Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Coś na początek

Recommended Posts

Witam.

Razem z kolegą szukamy czegoś, by zacząć przygodę z ASG.

Ubiór mamy zostaje nam kupić broń. On chciał karabin snajperski, ale z tego co wyczytałem snajperki są dość drogie (nasz budżet to ok.300-500zł na osobę).

Mam na dzieję, że za te pieniądze będzie można załatwić wszystko co potrzeba.

Prosiłbym jeszcze o podanie linku do strony sklepu, w którym mogę dostać sprzęt.

Prosiłbym jeszcze o podanie linku do strony sklepu, w którym mogę dostać sprzęt.

http://wmasg.pl/pl/shops i www.google.pl

Mam na dzieję, że za te pieniądze będzie można załatwić wszystko co potrzeba.

Zacznijcie od ochrony oczu (przy kupnie okularów warto je wcześniej przymierzyć),odkładajcie na buty. Co do replik to G36 JG (albo Cyma/Boyi tylko radzę poczytać coś o tych replikach), cm.028,możecie polować też na RK z boyi.

Amen,dokładnie jak OFF pisze.Zwróćcie tylko przy zakupie ochrony oczu,czy mają atest.

W tej kwocie kupiłbym jedynie RK od Boyi.Gieta JG jest ok,ale nie za te pieniądze.

Możecie jeszcze zerknąć na gietę GFC.Niby to samo co JG,ale przynajmniej macie 2 lata gwarancji.

Tak, o snajperkach nie macie nawet co marzyć na razie. OFF dobrze prawi, cm028 jest dość często polecaną repliką dla zaczynających maniaków, ja ze swojej strony mogę polecić wam serię RK Boyi. Tylko że tutaj musielibyście wydać nieco więcej jak 500zł na replikę ale uwierz mi, że warto. Oczywiście - ochrona oczu, jeśli nie masz za dużo hajsu na gogle dobre będą też okulary polecanych firm od 50zł w górę.

Wasz budżet spokojnie starczy na zaczęcie przygody z airsoftem :) na początek jak elektryka to jw. G36 JG lub Cyma028, chyba że chcecie wydać mniej kasy na replikę, a więcej na ochronę oczu i np. mundur to możecie zakupić sprężynówkę jakąś. Ja polecam strzelbę od AGM 003 .

http://www.taiwangun.com/electric-air-soft-guns/608-jg_1.html

http://www.taiwangun.com/air-shotguns/shotgun-long-003-agm_1.html

http://gunfire.pl/product-pol-1144793020-Replika-karabinka-szturmowego-CM028.html

Pół minuty szukania, poszukaj na allegro można trafić taniej, oby nie jakiegoś chinola za 150 zł takie coś nie jest warte żadnej kasy.

Okulary z atestami mozna kupić już za kilkanascie PLN, te z atestami balistycznymi od 30 PLN. Osobiście polecam MP5 cymy CM041B (trochę więcej niż 500 pln) jeśli macie znajomych z doświadczeniem w ASG którzy wam pomogą to może warto rozglądnąć się za używką.

Co do kolimatora:

1. Jest niedostępny

2. Na Alledrogo można kupić taki sam za ~20zł

3. To najtańsze urządzenie tego typu, więc nie spodziewaj się za wiele.

Ponadto, uważaj by nie kupić odpowiednika z szyną do montażu na wiatrówce, bo będziesz mógł go sobie co najwyżej położyć na półce.

• 1 month later...

Elo chciałem się o coś spytać ale najpierw Jestem (szczęsliwym) posiadaczem cymki cm.028C od prawie roku

Zarejestrowalem sie niedawno ale mniejsza z tym , widzialem na wlasne oczy jak was wku***ają narwane zielońce latające ze snajperkami 600 FPS dlatego uprzedzam moje pytanie nie jest z takiego (a przynajmniej nie dokładnie :D) gatunku

Chcialem sie dowiedziec czy po uprzednim "stażu" z elektrykiem szturmowym można po jakimś czasie zając sie snajperstwem jeśli tak strasznie to kogos ciągnie to może i owszem :o Oczywiście bo uzbieraniu odpowiedniej kwoty i przegraniu jeszcze iluśtam gier

Chcialem sie dowiedziec czy po uprzednim "stażu" z elektrykiem szturmowym można po jakimś czasie zając sie snajperstwem

Najpierw pytasz a potem sam sobie odpowiadasz:

jeśli tak strasznie to kogos ciągnie to może i owszem :o

Przynajmniej ja tak to rozumiem.

Nikt Ci nie zabroni zostania snajperem nawet jeśli snajpa byłaby Twoją pierwszą repliką. Inna sprawa czy ktoś będzie chciał się z Tobą strzelać ale to raczej nie zależy od stażu w asg a od Twojego zachowania. Poznaj jakąś ekipe, daj siebie poznać jako człowieka odpowiedzialnego i wtedy bez problemu będziesz "snajperzył". Przynajmniej tak ja to widzę.

Edited by MarekMac

Źle troche zrozumiałeś ale mniejsza o to Należe do grupy (niedawno powstała i nie jest jeszcze w pełnie profesjonalna) ale szybko się rozwija hm zastanawiałem się (na przyszłośc) nad tą własnie snajperką ... jest dośc tania i podobno jest jedną z lepszych stockowych replik ale chciałem spytać czy opłaca się ją kupić czy lepiej zainwestować w coś droższego (do tysiąca PLN) http://www.taiwangun..._svd_style.html

Dzięki Marek byłbym jeszcze wdzięczny gdybym usłyszał jeszcze opinię jakiegoś moderatora :icon_biggrin:

Jak ktoś będzie chciał coś jeszcze dodać to zrobi to.. odświeżanie wątków jest zabronione.

Edited by OFF