Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ale nadal bardziej na tył niż w normalnym karabinie. Trzeba to albo lubić albo się przyzwyczaić. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Jak się nie umie dbać, to się płacze. Moje mają silnie pouszkadzaną skórę bo ani ich nie czyściłem ani oszczędzałem. Za to cały czas są wodoszczelne i wyśmienicie wygodne. I świetna podeszwa do lasu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Tak? A moje po roku i miesiącu (i 10 dniach) chodzienia maja nieistniejący bieżnik i rozklejają się w trzech miejscach. Co sugerujesz w kwestii dbania o podeszwę? Fruwać? Wodoszczelne są, wyśmienicie wygodne są. Ale są przekosmicznie nietrwałe. Niech mi się zje podeszwa w tym tempie i rozkleja but za 100zł ale nie za 600. Nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 W takim razie trafiłem na dobry egzemplarz, bo po ponad dwóch latach używania bieżnik jest nienaruszony, jedynie nosek w prawym bucie mi się odkleił (na co nie narzekam bo nigdy nie miałem jakiegokolwiek buta z trzymającym się noskiem) a w lewym bucie kapkę puściła z przodu z prawej strony podeszwa. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 AUGi JG są całkiem spoko jesli tylko nie przeszkadza Ci kosmiczne wyważenie- cała masa leci na tył, dla mnie koszmar. Przecież to ogromna zaleta. Serio, w czym konkretnie ci przeszkadza augowe wyważenie? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Jaka tam zaleta? Przecież poprawne celowanie (nie twierdze, że jedyne) to podtrzymywanie ręką słabszą karabinu, a ściąganie jęz. spustowego silniejszą. Ciężej jest to robić, gdy większość masy leci nam na tą rękę, która ściąga jęz. spustowy. Mi ten problem występował w MP5 i był strasznie uciążliwy szczególnie przy złożonej kolbie. Edited January 16, 2013 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 To ogromna wada, cały niemal ciężar spoczywa albo na silniejszej ręce albo przynajmniej jego zdecydowana większość. I pięknie męczy głównie jedną rękę. Karabinki w układzie klasycznym mają ciężar równiej rozłozony na ramię i ręce (obie). Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Nigdy nie strzelałem ani z AUGa ani z niczego innego więc nie wiem w sumie co mi podpasuje bardziej, co do butów to kolega który również ma dość dużą stopę polecił mi te: http://allegro.pl/gl...2922382721.html chwali sobie i nie narzeka http://dpm-soldier.pl/oporzadzenie/chest_rig.html a ten chest rig można? EDIT: znalazłem dosłownie przed chwilą przyjemną stronkę: http://dpm-soldier.pl/ może się przydać Edited January 16, 2013 by Roxah Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Nigdy nie strzelałem ani z AUGa ani z niczego innego więc nie wiem w sumie co mi podpasuje bardziej, co do butów to kolega który również ma dość dużą stopę polecił mi te: http://allegro.pl/gl...2922382721.html chwali sobie i nie narzeka Dokup jeszcze do kompletu kostkę i koszulkę Metalliki Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Roxah, powiedz kumplowi, żeby sobie pobierał dwa kółka stadionowe. Jak sobie nie skręci kostki to jest dobry. Mam wrażenie, że nie powiedziałeś mu przeznaczenia obuwia. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Dokup jeszcze do kompletu kostkę i koszulkę Metalliki Ja mam, ja mam - kosteczka olv i taktyczna koszulka metaliicy :D A co do butów to lepiej poszukaj jakiś wojskowych, bo w glanach może być ciężko - dosłownie :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 6 lat swojej egzystencji przełaziłem w glanach, czasami zakłądam nadal i... No co za problem w tym dwa kółka zrobić bo nie kumam? Zapytam nawet- co za problem w tym Bieszczady plus kawałek Tatr zrobić? Wygodne buty (no, może nie te za 109zł...), trwałe i przyjemne jeno ciężkie. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Jak ktoś ma glany i zaczyna w airsofcie, to lepsze będą te glany niż np. trampki. Ale kupowanie glanów z myślą o airsofcie nie jest zbyt rozsądne Ja mam, ja mam - kosteczka olv i taktyczna koszulka metaliicy :D Wytłumacz mi, po co mnie "poprawiłeś", wciskając literówkę i błąd ortograficzny? Będę pisał poprawnie, czy ci się to podoba czy nie :D Edited January 16, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Kumpel skręcił kostkę po przebiegnięciu dwóch kilometrów (no dobra, dwa kółka to to nie są). A do sierot nie należy. Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Roxah, powiedz kumplowi, żeby sobie pobierał dwa kółka stadionowe. Jak sobie nie skręci kostki to jest dobry. Mam wrażenie, że nie powiedziałeś mu przeznaczenia obuwia. Kolega akurat biega w tych butach do ASG ;p Ale też nie byłem przekonany do nich z jednego powodu, żadnej obrony przeciwko jakimś wstrząsom czy coś, a co do koszulki metalliki to dziękuję wolę SOAD/Amon Amarth ;D http://allegro.pl/ka...2943384950.html taką kamizelkę będę raczej kupować (tanie wygląda solidnie) swego czasu pamietam że na forum polecali buty grom protektor. W temacie butów dodam tylko że miło by było gdyby ktoś z upierdliwa kością zawdzięczaną płaskostopiu poprzecznemu się wypowiedział (jeśli ktoś taki jest) bo złe buty + ta kość = odparzenia i ból, straszny ból Edited January 16, 2013 by Roxah Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Mam płaskostopie i miałem gromy. Chyba najlepsze buty jakie posiadałem, niedługo kupuje kolejną parę bo jednak corcorany na zimę się nie sprawdziły (zimno jak *@!#). Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Wytłumacz mi, po co mnie "poprawiłeś", wciskając literówkę i błąd ortograficzny? Będę pisał poprawnie, czy ci się to podoba czy nie :D Przepraszam, chcialem sie tylko pochwalic *sad* Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Kumpel który chodził w glanach zginął w wypadku samochodowym więc sam Hawk widzisz jak jest... Widocznie był łamagą, z resztą, nie-łamagi też skręcają kostki ale nie ma co tego zwalać na buty. Quote Link to post Share on other sites
Klojtex Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 (edited) To się wypowiem... W glanach przelatałem kawałek odległości i w tamtym roku używałem jako butów do ersoftu. Jedyne co jest dobre to to ,że są wysokie i praktycznie niezniszczalne (woda potrafi się wlać-niezabezpieczony język,luźne w kostce-jak ktoś mówi ,że nieprawda to polecam założenie porządnych butów trekkingowych lub wojskowych/taktycznych). Powiem tak, ja w nich zacząłem i było ok,ale nigdy bym ich nie kupił specjalnie do ASG. Podstawowa wada to wkładka-twarda jak kamień,druga rzecz to bardzo średni bieżnik i tak jak już wspomniałem (nie tylko ja) możliwość skręcenia kostki...Bardzo łatwo. Jeżeli miałbym coś polecić to byłyby to BW 2005 od Baltesa. Noszę i mordka się cieszy. Nie wiem jak w nich będzie z płaskostopiem(ale jest możliwość perfekcyjnego dobrania dł. i szer. wkładki) i kosztują ~300 zł za II gatunek (kupiłem,nie ma nic co by im szkodziło) Z tańszych,tak jak inni piszą chyba głównie GROM'y Protektora (niestety sam nie używałem ale sporo się naczytałem) Edited January 17, 2013 by Klojtex Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 to tak żeby już zamknąć temat, kupując te: http://allegro.pl/hit-buty-protektor-grom-wojskowe-taktyczne-nowe-45-i2947664401.html buty w takim wypadku nie powinienem żałować? jeszcze tylko raz zadam pytanie co do chest riga: http://allegro.pl/kamizelka-taktyczna-chest-rig-plce-dpm-brytyjska-i2943384950.html ktoś posiada, zna kogoś kto ma albo po prostu wie coś o tym i może polecić/odradzić Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 to tak żeby już zamknąć temat, kupując te: http://allegro.pl/hi...2947664401.html buty w takim wypadku nie powinienem żałować? jeszcze tylko raz zadam pytanie co do chest riga: http://allegro.pl/ka...2943384950.html ktoś posiada, zna kogoś kto ma albo po prostu wie coś o tym i może polecić/odradzić Kamizelka ok,buty też. l_isek na przyszłość pisz PW,mogę nie przeczytać już tematu i kicha. Zostawiłem fragment, który według mnie jeszcze się nadawał i tyle, ale jak chcesz żeby wywalić całość to proszę bardzo. EOT Quote Link to post Share on other sites
Roxah Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 OK w takim wypadku, dziękuję wszystkim za pomoc, temat jest do zamknięcia i cóż, do zobaczenia na airsoftowym polu :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts