falloutpl Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 (edited) Witam, w owych butach spędziłem ostatnio kilka godzin w terenie, pierwszy raz miałem je na nogach, dziś gdy zabierałem się za czyszczenie zauważyłem takie zjawisko, jak widać na zdjęciu, konkretnie na lewym bucie. Powstało jakby dodatkowe miejsce ugięcia buta, nie wygląda to naturalnie i tutaj pytanko - w waszych butach tej firmy też tak się zrobiło? Jak ktoś nie miał z tymi butami do czynienia, a ma jakąś opinię to chętnie przeczytam :icon_smile: Uploaded with ImageShack.us Edited January 10, 2013 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Dużo butów tak się zgina bo jakby... tam się zgina noga w kostce (tzn mi, nie wiem jak Tobie). Jak każde miejsce zginania buta i całego buta- pastuj to nie popęka o ile skóra jest jako takiej jakości. I na przyszłośc noś lepszą skarpetę i staranniej sznuruj buty. Albo kupiłeś tockę za duże. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 Według mnie jest to normalne zjawisko w butach. Dbaj, żeby skóra w tym miejscu była nawilżona, a nic się nie powinno dziać. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Miałem tak w butach taktycznych dla ochroniaży (buty Parabellum, producent z UK, buty raczej słabej jakości) zaczeło się tak dziać po pół roku chodzenie chwile poym buty nie nadawały się do użytku. Pięta w środku latała, nie trzymały kostki... Buty kosztowały ok 250 PLNa po niecałym roku były do wywalenia. Ostatecznie wróciłem do lublinów (po Parabrllum i Magnumach) Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 Dzięki za odpowiedzi, skarpety używam BW, rozmiar elegancko dopasowany, przymierzałem 3 numery i wybrałem odpowiedni. Napisałem jeszcze bezpośrednio do producenta, w poniedziałek ma się PPO do mnie odezwać telefonicznie, dam znać co oni na to. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 (edited) I co Ci powiedzieli? Bo tak jak wyżej koledzy napisali, ja potwierdzę, jak najbardziej normalny objaw układania sie wysokiego buta i tyle. Widziałeś zdjęcia moich po roku, są tak samo zużyte, a nie są oszczędzane. Jak na razie żadnych uwag do tych butów nie mam. Jak chcesz coś co Ci się nie będzie na zapiętku zaginać, to musisz sobie wziąć jakieś dobre buty ochronne ze wzmocnieniem ;-). Większość roboczych z normą S3 powinna dać radę ;-). Edited February 8, 2013 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted February 8, 2013 Author Report Share Posted February 8, 2013 Zapomniałem o temacie, to fakt. PPO powiedziało, że najprawdopodobniej to wada fabryczna i mam zareklamować. Tak właśnie zrobiłem, na dniach powinna być odpowiedź od sklepu. Z czystej ciekawości w sumie zareklamowałem, jak dostanę odpowiedź, to dam znać. Pewnie gdyby oba się zginały tak samo, to bym nawet uwagi na to nie zwrócił. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted February 19, 2013 Author Report Share Posted February 19, 2013 Rekamacja rozpatrzona pozytywnie, dostanę nową parę. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Normalnie się szarpnęli ;-). Znaczy się dbają o dobre imię i zadowolenie klienta. To i dobrze, zawsze nową parę butków będziesz miał. Quote Link to post Share on other sites
Guest ciapek22 Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Jak oceniasz te buty ? Czy są ciepłe i czy nie przemakają ? Podobają mi się te buty i chcę je kupić ale wole najpierw się coś o nich dowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 Ciepłe jak każde inne z skóry licowej, bez żadnego ocieplenia. Przy około -5 i brodząc w sypkim śniegu, mając na sobie tylko skarpety BW było ok. Zaimpregnowane fabrycznie są elegancko, nie przewiduję problemów z przeciekaniem, są lekkie i całkiem sensownie skrojone, jak dla mnie wygodniejsze niż BW 2005. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts