Powała Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Niby tak, ale wygląda to trochę... :maniak_jezyk: Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Oj tam, przytniesz, uformujesz na ciepło (pamiętam, w podstawówce na ZPT się takie rzeczy robiło), pomalujesz sprayem w barwy maskujące (albo okręcisz taśmą) i nikt się nie kapnie :D Prawie jak kydex ;) ...zresztą kydex też by można, tylko i koszty większe, i roboty więcej, jak mniemam. Skoro Yahalom mówi, że koszerne, to ja mu wierzę. @ Yahalom, możesz podrzucić jakieś przykłady, najlepiej i foto, i opis? I co się robi, żeby szczelba nie hałasowała o tę rurę w trakcie ruchu? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Jakiś czas temu, na allegro wisiała aukcja z takim uchwytem wyposażonym w zawieszenie umożliwiające montaż na MOLLE - produkcji zdaje się LBT :) Jak dasz dopasowany rozmiar rury do strzelby, to nie powinno być problemu. Jeśli natomiast jest, to wyobraźnia nie ma granic - można wkleić do środka na pewnym odcinku np. gąbkę, amortyzującą uderzenia :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 22, 2012 Author Report Share Posted December 22, 2012 (edited) Bardzo ciekawe fotki. Kilka lat temu poszukiwałem (na Tym Forum) kabury do shotguna i zostałem wyśmiany, wykpiony i odżegnany od czci i wiary, okazuje się, że wcale nie było to takie głupie pytanie. :icon_wink: Edited December 22, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Z tym, że oni tutaj krótkie cruisery i z przodu na pasie / kamizelce. Co ma sens w sytuacji CQB, ale w warunkach leśno-mieszanych może być średnie. Tak, wiem - nikt "na ostre" nie bierze do lasu strzelby jako zapasu. Takie nasze airsoftowe zboczenie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Ale zawsze możesz wziąć tę rurę i podwiesić do plecaka. Też taki patent gdzieś widziałem, jeśli dobrze kojarzę to właśnie do zestawu typowo zielonego :icon_smile: A tu taki mój dzisiejszy wynalazek :icon_smile: Koszt w granicach 10-15zł. Rura PCV (100mm średnica) pasuje idealnie na replikę firmy DE M47 z podpiętym magazynkiem :icon_smile: Strzelba siedzi wówczas na styk i nie ma problemu z jej obijaniem. Do MOLLE montuje się za pomocą klipsa MALICE. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Dobree! Kudos points! Co prawda u mnie będize to raczej M56 / Benelli M3 Entry, le to raczej kwestia dobrania rury. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 (edited) A jakby wziąć mniejsza rurę, podgrzać i zrobić z niej jajo to byłoby jeszcze cudniej. Cavtan, później CRH, robił kołczan cordurowy http://img366.images.../kolczanfl2.jpg Edited December 22, 2012 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Jest to oczywiście do sprawdzenia. Gdybym jednak w chwili obecnej zaczął się bawić w kuchni nad palnikami rurką to by mnie z domu wyrzucono :D Po świętach dla dobra nauki przeprowadzę taki eksperyment z rurą fi 50mm Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Do piecyka razem z ciastem.... ;) Żartuje. Na allegro macie płyty ABS, niestety czerwone, to można ukształtować jak się chce. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 22, 2012 Author Report Share Posted December 22, 2012 Ten kołczan jest rewelacyjny, może udałby się zainteresować tym wyrobem Miwo-Praszka :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 A po co? Pogadaj z krawcami, to Ci uszyją. Najmniejszego problemu. Gdyby Miwo uznało, że jest na to wystarczający rynek, to już by mieli w ofercie. A tak - wystarczy zamówić customa. Co i dobrze, bo osobiście uważam, że Miwo nie jest złe - jak długo kupujesz szpej "z półki w sklepie". Jak zachce Ci się czegoś dopasowanego pod Twoje indywidualne potrzeby, to tylko custom. A miałem w swojej airsoftowej karierze parę wybitnie dziwacznych zapotrzebowań :P Quote Link to post Share on other sites
Tissot Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Temat stary, ale moc AGM003 nie maleje. Ja mam coś takiego - własnej roboty: Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Jak z tego wyjmujesz strzelbę? Ktoś Ci pomaga? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts