Said Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 działanie systemu Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Mógłbyś zarzucić fotę prowdnicy sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 (edited) replika nie ma standardowej kostki stykowej tylko przełacznik chwilowy + mosfet(na 99%). Prowadnica jest niestandardowa metalowa(pokryta plastikowym kondonem) + łozyskowanie. na dniach wrzuce fotki gb, bo akurat padły mi zebatki i jestem w trakcie wymiany. do tego gb jest kompletnie zmodyfikowany. Idealna kopia aresa. szkielet wyglada bardzo solidnie, wszystkie czesci sa metalowe (prócz dosyłacza i tłoka). Zwalniacz sprezyny działa jak powinien. wymiana sprezyny trwa dokladnie 10 sekund = odkrecenie blokady - wyjecie starej - wlozenie nowej- dokrecenie blokady. Do budynków wstawiamy mniej do lasu wiecej. Sprawdza sie. Edited January 8, 2013 by Said Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Jak wygląda komora hop-up ? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 A koś sprawdzał czy tan GB wejdzie G36 od Aresa bez blowBack'u? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 komora full plastik, wykonana bardzo solidnie. standardowa od g36. na plus jest silikonowa gumka, sprwauje sie wysmienicie i nie ma potrzeby wymiany. idelna kopia czarnego guardera. Quote Link to post Share on other sites
deber Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Witam. No i jak się replika spisuje?? Przymierzam się do jej kupna więc piszcie czy warto. Dodam że to moja pierwsza replika ma być i nie chce od razu jej na części pierwsze rozkładać i połowy wymieniać ( ewentualnie standardowo gumka HU). Jakie kulki najlepsze?? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 lezy w czesciach, po 3 godz zabawy na mrozie zebatka srodkowa pogubila zeby na lipolu. kara za głupote Quote Link to post Share on other sites
LordVejder Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Czy system BlowBack da się wyłączyć? To nie "porównania". Dlatego usunąłem jedno z Twoich pytań. OFF Quote Link to post Share on other sites
deber Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 lezy w czesciach, po 3 godz zabawy na mrozie zebatka srodkowa pogubila zeby na lipolu. kara za głupote Byłoby super gdybyś jakieś zdjęcia porobił jak to wszystko tam w środeczku wygląda i sie podzielił :) Quote Link to post Share on other sites
Said Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 wyglada identycznie jak ares. zebatki od A&K tłok z jednym metalowym zebem, sprezyna do smieci, reszta to 100% kopia aresa. Quote Link to post Share on other sites
beret_ Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 sprezyna do smieci Witam szanowne grono... Planuje zakup tego sprzętu. Jaka spreżynke proponujesz tu wsadzić żeby sie to nie posypało. Ktoś sprawdzał skuteczny zasieg? Planuje biegać przewaznie po zielonym...lesie Quote Link to post Share on other sites
KampfWaffel Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Zasięg na standardowej batce i gumce to jakieś 40 - 50 metrów. Świetne skupienie i powtarzalność. Jedyne co na minus, to fakt że miałem od nowości replikę utopioną wręcz w oleju silikonowym, co powodowało zsuwanie gumki HU i zacinki kulek. Poza tym - jest naprawdę nieźle. Zanotowałem tylko lekki luz na kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Jest ktoś kto miał to a także g36 od JG i mógł by powiedzieć co jest mniej awaryjne/ co lepiej brać na pierwszą replikę? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 (edited) kolega wyzej ma calkowita racje z tym olejem sillikonowym, replika w nim plywala. trzeba ja rozebrac wyczyscic i zlozyc od nowa. co do sprezyny to ja wsadzilem teraz M100ST i zasieg znacznie sie poprawil oraz wzrósł rof - baaaardzo. stockowa sprezyna jest zstarsznie szytwna. od razu polecam tez zdjąć gniazdo magwella i polozyc kable obok komory HU bo u mnie zaraz po rozpakowaniu chińskie roczaki polozyly kable NA komorze .... Jest ktoś kto miał to a także g36 od JG i mógł by powiedzieć co jest mniej awaryjne/ co lepiej brać na pierwszą replikę? ciezko powiedziec - jg ma swoje lata, boyi dopiero co wszedł.... na plus jest zdecydowanie to, ze boyi odszedl od standardu tokyo marui przez co ma nowsze rozwiazania na zewnątrz gb. Edited February 13, 2013 by Said Quote Link to post Share on other sites
beret_ Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Sprzęt dotarł 3 dni temu ,jestem zadowolony z zakupu. Zasięg to ok 50 m , dobre skupienie na 40 (kulki 0.2 gunfire). Kable w komorze maga u mnie także zgniecione ,trzeba było troche przesunąć. Co ciekawe kabel w gb poszarpany delikatnie przez mechanizm bb(radze sprawdzic). Miałem tez problem z tłumikiem płomienia ,jedno z ramion było niesymetryczne i haczyło o wylatujace kulki ,sklep już wysłał zamiennik. Co do oleju to troche go jest w komorze hop siup. Wyłączyłem tez bb , wystarczy wyjąć gb(2 piny) i odkręcić jeden torks a nastepnie wysunąć suwadło do bb. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Jaki tam jest silnik? Pociągnie 130 Guardera? Quote Link to post Share on other sites
LordVejder Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Temat ma już parę miesięcy więc czy któryś z posiadaczy tej repliki mógłby napisać o zużyciu elementów? Quote Link to post Share on other sites
beret_ Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Zmieniłem gumke na przezroczystą guardnera i jest troche lepiej,( dystanser stockowy nie jest idealnie wykonany) . Bateria wytrzymuje 4 magazynki ktore w opisie maja pojemnosc 300 a w realu 400 .... Kulki na obecnej gumce najlepiej 0.23 g . Quote Link to post Share on other sites
Said Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Jaki tam jest silnik? Pociągnie 130 Guardera? spokojnie - silnik ma dosc mocne neodymowe magnesy Temat ma już parę miesięcy więc czy któryś z posiadaczy tej repliki mógłby napisać o zużyciu elementów? sezon dopiero sie zacznie. ja nic od siebie nie napisze zbytnio bo zmodyfikowalem caly wew gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 U krakmana się pokazały nowe sztuki brać puki są :) Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 (edited) Oprócz gumki co wymienić (gearbox wchodzi w gre bo u krakmana nie narusza wymiana gwarancja o ile oni zrobia to za darmo) edit: chodzilo mi o czesci gearboxa, nie o calosc oczywiscie ;p Edited March 15, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Sprawdzał ktoś może na chronometrze prędkość wylotową na stocku? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) ~340 fps u mnie pokazało - na stockowych czesciach zaraz po wyjeciu z pudła. czesci jakie mozna by wymienic na starcie to lipny tłok + zebatki. obydwie czesci polecam od shs. Ze wzgledu na bb zamontowalem tlok ze wszystkimi stalowymi zebami SHS + wzmacniane zebatki SHS - całosc chodzi idealnie. ps. polecam takze wyjąc ten 'dociskacz' (znajduje sie jeszce przed komorą) w hop upie. Po wyjeciu pozbylem sie problemu zacinek w 100%. Podaje moją pełną konfiguracje : -zebatki wzmocnione 13:1 SHS -tłok wzmocniony full steel teeth SHS granatowy ( wymaga lekkiego przypiłowania dupy - zaczep blow back'u nie dochodzi do konca i nie ma mozliwosci oddania strzału). -doszczelniona dysza SHS -sprezyna M100 (albo M95 nie pamietam) Element -Łozyska stockowe ( nie polecam wymiany bo bardzo ciezko pózniej wypodkladkowac zebatki) - działaja idealnie -Silnik stockowy (zajebiste magnesy). -wyciszona glowica tłoka -cylinder stockowy + wsadzona odpowiednia uszczelka co by głowica sie dopasowywała Zestaw chodzi cichutko. Kultura pracy na bardzo wysokim poziomie ( jedna z najcichszych replik jakie miałem). Pamietac nalezy rowniez o tym, ze zwalniacz sprezyny pójdzie sie jeb@c gdy tlok jest w tylnym polozeniu. Lepiej strzelic na semi i pózniej zrzucic sprezyne do konca zwalniaczem. W razie co służę pomocą! Edited March 20, 2013 by Said Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 ~340 fps u mnie pokazało - na stockowych czesciach zaraz po wyjeciu z pudła. A teraz ile masz po tej całej wymianie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts