Luxfores Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 (edited) Witam. Piszę w sprawie pomocy doboru kolimatora do MP 5. Głównie zależy mi na w miare niskiej cenie, kompatybilności oraz po prostu dobrego wyglądu na replice. Nie chcę nie wiadomo jakiego celownika do wiatrówek po 1000 zł bo w asg i tak repliki nie mają takiej dokładności. MP 5 jest dosyć małe więc ACOG-o podobne odpadają celowniki. Cenowo max 150-200 zł Co myślicie o tych celownikach : http://allegro.pl/profesjonalny-otwarty-kolimator-laser-4-tryby-o-i2880162045.html ( na razie faworyt u mnie ze względu na cenę :icon_biggrin: ) dobrze znany http://allegro.pl/as...2852640904.html oraz http://www.bron-mili...etition-ii.html To moje propozycje powiedzcie co o nich myślicie :icon_smile: oraz to co moglibyście polecić, aprpos czytałem inne podobne tematy ale nie uchwyciłem tam moich zapotrzebowań. Edited December 19, 2012 by Luxfores Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Żaden z Twoich linków nie działa, więc nici z pomocy :) Quote Link to post Share on other sites
kamilll3 Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 (edited) Żaden z Twoich linków nie działa, więc nici z pomocy :icon_smile: Mi jakoś działają Brałbym walthera z ostatniego linku, przy markowym masz pewność, że jest porządnie zrobiony. Tym bardziej się opłaca, że jest w promocji. Edit: jeżeli nie masz szyny ris, to wtedy musi być specjalny kolimator na repliki mp5 Edited December 19, 2012 by kamilll3 Quote Link to post Share on other sites
Luxfores Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 Szynę dokupię tą specjalną do MP 5 właśnie. A co myślą ludzię o tym Zosie ? Bo cena dobra i niby dużo stopni regulacji różne wzory :D, wydaje się być interesujący Miał ktoś go ? Walther też mi się podoba tylko że ma tylko 2 stopnie regulacji jasności plamki która jest zielona ;/ Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Pierwszy najlepszy, jak dobrze pamiętam to na deltashopie był praktycznie identyczny, tylko że z wyborem podświetlenia czerwony/zielony i sensowniejszymi punktami celowniczymi, bo duża kropka sensu zbytniego nie ma. Fajne są, bo szybki nie przyciemniają obrazu, kolimator nic nie zasłania i ogólnie jest cacy. Mi jakoś działają Bo autor tematu, po przeczytaniu mojego posta poprawił, sprawdź sobie czas edycji. Quote Link to post Share on other sites
Luxfores Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 No edytowałem ale tylko po to aby dać pełne linki, a nie tylko ... przez które i tak ja mogłem odczytać, ale nie ważne xd http://www.deltashop.pl/product.php?id_product=679# Chodzi ci o ten celownik ? Wydaje się to samo tylko bez napisu ZOS :D Bardzo to przemyślę i na nowy rok prawdopodobnie zamówię :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 (edited) Brałbym walthera z ostatniego linku, przy markowym masz pewność, że jest porządnie zrobiony. Tym bardziej się opłaca, że jest w promocji. Proszę, opanuj fantazję bo mi zajady ze śmiechu pękają. To taki sam chińczyk jak i reszta tylko z logiem waltera. Acz przyznam że wygląda ciekawie. Luxfores po pierwsze to montaż. Bez montażu nie zdziałasz nic. Potem koli. Unikaj tych "dedykowanych" z integralnym montażem bo to strzszna kupa. ZOS z pierwszego linka spokojnie da radę. Więcej lansu oczywiście da ten "eotech" ale te najtańsze nie są zbyt dobrej jakości i optycznej i mechanicznej. A i unikaj tych "profesjonalnych" sklepów bo zdrowo przepłacisz.Osobiście polecę zakupy w sklepach Azteko, BBMax i Cytadela bo mają sensowne ceny i dają gwarancję na sprzedawane gadzety. Edyta: Tak to ten sam koli ino z Michałem zamówiliśmy kolimatory bez loga ( bo logo DeltaShopu było zbyt drogie w wykonaniu) Edited December 19, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Luxfores Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 No okej dzięki Arend za pare info. W każdym bądź razie będę brał ten z Deltashopu za 100 zł. Sporo regulacji jasność, kropki full metal cóż wydaje się wszystko ok, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce ale asg to nie jest strzelectwo wyborowe to powinno chyba spokojnie wystarczyć :) No kupuje raczej na Gf jak są promocje ciekawe np. ostatnio 23 % było ^^ Wiem, że na "profesjonalne" nie powinno się oglądać :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 NAjpierw piszesz, że ze zintegrowanym montazem to kał a potem, że ten otwarty jest spoko? Nie kumam. Z wymienionych do użytku najlepiej nadaje się pierwszy. Przerobiłem od cholery kolimatorów w zakresie do mniej wiecej 300zł czyli chińszczyzny i otwarty za 99 najlepszy. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Dexter chodzi mi o te malutkie niby dedykowane do mp5. Te z łapkami do mocowania. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Aaa, to fakt, kał nieprzeciętny. W zasadzie w ogóle do mniej więcej 200zł nie znalazłem niczego lepszego od tych otwartych z allegro. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Podłączając się do tematu - ten kolimator za 100zł z allegro bije wszystkie inne z półki cenowej 100-300 zł? Łącznie z zamkniętymi, czy po prostu nie bierzecie ich w tym wypadku w ogóle pod uwagę? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 No łącznie z zamkniętymi, ileż tych otwartych jest? Zabawki za 30zł, ten za 99zł a potem dopiero kopie docterów za większą kasę lekko. Cała reszta chyba to zamknięte. Były jeszcze takie otwarte CA i innych firm ale brzydkie jak noc :D. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 A taki następny próg cenowy czegoś sensownego to ile? Już powyżej 300, czy 400, 500 ? Bo takie oryginalne te wydatek ok 1,5 tysiaka jeśli się nie mylę, i chyba póki nie ma się repliki z najwyższej półki lekko nieopłacalny. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Można z chinlandu ściągnąć naprawdę dobre kopie doctera. o ile ktoś lubi małe kolimatory. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Można ale chyba mówiąc o cenach mamy na myśli te w Polsce. Między chininą a firmówkami jest przepaść cenowa. Są cinciki, długo długo nic a potem firmówki. Oczywiście cinciki bywają tańsze, droższe ale w ASG w ogle celownik jest rzeczą cokolwiek umowną. Więc bierze się to co a) ładnie wygląda b) nie przeszkadza (fioletowe szkła... brrr) c) jest szpanerskie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Jak ktoś ma do wydania 150 zł, to lepiej, by dołączył się do zbiorówki i za te 120-130 wyrwał doctera, który nie przeszkadza i wygląda w miarę okay, niż by kupił kińskiego eota/aimpointa w polsce za 180 zł i mógł się co najwyżej pochwalić, ile wydał. :P Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 A jeszcze lepiej, żeby se na allegro kupił otwarty za stówkę :D Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Ja chyba wszystkie możliwe kolimatory przerobiłem do mojej MP5 i ostateczny wybór padł na ten z 1 linka. Dexter doradził mi kolimator otwarty (ten w 1 linku) i po wieluuu wymianach kolimatorów kupiłem sobie podobny. Moim zdaniem najlepszy do MP5 jaki może być. Zalety: -mała waga -muszka nie włazi nam w obiektyw -małe wymiary -fajnie wygląda na replice Najważniejsze jest to, że muszka nie przeszkadza w celowaniu. Fajny był też aimpoint t1 na niskim, ale na replice "znikał" i muszka właziła w obiektyw. Reszta dla mnie była albo za duża, albo za ciężka. Też mi się podobał typowy 1x30 kolimator, fajnie wyglądał na replice. Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Napisze tutaj bo akurat rozmowa dotyczy interesującego mnie kolimatora. Posiadałem kolimator zos 1x40 na swoim ak, jednak spaliłem go podczas swoich eksperymentów z wymianą źródła zasilania. Jak jest z wytrzymałością tego kolimatora? Ile fpsów ono wytrzyma i czy istnieją jakieś dedykowane plastikowe nakładki jak w eotechach? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 fpsów tzn? przy postrzale? bo 'odrzut' fpsów/drgania to i 'tysiąc pińcet', bo w naszych zabawkach są one zerowe. A przy postrzale - jak w niego dostaniesz, w szybkę znaczy się, to najpewniej pęknie. Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Oczywiście mam na myśli wytrzymałość przy postrzale, dlatego się pytam o to czy istnieje jakaś osłona na wizjer aby do tego nie dopuścić(widziałem już parę pękniętych szybek w eotechach) W zamkniętym koli po prostu wycinało się kółko z pleksi i dawało pod zakrywki na szkła z obu stron. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Po co z obu stron? :D Ostatnio widziałem osłony na kolimatory otwarte (taki przeźroczysty kawałek plastiku), ale nie mam pojęcia gdzie. Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Witam. Chodzi może o coś takiego?? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Z tym trafianiem w kolimator to mocno przesadzone jest, odkąd gram to w koli nie dostałem ani razu a w lunetę raz (z tym, że dla lunet to niegroźne). Więc raz na te 7 lat statystycznie (gdybym dostał w koli np jutro :D) to mogę przeboleć i stówkę wywalić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts