Matanjah Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Witam jako że nie ma we Wrocławiu zadnego sklepu w którym mógłbym przymierzyć takowy mundur chciałbym się dowiedzieć czy przy wymiarach 182 wzwyz ,88 klatka i pas mundur w rozmiarze M/R będzie na mnie dobry?? Jeśli nie to jaki rozmiar?? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 S/L Quote Link to post Share on other sites
Tadzik_95 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Z podanych wymiarów wynika że bardziej S/L bluza i M/L spodnie (S jest do ok. 82 cm w pasie o ile pamiętam). Quote Link to post Share on other sites
Matanjah Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 W takim razie mam już 4 opcje i wszystkie inne komu tu uwierzyc? na allegro napisano mi ze s/r bluza bedzie na mnie w porzadku po czym po paru minutach drugi allegrowicz sprzedajacy te mundury napisal ze m/r bedzie na mnie w zupelnosci pasowalo... Ehhh chyba nigdy sobie tego munduru nie zakupie bez przymierzenia go ;/ Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Spodnie M-R, bluza S-R lub S-L (większa długość bluzy i rękawów 4-5cm). Quote Link to post Share on other sites
Matanjah Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Witam jako że nie ma we Wrocławiu zadnego sklepu w którym mógłbym przymierzyć takowy mundur chciałbym się dowiedzieć czy przy wymiarach 182 wzwyz ,88 klatka i pas mundur w rozmiarze M/R będzie na mnie dobry?? Jeśli nie to jaki rozmiar?? klatka 94 TROL ze mnie , (zle sie zmierzyl) Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 jak masz wzrost powyżej 180 i długie łapy to szukaj bluz long, spodnie mogą zostać reg. bo są bardzo długie (boot bands) Quote Link to post Share on other sites
Matanjah Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Czyli tak jak kolega Shemag doradził będzie najlepiej ,no nic jeśli sie czlowiek z srallegro zgodzi na zwrot to kupie S-r bluze jeśli rekawy będa za krotkie a raczej tak będzie to poszukam czegos w rozmiarze S/L. Dziekuję wszystkim za pomoc , pozdrawiam Mateusz. Quote Link to post Share on other sites
kotpolska Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 S/L jesteś chudy i wysoki, a M/R to bardziej dla troszkę mniejszych i masywniejszych :) Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Mogłby mi ktoś poradzić jaki rozmiar będzie dobry jeżeli mam 175 cm wzrostu i jestem drobnej budowy ciała. Albo czy mundur helikona rozmiar L regular będzie dobry? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 S-R. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Aha, a jeżeli mam możliwość kupienia tego L regular to będzie duży problem z noszeniem ? Nie będę wyglądać głupio? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Będziesz. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Kurcze szkoda. A czy bluza marpat która ma 100cm w klatce i 76cm od ramienia do końca bluzy to L regular? I jeszcze jedno pytanko lepiej wziąć ripstop 100% bawełna czy nyco bawełna i nylon.? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 NIE MA MCCUU w ripstop, po prostu NIE MA. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 To nie wiem co na allegro piszą. :icon_mad: Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Sprzedają pdróbki? Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Możliwe z resztą sam obczaj http://allegro.pl/bluza-marpat-i3010751878.html Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Lewizna. Wpisz sobie w Google "MCCUU" i zobacz, jak wygląda oryginalny mundur. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Pierwsza i ostatnia podpowiedź (więcej ci nie trzeba) - MCCUU nie posiada rzepów na ramionach. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 http://gunsmokearmyshop.pl/size/index.htm Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Ok dziękuję. Generalnie to mi nie zależy aby był to kontrakt ale , dziękuję poszukam czegoś innego. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 A jeszcze takie pytanko czy spodnie medium regular helikona będą dużo za duże. Drążę tak temat bo jeszcze rosnę i chciałbym aby mi dłużej posłużyły. A taka konfiguracja ujdzie spodnie small regular i bluza medium regular? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Z ciuchami, a szczególnie Helikona to jest tak, że dopóki nie przymierzysz, to nie będziesz wiedział. Więc albo znajdź sobie sklep w mieście i sprawdź, albo zamów i najwyżej odeślij ;) Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 czasami podają wymiary w cm ale i to słabo mówi o produkcie. :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts