JasDa Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 jest szansa jeszcze się dopisać bo nasza grupa troszkę przespała zapisy. Link to post Share on other sites
Husarz Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Na 2 stronie forum rozgorzała bitwa słowna czy warto dać 40 zł czy nie. Powiem Wam Tak. Jako organizatorzy to my ustalamy cenę wpisowego. Część z Was uważa, że to zbyt wiele inni że da się to przełknąć i przyjechać. Każdy ma prawo do swojej opinii. Klika lat temu przerabiałem już ten temat. Rozmawiałem z innymi organizatorami imprez jak oni to widzą. Wszyscy doszliśmy do jednego wniosku. Najczęściej takie opinie wystawiają osoby które nigdy nie organizowały takich imprez. Ktoś kto jeździ na imprezy, ale ich nie organizuje nie ma pojęcia ile czasu i kosztów należy ponieść na to, by taki zlot mógł się odbyć. Na imprezie widać tylko jakieś tam przygotowanie terenu, potem jakieś jedzenie, ognisko i tyle. Pytam a jak zorganizować sprawy których nie widać(paliwo, dowóz sprzętu, ubezpieczenie itd). Jeśli ktoś sądzi że zorganizowanie zlotu to żadna trudność, to czemu jest ich coraz mniej? Informuję, że nie mam takiego obowiązku tłumaczyć się każdemu czemu nie ma u nas czerwonej szmatki która kosztuje 2 zł. Idąc do sklepu jakoś nikt nie pyta co składa się na cenę jakiegoś produktu. Zasada u nas jest prosta, jeśli coś zostaje po imprezie (a nie są to wielkie pieniądze) jest to przeznaczane na działalność statutową Ligi Obrony Kraju, której jesteśmy członkami. Kiedyś już pisałem i powtarzam. Jesteśmy bardzo wdzięczni tym z Was, którzy przybywają na naszą imprezę bo jesteście sponsorami dla dzieci, które mogą strzelać z wiatrówek dzięki Wam na strzelnicy w Międzyrzeczu. Podkreślam, każdy ma prawo do swojej opini, ale zanim ją wygłosi niech się zastanowi czy wie o czym mówi. Link to post Share on other sites
szopen0 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Popieram to co piszesz,większość widzi tylko jedna stronę Link to post Share on other sites
Wolf Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Podkreślam, każdy ma prawo do swojej opini, ale zanim ją wygłosi niech się zastanowi czy wie o czym mówi. Niestety, jak pokazują doświadczenia, dyskusje się pojawiają i nie są miłe dla organizatorów imprez. Organizator nie ma obowiązku tłumaczenia się, bo nikt nikogo nie zmusza do uczestnictwa, wszstko jest dobrowolne, a zgłaszając swój udział akceptujemy podane w regulaminie warunki. Nie ma też większego sensu porównywanie kosztowe imprez, bo odbywają się na rożnych terenach i są organizwane przy różnych ludzi, firmy, stowarzyszenia itp. Uważam, że takie sprawy można wyjaśniać osobiście lub na PW, a nie w temacie samej imprezy. Oczywiście są rożne imprezy i założenia organizatorów co do polityki kosztowej, ale to już inna bajka, którą można określić jako imprezy komercyjne i "od maniaków dla maniaków". Link to post Share on other sites
stalk3r Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 A jak z fotografami? Tez ich trzeba wpisac na liste? Czy po prostu przyjezdzaja? Link to post Share on other sites
Kamp Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Jedzie ktoś z Nowej Soli ? Szukam podwózki. Póki co jestem kompatybilny z pogodą czyli na lodzie . :bialaflaga: Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) Wiem, że wszyscy czekają na listę i właśnie jest. Informuję, że strony konfliktu wg Waszych zgłoszeń na razie są bardzo nierówne (większość chce być w koalicji) więc Orgi będą zmuszeni do korekty stron działania. Byle nie zostało to zgłoszone podczas odprawy 23ciego.....Wtedy będą 2 strony - orgy i wqrwiona koalicja przebierańców z resztek orgów... Edited February 14, 2013 by ravkill Link to post Share on other sites
Sztyft Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Było w poprzednim temacie, brakuje tutaj :P Szerokość około 50-70cm, długość im więcej, tym większy turban u góry :) Link to post Share on other sites
Apostoł Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 ma ktos gospodarstwo i kozy ?? :D if you know what i mean ;> Link to post Share on other sites
Afrati Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Poproszę jeszcze kogoś z organizatorów o odpowiedź na dwa krótkie pytania: 1. Czy nie obowiązują limity mocy replik? Wnioskuję to z wielu wypowiedzi oraz braku wspomnianych limitów w regulaminie. Proszę o potwierdzenie. 2. Kiedy zostanie opublikowana lista z podziałem na strony konfliktu? Skoro podział nie jest równy, to może warto byłoby poinformować osoby, które zostaną przeniesione o tym, że muszą przygotować sobie jakieś stosowne ciuszki z tej okazji? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Manis Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 1* zakazów jako takich nie ma, liczymy na zdrowy rozsądek uczestników, aczkolwiek zdarzają się mocne repliki w budynkach, nie ma, że boli ;p Link to post Share on other sites
Afrati Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Jakby miało nie boleć, to bym został przy podwodnych warcabach ;) Dzięki za info, jeszcze tylko drugie pytanie i będzie cacy. Link to post Share on other sites
Manis Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Jakby miało nie boleć, to bym został przy podwodnych warcabach :icon_wink: Dzięki za info, jeszcze tylko drugie pytanie i będzie cacy. zostało 6 dni, miło by było, aby ta lista juz się pojawiła, a nie na 2 dni przed powodując napływ arabów w mundurach i arafatkach. Link to post Share on other sites
ticzer Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 A może by tak wprowadzić trzecią stronę konfliktu? Której cele byłyby rozbieżne z celami pozostałych grup. Np kontyngent WP lub jakieśtam SF? Wtedy moglibyśmy mieć i turbaniarzy w przebraniu, Koalicję w woodlandzie czy innym desercie i WP w wz lub SF w multicamie. Oczywiście propozycje kamuflażu są czysto arbitralne Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 A po co komplikować coś co jest zwykłą jebanką?? Link to post Share on other sites
mikunda Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Oczywiście propozycje kamuflażu są czysto arbitralne Błagam, zanim zaczniesz używać "trudnych" słów sprawdź ich znaczenie. Link to post Share on other sites
ticzer Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Fakt, mój błąd. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że mam 39 gorączki więc czasem mam problemy z koncentracją. Chodziło mi oczywiście o nie arbitralne czyli nie narzucone z góry, Jeszcze raz mój błąd. Niemniej jednak pozostaje faktm że choć to zwykła siepa, to jedziemy tam po trochę przyjemności a nie frustracji Edited February 18, 2013 by ticzer Link to post Share on other sites
stalk3r Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Tja, a orgi w ogole zyja? Ani nie odpowiadaja na PW ani tutaj... Link to post Share on other sites
Manis Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Pisz do Muryna, Husarz nie odpowiada. Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Będzie w końcu ten podział ? Kurde orgi, bez przesady, parę dni do imprezy a tu cisza. Bo wyjdzie jak rok temu, jeden wielka porażka z podziałem na strony :/ Edited February 20, 2013 by Cn Rudy Link to post Share on other sites
-K2- Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Dosyć dziwne jest to milczenie organizatorów. Zapewne spowodowane nawałem przygotowań do imprezy, co nie zmienia faktu, że lista zamieszczona jutro lub w piątek będzie nieco spóźniona. Tak po prawdzie, to dziś jest ostatni dzwonek by móc się przygotować w razie ewentualnej zmiany stron. Później zostanie arafatka + taśma na ramię... Link to post Share on other sites
48pl Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Dla mnie już jest za późno. Nie mam na stanie kałacha i nie zorganizuje sobie ciuchów w przypadku bycia po odmiennej stronie niż koalicja. Pracuję, na event przyjeżdżam z Warszawy. Link to post Share on other sites
Afrati Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Wychodzi na to, że stylizacja zejdzie na drugi plan i bazować będziemy na podziale taśmowym. Lepiej, żeby podział był równy, nawet bez zachowania stylizacji, niż żeby okazało się, że koalicjantów i tuaregów będzie 80:20... ...Bo mam nadzieję, że milczący organizatorzy jednak dokonają jakiegoś podziału ;) Link to post Share on other sites
Husarz Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Wiem, urwiecie nam głowy za dotychczasowy brak listy. Oto ona: KOALICJA: Stalk3r USMC Gorzów Wlkp. marek USMC Gorzów Shihan ZOS Sebastian ZOS Rayan 1st GRS Krosno Odrzańskie Adek 1st GRS Krosno Odrzańskie kapek 1st GRS Krosno Odrzańskie ziku GEAR(Szczecin) MARMEL S8GW MŁODY MARMEL S8GW MANIEK S8GW bijacz MCAT Iwan MCAT Krystian S8GW Ajgor rade32 W.K.N. Dawidson Ś.O.D Pablo- Ś.O.D Kulawiec Couch Cammando 48 Couch Commando Yasioo Couch Commando Luk Couch Commando Wnuczek 1W Dziadek 1W Afrati Pingwiny Karolo GDW K272 GDW Kuczy GDW Ravkill GDW Kamp GDW Szuj@ GHOST-RECON DeXu GHOST-RECON Matrix GHOST-RECON GRYF GHOST-RECON Tornado GHOST-RECON Robertas3 GHOST-RECON Crasher GHOST-RECON OLLI GHOST-RECON CZARNA GHOST-RECON JORDAN GHOST-RECON Malvin Pingwiny Poznań Marlenka Pingwiny Poznań Piórko Pingwiny Poznań Tomu Pingwiny Poznań Julian Pingwiny Poznań Rysiu Pingwiny Poznań WIESIEK SEKCJA 8 WOJCIECH SEKCJA 8 Soldier93 USMC Gorzów Wlkp Ticzer Green Team Ernesto Green Team Ciennki Green Team Paweł Green Team Michał J Green Team Marcin J Green Team Alan12 JS4046 Norek Pingwiny Poznań Sgt. Paul Jackson Pingiwiny Poznań Mativonjuning Gang Dzikich Wieprzy Mc'Owiec Pingwiny Poznań Bongo IKARI6 LEGION VII Chudy Green Team TURBANIARZE: Manis Żbiki Świebodzin Szopen Niezrzeszony Staruch Niezrzeszony Radzio Special Forces Airsoft Team muller i.Ch Szczepan I.Ch. Kotvitza niezrzeszony SeBa LRRP SZOP Metalfrog Belfast Brigade Zielona Góra karkoteka brak/Szczecin Radzio Special Forces Airsoft Tem Rudy LRRP SZOP Tuksiak i.Ch Sig SFAT Apostoł Żbiki Kaczy Żbiki Struna N7Team Papuaz brak Kosiarka Special Forces Airsoft Team, wolf team delta hans team delta kosta team delta yodi team delta Sztyft Żbiki Wiktor Tango Sierra Sant Agent Przemo Panzer GRH USMC Głogów RRBM GRH USMC Głogów Monak GRH USMC Głogów Scott GROT Atek LOK Janusz Dzik LOK Kuraś LOK Gogol LOK Babijos GLUT Urbi GLUT Elton GLUT Łazik GLUT Młody GLUT Puszek GLUT Kuba GLUT Petri GLUT Gemgoy GLUT Bad Boy GLUT Perkey GLUT Harry GLUT Heer-General. Ekipa Gubin Troll Ekipa Gubin JasDa Witnica Maciek Witnica Montes LOK Edited February 20, 2013 by Husarz Link to post Share on other sites
Manis Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Byłoby miło gdyby po stronie Turbaniarzy nie pojawaiły się kamuflaże, każdy ma jakiś dres w domu czy coś podobnego + stare prześcieradło na nakrycie głowy. Link to post Share on other sites
Recommended Posts