Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 [BOYI]

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

replika nie ma standardowej kostki stykowej tylko przełacznik chwilowy + mosfet(na 99%). Prowadnica jest niestandardowa metalowa(pokryta plastikowym kondonem) + łozyskowanie. na dniach wrzuce fotki gb, bo akurat padły mi zebatki i jestem w trakcie wymiany.

do tego gb jest kompletnie zmodyfikowany. Idealna kopia aresa.

szkielet wyglada bardzo solidnie, wszystkie czesci sa metalowe (prócz dosyłacza i tłoka). Zwalniacz sprezyny działa jak powinien.

wymiana sprezyny trwa dokladnie 10 sekund = odkrecenie blokady - wyjecie starej - wlozenie nowej- dokrecenie blokady. Do budynków wstawiamy mniej do lasu wiecej. Sprawdza sie.

Edited by Said
  • 2 weeks later...

Witam. No i jak się replika spisuje?? Przymierzam się do jej kupna więc piszcie czy warto. Dodam że to moja pierwsza replika ma być i nie chce od razu jej na części pierwsze rozkładać i połowy wymieniać ( ewentualnie standardowo gumka HU). Jakie kulki najlepsze??

Zasięg na standardowej batce i gumce to jakieś 40 - 50 metrów. Świetne skupienie i powtarzalność. Jedyne co na minus, to fakt że miałem od nowości replikę utopioną wręcz w oleju silikonowym, co powodowało zsuwanie gumki HU i zacinki kulek. Poza tym - jest naprawdę nieźle. Zanotowałem tylko lekki luz na kolbie.

kolega wyzej ma calkowita racje z tym olejem sillikonowym, replika w nim plywala. trzeba ja rozebrac wyczyscic i zlozyc od nowa.

co do sprezyny to ja wsadzilem teraz M100ST i zasieg znacznie sie poprawil oraz wzrósł rof - baaaardzo. stockowa sprezyna jest zstarsznie szytwna. od razu polecam tez zdjąć gniazdo magwella i polozyc kable obok komory HU bo u mnie zaraz po rozpakowaniu chińskie roczaki polozyly kable NA komorze ....

Jest ktoś kto miał to a także g36 od JG i mógł by powiedzieć co jest mniej awaryjne/ co lepiej brać na pierwszą replikę?

ciezko powiedziec - jg ma swoje lata, boyi dopiero co wszedł....

na plus jest zdecydowanie to, ze boyi odszedl od standardu tokyo marui przez co ma nowsze rozwiazania na zewnątrz gb.

Edited by Said

Sprzęt dotarł 3 dni temu ,jestem zadowolony z zakupu.

Zasięg to ok 50 m , dobre skupienie na 40 (kulki 0.2 gunfire). Kable w komorze maga u mnie także zgniecione ,trzeba było troche przesunąć. Co ciekawe kabel w gb poszarpany delikatnie przez mechanizm bb(radze sprawdzic). Miałem tez problem z tłumikiem płomienia ,jedno z ramion było niesymetryczne i haczyło o wylatujace kulki ,sklep już wysłał zamiennik. Co do oleju to troche go jest w komorze hop siup. Wyłączyłem tez bb , wystarczy wyjąć gb(2 piny) i odkręcić jeden torks a nastepnie wysunąć suwadło do bb.

• 2 weeks later...

Zmieniłem gumke na przezroczystą guardnera i jest troche lepiej,( dystanser stockowy nie jest idealnie wykonany) . Bateria wytrzymuje 4 magazynki ktore w opisie maja pojemnosc 300 a w realu 400 .... Kulki na obecnej gumce najlepiej 0.23 g .

Jaki tam jest silnik? Pociągnie 130 Guardera?

spokojnie - silnik ma dosc mocne neodymowe magnesy

Temat ma już parę miesięcy więc czy któryś z posiadaczy tej repliki mógłby napisać o zużyciu elementów?

sezon dopiero sie zacznie. ja nic od siebie nie napisze zbytnio bo zmodyfikowalem caly wew gearbox.

~340 fps u mnie pokazało - na stockowych czesciach zaraz po wyjeciu z pudła.

czesci jakie mozna by wymienic na starcie to lipny tłok + zebatki. obydwie czesci polecam od shs.

Ze wzgledu na bb zamontowalem tlok ze wszystkimi stalowymi zebami SHS + wzmacniane zebatki SHS - całosc chodzi idealnie.

ps. polecam takze wyjąc ten 'dociskacz' (znajduje sie jeszce przed komorą) w hop upie. Po wyjeciu pozbylem sie problemu zacinek w 100%.

Podaje moją pełną konfiguracje :

-zebatki wzmocnione 13:1 SHS

-tłok wzmocniony full steel teeth SHS granatowy ( wymaga lekkiego przypiłowania dupy - zaczep blow back'u nie dochodzi do konca i nie ma mozliwosci oddania strzału).

-doszczelniona dysza SHS

-sprezyna M100 (albo M95 nie pamietam) Element

-Łozyska stockowe ( nie polecam wymiany bo bardzo ciezko pózniej wypodkladkowac zebatki) - działaja idealnie

-Silnik stockowy (zajebiste magnesy).

-wyciszona glowica tłoka

-cylinder stockowy + wsadzona odpowiednia uszczelka co by głowica sie dopasowywała

Zestaw chodzi cichutko. Kultura pracy na bardzo wysokim poziomie ( jedna z najcichszych replik jakie miałem).

Pamietac nalezy rowniez o tym, ze zwalniacz sprezyny pójdzie sie jeb@c gdy tlok jest w tylnym polozeniu. Lepiej strzelic na semi i pózniej zrzucic sprezyne do konca zwalniaczem.

W razie co służę pomocą!

Edited by Said