Maydan Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Witam, podczas strzelanki(było około -5C) chciałem oprzeć moją cymę o drzewo, lecz ześlizgnęła się i spadła na korzeń, podczas uderzenia pękła kolba. Próbowałem skleić ją klejem do metalu http://tanie-lakiero...-weld-epoxy.jpg lecz udało mi się skleić tylko dolną część. Górna część cały czas odpada, po kilku próbach z klejem poddałem się. Oto zdjęcie . W jaki inny sposób mogę połączyć górną część z korpusem(może być nawet na stałe)? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Spawem bym to potraktował. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Nie pospawasz tego. Najłatwiej będzie wymienić korpus. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Akurat ta odłamana część to znal. Taka podpowiedź, jak nie znajdziesz odpowiedniego korpusu to body od RK-02 bardzo dobrze pasuje. Quote Link to post Share on other sites
kulesz Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Pospawać by szło kolbe z korpusem, oczywiście jeżeli nie zależy ci na kolbie składanej. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted January 1, 2013 Report Share Posted January 1, 2013 Tak się składa że wczoraj musiałem przyspawać kolbe do korpusu ponieważ poszło mi mocowanie (kolba składana ramowa stalowa ) . Zaspawałem z lewej strony do korpusu i z dołu . Z prawej trzyma się na zaczepie . Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Czym spawałeś? Ja spawałem diodą ten sam model cymy- chciałem -usztywnić połączenie korpusu i zawiasów w które wchodzi pin mocujący kolbę. (odłamany na zdj). Zawias pod wpływem temp topił się, Quote Link to post Share on other sites
Maydan Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 Czy jest możliwość by wyjąć Gearboxa bez wyciągania tych pinów i zespawania tych pękniętych elementów na samym korpusie? Jeżeli tak jaka spawarka będzie najlepsza? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 (edited) Te piny ( na body ) do tylko bajer . Odkręcasz chwyt i wyciągasz gerbox . Wcześniej oczywiście wyjmujesz front wybijając przedni pin . Uwaga bo przy spawaniu części znalowe palą się żywym ogniem i potrafią strzelać skurczysyny . Kolbe przyspawujesz tylko do ścianek body i z dołu , a zresztą weź magnes i zobacz co masz z metalu . Edited January 2, 2013 by musashi Quote Link to post Share on other sites
Maydan Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 (edited) Te urwane części można przyspawać bez tego bolca i kolby, bolec i kolbę można wsadzić po spawaniu bez żadnych problemów więc chyba tak zrobię. Możecie mi jeszcze polecić rodzaj spawarki? Z tego co wiem nie jest ich mało. Może źle zatytułowałem temat, ale kolba jest nietknięta, wszystko z nią ok, pękły "tylko" elementy, które trzymają ten bolec a jak wiadomo na bolcu obraca się kolba. Edited January 2, 2013 by Maydan Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Urwane części są ze znalu - czyli tego nie pospawasz . Tak jak powiedziałem łączysz kolbe ze ścianą korpusu . Weź magnez . Jeżeli do czegoś się przyczepia to można to pospawać . Quote Link to post Share on other sites
Maydan Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 Masz rację, magnes odpada, może spróbować to zlutować bądź podgrzać? Z tego co wiem można to zespawać spawarką do aluminium lecz nikt w okolicy raczej takiej nie ma.....body w dobrym stanie też nie mogę znaleźć, będę próbował to podgrzać małym palnikiem, może się uda? Może podacie inny sposób by to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Inny sposób http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/czesci-metalowe/metalowe-body-do-aks74-wraz-z-kolba-a-c-m.html Quote Link to post Share on other sites
Maydan Posted January 4, 2013 Author Report Share Posted January 4, 2013 Znajomy ma migomat, słyszałem że migomat zespawa ZnAl, próbować migomatem? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 próbuj czym chcesz, efekt będzie 'jak zawsze'. znal cymy to stop gówna i szczura. z gówna i szczura bata nie ukręcisz. Quote Link to post Share on other sites
Maydan Posted January 18, 2013 Author Report Share Posted January 18, 2013 http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/czesci-metalowe/metalowe-body-do-aks74-wraz-z-kolba-a-c-m.html Czy opłaca się to kupować i czy wejdzie to do CM.040? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 GB cymy wchodzi no problemo. Wiem bo mam taki korpus i GB cymy :). Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Maydan jest do sprzedania to body za 150zł nówka z tego sklepu. W zeszłym tygodniu znajomek kupił z myślą że do CM035 tez będzie pasować. Jak co to na PW pisz. Edyta: nie aktualne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts