yakuz Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 O ile pogoda będzie odpowiednia na jazdę motocyklem, to i ja się zjawię. Przywieziesz osprzęt na motocyklu? ;) Jakoś nie wyobrażam sobie siebie na mojej hondzie z plecakiem karabinem itd za plecami ;p Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Snajperzy nie są tay źli? Ja jestem oropny :D. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Dex, bo Ty jesteś takie maksimum globalne, najwyższa odchyłka od średniej :icon_biggrin:. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Bagaż w kufer, a replika w pokrowcu na plecach. Na ryby jezdze z jeszcze większym pokrowcem. Quote Link to post Share on other sites
woysky Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Lambert - w Łodzi i okolicach jest kilka fajnych miejscówek - pytanie tylko na ile osób przewidujesz zlocik i czego oczekujesz od terenu. Fajne miejscówki zwykle szybko są rezerwowane ,np w Pałczewie szykuje się kolejna edycja "Bitwy o Ardeny". Jesli ma być to impreza otwarta to na zwykłych potyczkach snajperskich pewnie zanudzisz połowę spragnionych akcji nowicjuszy :D. Ja bym widział go oparty raczej o system punktowo-zadaniowy. Wtedy możesz podzielić ludzi i dać szansę na spróbowanie snajperstwa wszystkim. A tak część posłuży jako mięso i się tylko zniechęci :). Ale to Twój pomysł więc czekam na konkrety, bo jesli jakaś "bomba" nie spadnie to się pojawię... Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 Strzelanie będzie nie na zasadzie "my-wy" ale nie chcę też rozbudowywać fabuły niepotrzebnie jak również nie powinno się to zamienić w symulacje mil. Będą dwie gry: pierwsza bardziej poznawcza i druga ( drugiego dnia ) z uwzględnieniem zadań, specyfiki "operowania" snajperów, sposobów ich zwalczania itp. Tylko bez zadęcia. Szczegóły wkrótce. @dex: Ty nie jesteś snajperem - nie masz lunety! I dlatego jesteś wredny.. :icon_mrgreen: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 W zasadzie mogą być scenariusze "open", gdzie snajperzy pełnią rolę "opforu". Taki scenariusz pozwala wyjaśnić kwestię "czy snajper ma sznasę". Najlepszą grą tego typu jest chyba Sneak & Shoot. A imprezy dla samych snajperów to coś jak "popełznąć do celu, strzelić i odpełznąć" :) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 (edited) No. I do tego z batonikiem snickersa, żeby patrol mógł odnaleźć papierek.. ;) Spokojnie, będzie dobrze. Pozdrawiam, Lambert Edited January 26, 2013 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Ale strzelanka będzie głównym celem? Bo ja wolałbym raczej taki meeting, niekoniecznie piwo i kiełbaski, ale może wymiana spostrzeżeń, doświadczeń itp. Moja replika wygląda a nie strzela i słabo byłoby nią się bawić. Zabawa w snajpera ma wprowadzić fajny klimat - wolę zrobić patrol z wyznaczonymi celami dla dwójki snajperskiej niż liczyć fragi :) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 Tak, strzelanie nie jest esenscją imprezy ale będzie. Bez zadęcia zrobimy, luz.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Lambert: Ma nadzieję, że impreza wypali, sam osobiście nie jestem "snajperem", ale już kilkakrotnie podchodziłem do tematu i coś niecoś próbowałem. Takie spotkanie + gra(pięknie, że widzisz to w formie dwudniowej) to wspaniały pomysł. Okolice Łodzi-świetne miejsce(w końcu centrum polski), co do samego Pałczewa byłbym nieco sceptyczny: raz, że robi się z tego wielkie wysypisko śmieci, a dwa, że teren jest bardzo otwarty i raczej ciężki do podchodzenia/podczołgiwania się, więc głównym pokazem snajperstwa okazała by się przewaga zasięgu(no chyba, że wejdziemy w las, ale las jak las-wszędzie są bardzo podobne-jak dla mnie nic ciekawego). Raczej proponował bym miejscówkę tegorocznej Mangusty. Pozdrawiam, Czajson Quote Link to post Share on other sites
Kusza Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Fajny pomysł takie spotkanko. Jak tylko termin mi przypasuje, to chętnie zabiorę zabawki i przyjadę... w celu wymiany doświadczeń konstruktorskich też. A może do tego czasu powiększę jeszcze zbiór o coś nowego :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Pany, ale poczekajmy aż listki na roślinkach będą może. Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Ale strzelanka będzie głównym celem? Bo ja wolałbym raczej taki meeting, niekoniecznie piwo i kiełbaski, ale może wymiana spostrzeżeń, doświadczeń itp. To znaczy co jest głównym celem? Bo jak rozrywkowo - integracyjny to można się razem spotkać, pogadać, wypić. Ale jeśli ma być jakaś "wymiana wiedzy" to najlepsza była by jakaś dobrze przemyślana jebaneczka z dużą ilością respów. Co pozwoliło by wzajemnie przetestować różne głoszone na forum mity. Inaczej zbierze się kilku "najmądrzejszych" ( wszyscy są najmądrzejsi :) i będzie się kłócić na żywo, tak jak teraz kłócimy się online. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Aurendil.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Pany, ale poczekajmy aż listki na roślinkach będą może. Lambert sam mówił o okolicach kwietnia ;). Teraz to jest przedzlotowy spam i nakręcanie :D. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Jeśli mnie przygarniecie, to chętnym. Sęk w tym że daleko trochę mam, a poza tym na kwiecień zaplanowane mam już Stalkera kieleckiego i Border War 5. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 (edited) Ty Mendi, nawet powinieneś być z racji. Na początku myślałem o Jarosławiu.. serio! Świetne miejsce a do tego na końscu świata. ;) No, idealne dla nas. Spędziłem tam kiedyś dwa tygodnie w.. klasztorze. :) Tylę, że wiara nie dojedzie.. Scenariusz już prawie gotowy. Dogrania wymaga miejscówka w łódzkim - to potrwa jeszcze trochę.. Pozdrawiam, Lambert Edited January 27, 2013 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Łódź... w środku POolski czyli każdemu daleko :P. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 30, 2013 Author Report Share Posted January 30, 2013 Mamy termin i miejsce wstępnie złapane: 1. Termi: 6-7 kwietnia ( czyli pierwszy weekend kwietnia br ). Możliwość przyjazdu w piątek ( 5.04.2013r ) 2. Miejsce: Karolewo w łódzkim. Teren urozmaicony, z zapleczem bytowy i parkingiem. 3. Będzie odpłatność za wynajęcie terenu i gościnę - około 20 zł. Powyższe informacje zweryfikuję ( potwierdzę, raczej.. ) za tydzień. Scenariusz wkrótce. Szykujcie swoje grube berty i do zobaczenia! Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 400 km mam :D czekam na więcej szczegółów (noclegi itp itd) i może zacznę coś planować ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
woysky Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 (edited) 2. Miejsce: Karolewo w łódzkim. Teren urozmaicony, z zapleczem bytowy i parkingiem. Szykujcie swoje grube berty i do zobaczenia! Lambert trochę pomogę -jakby ktoś szukał na mapie, to chodzi o Karolew k. Aleksandrowa Łódzkiego -parking- przy drodze Aleksandrów Łódzki- Parzęczew pozdro Woysky Edited January 31, 2013 by woysky Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 31, 2013 Author Report Share Posted January 31, 2013 Dokładnie - dzięki! Wszystkie inforamcje, w tym dokładne dane miejscówki, wkrótce zamieszcze w nowym wątku. Powyższe miało na celu wskazanie już teraz wstępnych informacji. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Stefek Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Jak będa miejca to się zjawię :) Trzeba będzie sobie wziąść urlop w robocie... Quote Link to post Share on other sites
mar_n Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Pomysł super tylko termin się pokrywa z Ardeny 2013 6.04.2013 gdzie wielu zwolenników takiej imprezy będzie, a zapewne chcieli by się znaleźć na tym „pikniku” Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts