fusi Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 (edited) Witam was serdecznie :icon_wink: Ostatnio na gunfire zauważyłem dostawę nowych replik marki Dragon Guns. Miał ktoś z nimi do czynienia? Cena jest dość atrakcyjna. Tutaj link jakby ktoś nie mógł znaleźć: http://gunfire.pl/fi...2.01&emp_link=2 Edited January 22, 2013 by fusi Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Regulaminy chyba są Ci obce. Przenoszę do odpowiedniego działu. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted January 22, 2013 Author Report Share Posted January 22, 2013 Cervantez miałeś tą replikę? Filmik jest przy każdej emce tego producenta w ofercie gunfire, więc zbyt dużo nie wniosłeś do tematu. ;-) Grzechem byłoby go nie obejrzeć. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Dzięki za link do tych emek. Na początku lutego na pewno jedna trafi do mnie i opiszę co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Arteliar Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 I ktoś już sprawdzał te repliki? Bo sam jestem ich ciekaw od czasu pojawienia się, a jedyne co znalazłem to dwie oceny 1/5 na jakimś sklepie internetowym tej repliki: http://gunfire.pl/product-pol-1152199157-Replika-karabinka-szturmowego-DG05T.html więc dobrze to nie wróży... Quote Link to post Share on other sites
zureekk01 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Będę kupował jak nie w tym tygodniu to za tydzień , postaram się napisać jakąś recenzję jak to wygląda i strzela. Quote Link to post Share on other sites
Xaero_PL Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Ja mogę dorzucić swoją opinię o wykonaniu zewnętrznym DG06T bo postrzelać nie miałem jeszcze z niej okazji (kumpel kupił taką parę dni temu). Plastik wszędzie. Najbardziej boli plastikowa lufa zewnętrzna, prowadnica kolby oraz szyna ris na body. Na szczęście post muszki i szczerbinka są metalowe, tak samo magazynek. Jeżeli chodzi o wygląd nie jest źle - spasowana jest całkiem nieźle, przy wstępnych oględzinach nie mogłem znaleźć chyboczącego się elementu, sam kolor na zdjęciach nie oddaje prawdziwego koloru repliki (w rzeczywistości jest ciemniejsza, naprawdę fajny kolor) no i jest bardzo lekka. W porównaniu z jakimkolwiek BOYI czy JG jest wręcz lekka jak piórko, ale to może też być zaleta. Mam nadzieję że będę miał okazję ją przestrzelać i dobrać się do jej bebechów bo jak na replikę za 320 zł prezentuje się jako świetny konkurent dla kałaszy od CYMY :) Quote Link to post Share on other sites
michalnwl Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 (edited) Siemka wszystkim. Wczoraj dotarła do mnie paczka z gunfire, a w niej: DG05T. Repka mimo, że plastikowa, z zewnątrz to praktycznie tego nie widać (plastik sprawia wrażenie metalu). Karabinek mimo tego, że nie najcięższy (2,5kg), jest całkiem masywny i nie ma się wrażenia, że przy pierwszym upadku rozpadnie się na 30 części. Co do strzelania, to dokładnej ilości FPS nie znam, gdyż nie mam chrono, jednakże na kulkach 0.2 wg. mnie te 390-400FPS wyrabia spokojnie. Gearbox pracuje całkiem dobrze, a kulki wylatują z miłym dla ucha lekkim hukiem. Bateria stockowa, jak to stock - cudem świata nie jest, ale na batce w pełni naładowanej ROF jest niezły. Magazynek podaje kulki bez zarzutu. Plusy: + Cena !! + Dobrej jakości wykonanie, masywność. + Moc stockowa (~400FPS) + Ładny kolor :icon_razz: (Tan podchodzi lekko pod Olive) + Mechaniczne przyrządy celownicze (poprostu dobrze zrobione) Minusy: - Fakt, że jest w baardzoo dużej części z plastiku. (Jednakże dobrej jakości.) - U mnie złożona kolba ma luzy (3-4mm - małe, ale są). - Zaczep na zawieszenie (jest jednopunktowe) jest na końcu kolby, (a w dużej części emek jest przy chwycie pistoletowym) co przy moim niskim wzroście sprawia, że jeśli zawieszenie zakładam normalnie emka dotyka lufą ziemi. Muszę kombinować i zakładać zawieszenie w sposób nieco mniej wygodny ;p Generalnie, repkę polecam z całego serca - zwłaszcza takim jak ja - początkującym. Zresztą widać, że ma dużo na plus, a minusy to są błachostki. Godny konkurent dla cymy i przykład na to, że Airsoft wcale nie musi być drogi ;) Edited February 21, 2013 by michalnwl Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 - U mnie złożona kolba ma luzy (3-4mm - małe, ale są). Czy można to nazwać wadą w przypadku tak taniej repliki? Gdzie droższe P&J, Boyi mają takie luzy? Nie wiem jak EA i inne. - Zaczep na zawieszenie (jest jednopunktowe) jest na końcu kolby, (a w dużej części emek jest przy chwycie pistoletowym) co przy moim niskim wzroście sprawia, że jeśli zawieszenie zakładam normalnie emka dotyka lufą ziemi. Muszę kombinować i zakładać zawieszenie w sposób nieco mniej wygodny ;p To dokup ucho montażowe na kolbę. To się czasami nazywa "montaż CQB" czy jakoś tak. Zdejmujesz kolbę i zakładasz na prowadnicę ;) Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Hmmm. to ciekawe co piszesz. Mój znajomy z teamu też zamówił tą replikę, w kwestii wykonania mówił, że była całkiem w porządku, natomiast kiedy przeszedł do bardziej praktycznej czynności, czyli do strzelania, to już podobno tak różowo nie było. Zasięg z tego co mówił śmiesznie mały (niestety nie podał żadnej wartości w metrach) a sama replika charczała jakby za chwilę miała wypluć tłok przez lufę. I teraz nie wiem, czy to jemu zdarzył się słaby egzemplarz, czy kolega michalnwl jako początkujący chwali coś co nie jest dobre (Broń Boże nie odbieraj tego jako hejt:) ) Możesz podać zasięg twojej emki w metrach? Był bym zobowiązany :) Quote Link to post Share on other sites
michalnwl Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 No więc pomierzyłem. Metry niestety liczone krokami, ale patrząc na wymiary podwórka, to odległość się mniej-więcej zgadza. Celowałem w nadruk na śmietniku (szer. ~70cm, wys. ~40cm) i oto wyniki: 35m - żadnego problemu 45m - żadnego problemu 55m - kulka minimalnie schodzi w dół. 60m - kulka schodzi trochę więcej w dół, jednak przy kolejnych strzałach biorąc poprawkę da się spokojnie trafić. 65m - bardzo ciężko trafić w cel. Po części to wina wiatru i zbyt lekkich kulek (strzelam 0.25). Podsumowując wg. mnie zasięg skuteczny wynosi około 55m. Wyżej zaczynają się schody. Zasięgu max nie mam jak zmierzyć, bo mi już podwórka zaczynało brakować. A i jeszcze pytanie - czy przy mierzeniu zasięgu HU się reguluje, czy sprawdza się na "odkręconym"? Bo ja za każdym razem minimalnie "dostrajałem" Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Dostraja się. Zmierzyłeś wcześniej długość swojego kroku? Quote Link to post Share on other sites
michalnwl Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Tak, ale wiadomo - krok nie zawsze równy, dlatego odległości trzeba liczyć plus-minus 2-3m. Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Wielkie dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Skowyra Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 (edited) Czyli te emki nie są wcale takie złe... stalker51 miałeś kupić tą replikę (tak czytałem w innym temacie) NIe wiem. Początkującemu opłaca się brać takie coś??? Na gunfire widać że ubyło trochę replik: http://gunfire.pl/se...=&filter_text= Edited February 23, 2013 by Skowyra Quote Link to post Share on other sites
Arteliar Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 A mnie zastanawia co innego. Jak wygląda w tym przypadku np montowanie lufy precki czy wymiana korpusu na metalowy? Chodzi mi o to, czy fakt, iż jest to full plastik ogranicza jakoś ostro możliwość tuningu? Fakt faktem, że próba podrasowania karabinu za 300zł nie należy do najlepszych pomysłów i lepiej od razu kupić coś konkretnego, ale pytam głównie z ciekawości. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Jeśli chodzi o tuning to chyba(nie jestem specjalistą) ale sprawa dotyczy tylko GB, który jest metalowy więc chyba zastrzeżeń być nie powinno. Quote Link to post Share on other sites
Skowyra Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 (edited) A jak te emki wypadają w stosunku do tych od A&K: http://gunfire.pl/pr...-Sportline.html http://gunfire.pl/pr...go-AK-16A3.html http://gunfire.pl/pr...ego-AK-933.html http://gunfire.pl/pr...ego-AK-4A1.html http://gunfire.pl/pr...go-AK-4RIS.html http://gunfire.pl/pr...K-4SSYSTEM.html Czytałem tutaj na forum (a dokładniej w temacie: http://forum.wmasg.pl/topic/110680-m4-cqb-ak/) iż sprawują się dobrze (mowa glównie o http://gunfire.pl/pr...go-AK-4RIS.html) tylko, że głośno pracują. Edited February 24, 2013 by Skowyra Quote Link to post Share on other sites
Milekh Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Mam od kilku dni tą M4 dregon CQB i to co mogę powiedzieć: strzela słabo. zasięg ok 40m, celność dużo gorsza niż stockowe G36c JG. Do repliki zalecam kulki 0,20. 0,25 są za ciężkie. Hop up powyżej pewnego ustawienia zaczyna wariować. Za taką cenę jest ok. po wymianie hopa powinno wystarczyć do budynków, tyle że niby ma 420fps :F Plasticzne A&K też miałem. Sprawa zasięgu i celnosci wygląda podobnie. Wykonanie zewnętrzne dragona oceniam na 6/10 (bardzo brzydka klapka i blaszka wyrzutnika łusek czy jak to tam się nazywa, dźwięk przeładowania to jakaś porażka, słychać długie bzyczenie sprężynki po puszczeniu) A&K 7/10, wykonanie całkiem estetyczne. Na wstępie odrazu wymień gunke hopup i dystanser, bo stockowe są do niczego. Żywotności nie mogę ocenić, bo A&K zwróciłem a dragon dopiero do mnie przyszedł. Może ktoś ma inne doświadczenia z tymi replikami. Jak to mówią chińczyk to loteria - szczególnie gdy zamawiasz na gunfire, bo raczej nie sprawdzają replik. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Milekh... Te eMki kosztują tyle, co kiedyś CM.028, to chyba oczywiste, że zewnętrznie jest kupa. Zasięg 40m na tak tanią replikę to dobry wynik, kup kulki 0.23g od Guardera, bo nie wiem, czy G&G czy Madbull takie produkują i sprawdź wtedy. Postaraj się też zmienić gumkę, jeżeli tego nie zrobiłeś. Powodzenia w dalszym testowaniu DG ;). Quote Link to post Share on other sites
Skowyra Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Dzięki Milekh za info dot. emek A&K napewno bardziej ukierunkuję się w stronę giety jing gonga :D Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Przepraszam jeżeli nic nie wniosę do tematu ale chciałem dodać że moja koleżanka i kolega mają emki od A&K i to ostatnia replika którą bym kupił. W OBU przypadkach replika posypała się na części i to nie z winy użytkownika. a przy temperaturze około 0 stopni kulki nie strzelają lecz wypadają z lufy, a jeżeli strzela to tylko na auto. może po prostu 2 kiczowe egzemplarze? nie wiem.. Mam tylko nadzieję że wypowie się więcej osób i replika okaże się być znakomita w stosunku do jej ceny :) Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 (edited) Co się dziwić? 0 stopni i GB v2... Pewnie Szkielet poszedł. :P Edited March 15, 2013 by Szymek997 Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 @Up akurat właśnie wtedy była jesień, około 15 stopni na plusie :| Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts