LGóral Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Czytałem wiele tematów na forum, które dotyczyły plecaka Janysport Grot PP25 i mam 1 zasadnicze pytanie ; Czy jest wygodny i czy spakuję się w niego na podróż 2-u dniową(mil-sim)? jest to dla mnie ważne, ponieważ spotkałem się z wieloma opiniami na jego temat i mam nadzieję, że mi pomożecie ;) Z Góry Dziękuję Za Pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 Bez problemu się powinieneś spakować, względnie dotroczyć na 2 dni. Jedyny problem tego plecaka to tak naprawdę brak wentylacji pleców. Zdarzyło mi się go mieć ze dwa razy na wypadzie w górach. Koszulka na plecach dosłownie zaśmierdła z duszonego potu. Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted December 24, 2012 Author Report Share Posted December 24, 2012 (edited) Dzięki za odpowiedź :icon_wink: Może mógłbyś mi polecić jakiś plecak o podobnej cenie/pojemności/wytrzymałości i z wentylacją na plecach? Chyba, że naprawdę Grot 25 jest warty kupna mimo, że nie ma tej wentylacji na plecach :icon_wink: Edited December 24, 2012 by LGóral Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 http://www.wisport.com.pl/Sparrow%2020%20Special-163,0,pr,shop.html albo większy http://www.wisport.com.pl/Sparrow%2030-151,0,pr,shop.html Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted December 24, 2012 Author Report Share Posted December 24, 2012 Ale mam 1-o pytanie czy w 20l spakuję się na podróż 2-u dniową ? ;) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 To zależy przede wszystkim od tego, co Ci na tę podróż potrzeba (a tu niebagatelne znaczenie ma pogoda). I po drugie - jak to spakujesz. I jak rozumiesz "podróż dwudniowa". To dużo zmiennych jest... Mam taką propozycję, akurat na święta: 1. Zrób listę rzeczy, które Ci będą potrzebne na hipotetyczny dwudniowy wypad. 2. Zgromadź sobie te rzeczy. Czego akurat w domu nie masz - zastąp innym przedmiotem o podobnych gabarytach. 3. Spróbuj upchnąć to wszystko w posiadany plecak, byleś znał jego pojemność. Może być plecak, z którym na codzień chodzisz do szkoły. Dowiesz się, ile przestrzeni potrzebujesz. Wukasz zaprezentował kiedyś fajną metodę liczenia "ile godzin, tyle litrów (pojemności bagażu)". Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 (...) Wukasz zaprezentował kiedyś fajną metodę liczenia "ile godzin, tyle litrów (pojemności bagażu)". Christ, to na trzy dni a ściśle od piątku 16:00 do niedzieli 16:00 musiałby być plecaczek 48 l. Biorąc pod uwagę, że będą w nim przedmioty o róznym ciężarze, trzeba liczyć około 30 kg. Na szczęście nie gustuję w takich imprezach podczas których musiałbym targać taki balast. :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 12 godzin, 12 litrów. Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted December 29, 2012 Author Report Share Posted December 29, 2012 Dzięki wszystkim za odpowiedzi ;) Mam już plecak Janysport Grot pp25 ;) Zobaczymy jak się będzie sprawował ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts