NorrisChuck Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 (edited) Witam posiadam replikę PJ4A1. Myślę nad zakupem lufy precyzyjnej do 150zł. Zastanawiam się nad Systemy oraz Madbulla. Co sądzicie o tych lufach? Jeśli znacie lepsze precki do 150zł prosiłbym o podanie linka. Z góry dzieki za odpowiedź. Edited December 10, 2012 by NorrisChuck Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Z tych dwóch lepsza jest Systema ale szukaj 6.02. Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 A czy Systema 6.02 jest dostępna w Polsce. Szukałem, lecz nic nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Yyy, Guardera 6.02 ;) Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 Czyli lepiej Guardera 6.02 czy chodziło właśnie o niego, a nie o Systeme? A co z MadBullem? Czytałem wiele o nim pozytywnych opinii. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Ja mam systemkę od 2 lat podajże. Skupienie poprawiło się w porównaniu do stockowej lufy. Z madbullem nie miałem nigdy do czynienia, ale podobno madbulle to loteria, możesz trafić na bardzo dobry egzemplarz, albo na całkiem lipny. Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 No ok, mi zależy na dobrym zasięgu i w miarę dobrym skupieniu. Czy systema poprawia zasięg? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 W stosunku do stokowej lufy tak, ale Guarder 6.02 jest od niej lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Zeus_ Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 W mojej M4 Guarder 6,02 praktycznie nic nie zmienił w porównaniu do stockowej lufy ICS Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 Z tego co pisaliście 6.02 poprawia zasięg, czy to też się tyczy skupienia? Czy w mojej replice PJ4A1 efekt był by widoczny? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Bo przy dobrej komorze, dystanserze, kulkach i gumce nawet na chińskiej stokowej lufie uzyskasz dobre skupienie. Do tego dochodzi fakt że lufy ICS są dobrej jakości, tak jak 6.05KWA. Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 (edited) Z tego co pisaliście rozumiem, że najlepszy będzie Guarder 6.02 dla mojego PJ4A1? A co sądzicie o tej lufie. Edited December 10, 2012 by NorrisChuck Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Ja mam madbulla w swojej sr-16. Mój MB połączeniu z gumką G&G uzyskuje ładne skupienie, i jestem z niego zadowolony nie mniej jednak znam ludzi którzy narzekali na swoje egzemplarze. Jednym słowem loteria Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Z tego co pisaliście rozumiem, że najlepszy będzie Guarder 6.02 dla mojego PJ4A1? A co sądzicie o tej lufie. Teflon-to samo co z KMH czyli na początku świetnie a potem osiągi spadają. Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 Ok, dzieki za odpowiedz. A co sądzicie o prekach ultimate? Czy może Guarder będzie jednak najlepszy rozwiązaniem? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Właśnie napisałem w poście wyżej ;) Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 To w takim razie wezmę guardera. Dziękuje za szybkie odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Guarder=Systema>MadBull . Nie zauważono, większej róznicy w skupieniu miedzy Guarderem ,a Systemą. Kwestia sztuki ,czy partii. Natomiast obie były dużo lepsze od madbulla. Lufy testowane na strzelnicy, na dystansie 30m. Over. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Teflon-to samo co z KMH czyli na początku świetnie a potem osiągi spadają. Say what? Dla Ciebie naprawdę Madbull = KM-Head? To proponuję mały deal, kup mi KM-Heada, ja Ci kupię Madbulla. Spotkamy się za 2 lata i zobaczymy czy to tak samo i czy osiągi spadają w obu. Bo raczej mi się nie wydaje. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Z tego co pisaliście rozumiem, że najlepszy będzie Guarder 6.02 dla mojego PJ4A1? A co sądzicie o tej lufie. Mam Ultimate 6,03 w moim MP5SD6, sprawuje się co najmniej dobrze ale pamiętaj, że preclufa to nie wszystko, oczywiste jest, że zdecydowanie poprawia skupienie, ale jeśli chodzi o zasięg, to dla uzyskania znaczącego efektu (<10-20 m) trzeba wymienić również sprężynę, prowadnicę, cylinder, głowicę tłoka i uszczelnić cały układ. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Say what? Dla Ciebie naprawdę Madbull = KM-Head? To proponuję mały deal, kup mi KM-Heada, ja Ci kupię Madbulla. Spotkamy się za 2 lata i zobaczymy czy to tak samo i czy osiągi spadają w obu. Bo raczej mi się nie wydaje. Nie napisałem że madbull=Kmhead. Wiadomo że KM będzie trwalszy, ale teflon to wada tych luf. Po prostu się wyciera, a np. chromowane Prometheusy są "wieczne". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts