parkie Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 (edited) Witam ! Poszukuję latarki do 200zł, która koniecznie musi mieć opcję podłączenia włącznika żelowego. W tym temacie jestem kompletnie zielony, więc proszę o pomoc :icon_smile: Zastosowanie latarki będzie ograniczało się tylko i wyłącznie do rozgrywek cqb. @edit Dodam tylko, iż szukam latarki, która jest dostępna w którymś z polskich sklepów.. Pozdrawiam i dziękuję, Parkie. Edited December 3, 2012 by parkie Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Od siebie polecę http://allegro.pl/latarka-na-bron-xr-e-q5-500lum-wyl-zel-aku-montaz-i2886059808.html. Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Jeżeli do CQB to polecam http://www.military.pl/ledwave-latarka-t-2000_4907t.html najlepiej na broń krótką, ale ja np. używam na szynie przedniej i i włącznik żelowy na rączce taktycznej Quote Link to post Share on other sites
wally Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Ta latarka z linku Młodego 96 emituje oszałamiającą moc 45 lumenów w dodatku w kolorze czerwonym, no po prostu idealnie się nadaje do CQB. Raczej polecałbym tę latarkę: http://www.mhunt.pl/latarka-ultrafire-wf-501b-xm-l-t6-montaz-wlacznik-paskowy Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Światło czerwone nadaje się lepiej do zadymionych pomieszczeń, ponieważ światło białe "naświetla" dym, albo raczej się od niego odbija, 45 lumenów spokojnie starczy na pomieszczenia, "oszołamiające" kilkaset lumenów to są latarki na nocne manewry w terenie. Quote Link to post Share on other sites
alleStandard_pl Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Witam na forum. Co do mocy światła,to faktycznie może i 45 lumenow byłoby na początek wystarczające,ale jeżeli już kupowac to lepiej ciut dołożyć i cieszyć się większą mocą,myśle że model UltraFire z diodą Cree XM-L T6 będzie jak najbardziej odpowiednia. Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 dozbieraj parę pln i kup L2P z allegro od sprzedawcy z Wrocławia (wybierz wersję extended - ma bardzo fajny sterownik) Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 (edited) 45 lumenów to za mało. 180 lum świeci na 140m więc nieźle. Nie kupuj mactroniców, miałem 5 latarek tej firmy i wszystkie były mniej lub bardziej do dupy, są po prostu kiepskie i mają zakłamane parametry. Ja bym się się bał latarek które mają 1000 lum i kosztują 100zł. Edited April 28, 2013 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Solarforce L2P i podobne od użytkownika cafel na allegro. Ponad 800lm za mniej niż 200zł plus programowane tryby ! Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Pytanko odnośnie tego Solarforce L2P - jaki uchwyt na szynę RIS 22mm potrzeba do zamontowania tejże latarki? :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Normalny - jednocalowy. Taki jak do większości lunet. O ile oczywiście nie potrzebujesz montażu QD, czy innego bajera. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) Wystarczy mi jakiś zwyczajny by włożyć latarkę i podczepić :icon_smile: Dziękuję za odpowiedź, poszukam w wolnej chwili. Edited May 9, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
alleStandard_pl Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 W takim razie daj znać,ja ze swojej strony służę pomocą,także w kwestii wyboru,zajmuje się właśnie tym na co dzień,posiadam szeroki wybór latarek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts