :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Lupus14 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Dzięki. :icon_biggrin: Teraz nowy egzemplarz bardzo ciężko znaleźć, jest tylko wersja z imitacją drewna. Quote Link to post Share on other sites
zimny666 Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Pozwolcie, ze podbiję, gdyż jednoznacznej odpowiedzi nie ma. Gunfire cos kręci ze sprzedażą magazynków, więc pytanie brzmi: skad wziac magazynek/ jaki innej firmy pasuje do GFC SWD CLASSIC? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 W sprzedaży (ani w kraju, ani w najbliższych zagramanicach) nie ma magazynków lowcap, midcap do sprężynowych SWD. Tylko rynek wtórny, ale to rzadko. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 Najbliższy sklep z magami to unit13. Ale sama wysyłka to 80zł więc w grę wchodzą raczej grupowe zakupy. Quote Link to post Share on other sites
zimny666 Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 No dobrze. Nawołuję zatem wszem i wobec, iż do czasu pojawienia się magów do GFC SWD, zakupię każdą ilość. Miejmy nadzieję, że coś się kiedyś pojawi. W ogóle coś ostatnio posucha w polskich sklepach... Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 A próbował ktoś napisać np. maila po sklepach z pytaniem kiedy będą? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Pytałem gunfrajerów, nie byli w stanie powiedzieć ani czy ani kiedy będą dostępne. Quote Link to post Share on other sites
zimny666 Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Pytałem gunfrajerów, nie byli w stanie powiedzieć ani czy ani kiedy będą dostępne. Mi z kolei podali linki do magów A&K i kazali dodać je do obserwowanych. Czyli w skrócie będą jak będą. Ale czy na pewno magi A&K pasuja do GFCSWD? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Mi z kolei podali linki do magów A&K i kazali dodać je do obserwowanych. Czyli w skrócie będą jak będą. Ale czy na pewno magi A&K pasuja do GFCSWD? Tak, springi a&k (oraz ich elektryk), gfgwd, koer i ka to jedna ryba, różnią się duperelami typu rozmiar śrubek i kolory bebechów. Magazynki mid są identyczne i ich nie ma w sprzedaży. Obserwować dostępność zawsze sobie możesz, za rok lud dwa przyjdzie Ci info że JUŻ znów są dostępne. Na szczęście swego czasu były 3 swd w ekipie i nakupiliśmy sporo magów, tak jestem swego rodzaju burżujem bo używam 5 sztuk ;p Quote Link to post Share on other sites
zimny666 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Allo! Jest info! Na stronie redberet.pl są do kupienia low-cap'y do svd A&K! Brać póki są, ja swoje już zamówiłem. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 Allo! Jest info! Na stronie redberet.pl są do kupienia low-cap'y do svd A&K! Brać póki są, ja swoje już zamówiłem. U krakmanów też są ,a wcześniej były na deltahsop. Ogólnie - chwilowy kryzys jest raczej zażegnany. Quote Link to post Share on other sites
zimny666 Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 U krakmanów też są ,a wcześniej były na deltahsop. Ogólnie - chwilowy kryzys jest raczej zażegnany. Ano, aczkolwiek Krakmani troszke popłynęli z ceną w stosunku do Redberet'a. Magi wczoraj przyjechały, wszystko dobrze hula w gunfirerowym svd. Magi były od A&K i nawet dorwałem w tym sklepie uzywanego hicapa za 20zl. Dobry deal jak dla mnie. Oby kryzys nie powrócił :P Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 No pierwszy taki kryzys na magi odkąd repliki a&k weszły, a będzie już 6 lat. Na początku były jedynie grzechotki, ale jak już się midy pojawiły po kilku miechach, to problemów z dostępnością nie było, a już zwłaszcza po tym jak koer i gfc wypuściło swoje klony i midy. Tak bajdałej, to mam kolbę z ostrego swd na sell. Paczać na komisie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Chwilę magazynków brakowało a ludzie panikują :). Jakby co to Mendi ma kolbę na komisie :). Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted April 24, 2017 Report Share Posted April 24, 2017 Witam gdzie dostanę taka podkladke zabezpieczajaca ktora jest wciśnięta od środka do tej dźwigni otwierania pokrywy zamkowej ? Albo czym można to zastąpić ? To chyba cod takiego bylo jezeli dobrze pamiętam http://prowadnica.com.pl/367-thickbox_default/podkladka-zabezpieczajaca-beben-sprzegla-stihl-8-x-13-.jpg Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Witam gdzie dostanę taka podkladke zabezpieczajaca ktora jest wciśnięta od środka do tej dźwigni otwierania pokrywy zamkowej ? Albo czym można to zastąpić ? To chyba cod takiego bylo jezeli dobrze pamiętam http://prowadnica.co...ihl-8-x-13-.jpg Panie, wchodzisz do sklepu z łożyskami lub lepszego żelaznego i nonszalancko mówisz: "Poproszę seger numer 5!" a najlepiej kup 3 (pierwszy zgubisz, drugi zepsujesz, trzeci założysz) i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 (edited) Koledzy, jakie magazynki pasują do SWD GFC ? edyta: doczytałem, że tak - gdzie je można kupić, oto jest pytanie ? Edited April 11, 2018 by RalfButton Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Koledzy, jakie magazynki pasują do SWD GFC ? edyta: doczytałem, że tak - gdzie je można kupić, oto jest pytanie ? Tydzień temu wziąłem 2 ostatnie sztuki magów koerowskich z cytadeli. Z tego co się orientuje, to obecnie znów posucha i brak dostępności na sklepach. Może coś na rynku wtórnym, np: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/829932 Żebyś się czasem na cybergunowskie z militaria.pl nie skusił, bo nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts