Śliwa Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Mam RRV i przy 1,75m wzrostu, 80cm w pasie i 100cm w klatce mam je pościągane prawie na minimum jeśli noszę je bez pleców, produkt Flyee, bardzo, bardzo sobie je chwalę, mam do niej plecy i noszę balistykę (atrapy bo atrapy ale twarde ^ ^). Jest wygodna ale, SVS/PACA się przydaje bo przy dłuższym bieganiu w niej czasem uwiera mnie w obojczyk (zwłaszcza jeśli nosi się Combat Shirt'a). Noszę na niej z przodu 4x2 M4 mag pouch, ładownice medyczną, niskoprofilową narzędziówkę i admin panel, a na plecach MBSS BackPack i do niego przypięta ładownica na radio (standardowa np. na PRC 148). Kamizelka ma ten plus, że jeśli idę na jakąś krótką jebaneczkę niedzielną to po prostu składam ją sobię do profilu czysto chestriggowatego tak że mam 2x2M4, narzędziówkę, medyka i radio na przodzie, bez pleców. Mmmm dla idealnej wygody jeszcze planuję lekkie zmiany z użyciem pasa oporządzeniowego, ale to już są kwestie wg własnego uznania ^ ^ Jeśli chodzi o szycie, jest bardzo porządna, jak przystało na Flyee, wprawdzie ja kamizeleczkę mam dopiero rok, ale nie ma na niej jak na razie prawie w ogóle śladów zużycia. Nie licząc lekkich przetarć na ładownicach magazynkowych które są na nie najbardziej narażone przy moim układzie szpeju ^ ^ Quote Link to post Share on other sites
luis Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 palsy tak ciasne, że śrubokręt płaski potrzebny to każdego przemeblowania To fakt, ale zważ Kolego, że RRV z Flaja, czy Pantaka są dostosowane także do oporządzenia w Alicji, stąd też to specyficzne szycie palsów i użytego materiału :icon_razz2: . Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 RRV ma mega wielką regulację. Sam mam 202cm wzrostu i 100 w pasie. A RRV jest w pasie zrobiona praktycznie na minimum. Quote Link to post Share on other sites
Kryhan Posted December 21, 2012 Author Report Share Posted December 21, 2012 Jak na razie rrv wydaje sie najlepszym rozwiązaniem. Powiedzcie jeszcze proszę czy mając plecaczek hydracyjny mbss (to map chyba się zwie) da radę go podłączyć do szelek na plecach (tak żeby rhodezyjka tworzyla z nim jedną całość) czy potrzebuje do tego pleców? Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Ot voila: ;) Quote Link to post Share on other sites
Kryhan Posted December 21, 2012 Author Report Share Posted December 21, 2012 Tylko że mój plecak nie jest markowy tylko od bombla- krawca. Mocowanie jest przez palsy? Nie będzie potrzebny żaden adapter/ dodatkowy pals? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Wg tego co zrozumiałem to masz plecak mocowany do molle, bez szelek. RRV nie ma molle z tyłu bo nie ma pleców. Potrzebujesz chyba pleców od MBSS ;) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Dokładnie jak wyżej. Jak masz MAP mocowany do molle to musisz mieć plecy na RRV. Chyba że masz MAP z szelkami jak ja i wtedy plecy Ci nie są potrzebne. ;) Quote Link to post Share on other sites
Kryhan Posted December 21, 2012 Author Report Share Posted December 21, 2012 (edited) Mam z molle i szelkami. Na fotce shardaca widać że plecak jest przymocowany, mimo że pleców mbss tam raczej nie ma. To jak to w końcu działa? :icon_razz: Edit: Albo i są... sam nie wiem :P Edited December 21, 2012 by Kryhan Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Nie mam RRV, ale posiadam MAPa, i z tego co widzę górne szelki od plecaka podczepia się do szelek RRV, dolne analogicznie :) dziś obadam czy tak samo da się zrobić z MBSSem Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 A jak się nie da, to w sukurs na pewno przyjdą trytytki (szetloki czy opaski - jakkolwiek je nazwiemy), szkot i paracord. ;) W ramach świątecznego rozluźnienia: bodaj Heinlein napisał w jednej ze swoich książek, że jeden z jego bohaterów usłyszał od sierżanta te słowa: - Gdyby nagle z całego świata nagle zniknęła cała taśma klejąca, to ten świat rozleciałby się od razu na kawałki. ;) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 no jednak nie da sie bezkolizyjnie używać MAPa jak pleców do MBSSa. Wymagana jest wymiana klamer na dole (no chyba że ktoś lubi prowizorkę i km taśmy ;)) Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Panowie, otóż posiadam RRV szytego przez PSTG, i na szelkach pionowych nie posiadam palsów poziomych, i jak bym chciał "zaRZucić na plecy" taki oto plecaczek : http://www.tasmanian...7&category_id=1 muszę dokupowac plecy od mbss ??? czy da się coś przerobic/dorobic??? jako opcję mam po prostu zaRZucic plecak na kamizelkę, lecz to chyba będzie nie wygodne... Oczywiście widziałem fotkę z tą konfiguracją , lecz wiem wszystko i nic, także proszę o pomoc. przepraszam za brak c z kreseczką, laptopik brata nie pozwala. Pozdawiam. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 TT Essential Pack nie posiada mocowania typu PALS pozwalającego przytroczyć plecak na kamizelce. Mam taki plecak, bardzo go lubię, ale przytroczyć go na tylnej płycie kamizelki nie da rady. Załóż go normalnie na plecy. Jak normalny plecak. I już. Ewentualnie można by kombinować z troczeniem przy użyciu bungee / troków / paracordu, ale IMO byłby to absolutnie zbyteczny przerost formy nad treścią. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Aha, rozumiem, jak już dokonam zakupu, będę kombinował, ale to pewnie dopiero na wiosnę. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Ale po co troczyć taki niewielki plecaczek? Nosiłem go do mini chestrigów, do dużych chestriggów, to tej mojej sławetnej PSTGowej symulacji MMAC i nigdy nie miałem powodów do narzekań. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 O, czyli plecak jest dość mały(że zdjęć wnioskowalem że może być nie wygodnie ) i można z powodzeniem zazucic go na plecy razem z rrv. Dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 On jest malutki. 8 litrów. Naprawdę - na camela i najpotrzebniejsze rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Jak masz trzylitrowego camela - jak ja, to po nalaniu go do pełna z trudnością upchasz tam coś więcej niż zapasowe kulki, parę batonów i portfelo-telefony. Udało mi się parę razy duży aparat docisnąć (E-1 z 14-54 f2.8-3-5), ale wyraźnie na siłę. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 (edited) Ja mieszczę w nim apteczkę, multitoola i - jak Ty kulki, portfelo-telefony i te pe. Plus kurtka na wierzchu. Ale któregoś razu Nalgene z kubkiem i kocher Esbit też upchnąłem, tylko nie pamiętam, ile wody w camelu miałem. Dla mnie - ideał, jeśli chodzi o plecak dzienny. Edited December 31, 2012 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 (edited) Jedyny minus tego plecaka (prócz braku kieszonki na przedmioty, które na dnie nie winny leżeć - co łatwo naprawić doszyciem kieszonki - oraz braku karabińczyka na klucze - co naprawić jeszcze łatwiej) jest sytuacja, gdy plecak jest przepakowany i część plecowa uwypukla się. O ile na PC czy kamizelkach zintegrowanych to nie przeszkadza, o tyle na nieosłonięte plecy - już może. Ale to chyba nie temat na rozmowy o również moim ulubionym plecaczku. Edited January 2, 2013 by shardac Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 A da radę upchac 2-2.5l camela , butle gg, i jakąś kanapkę, jeśli to ostatnie nie, to mam średnie cargo i zarzucę je ją palsy. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Zależy od rozmiaru kanapki ;) Takich powinno wejść nawet kilkanaście w tym układzie. Taka na pewno się pogniecie, bo będzie wymagała kompresji kolanem. O takiej kanapce nawet nie myśl... :maniak_jezyk2: To jest naprawdę fajny, pakowny plecaczek, i jeśli ograniczysz się do rzeczy niezbędnych, to wchodzi całkiem przyzwoite wyposażenie. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 (edited) Ok, nie mam więcej pytań, tylko szkoda że mc kosztuje aż o 70pln więcej od olive..:. Edit, te z pierwszego linia by były, i ta z 3 też by weszła, lecz dmuchana, - taka kanapka wypoczynkowa, fajna sprawa na respie :D. Dobra już koniec ot. Edited January 3, 2013 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 (edited) Niestety. Ale całkiem nieźle komponuje się z MC ten ich odpowiednik khaki/CB. Ot tu patrz: Acz to MC Helikona. Edited January 3, 2013 by shardac Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts