KonsTiger Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Witam Poszukuje na forum tematu o magach do snajpera i puki co na nic się nie natknąłem. Sam używam magazynków m4 krótkich 190 sztuk (wchodzi max 160) , ale zacząłem odczuwać kłopot z racji hałasu podczas przemieszczania ponieważ hałasują podczas chodzenia już nie wspominając grzechoceniu jak orkiestra na odpuście podczas biegu. Uporałem się z tym w stopniu takim że ładuje je do pełna by zmniejszy przestrzeń w magu ale i tak ten 1 mag podpięty w replice daje sie we znaki. Zastanawiałem się o 2 pozostałych typach magów low cap i mid cap. Low cap po 20 sztuk to juz lekka przesada;/ Mid cap z tego co słyszałem sa dosyć awaryjne i problemowe choć mieszczą juz przyzwoita ilość i chyba nie hałasują( nie wiem nie używałem i nie widziałem) Dlatego też piszę tu ten temat by dowiedzieć się nieco więcej i wybrać dobre rozwiązanie. Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Moim zaniem chyba wystarczy 3-4 low-y i bedzie git, przeciez snajper nie musi miec nie wiadomo ile kulek w magu bo nie strzela tak jak szturman. Zasade snajpera masz nawet w opisie "jeden strzal - jeden trup" wiec nie jest Ci potrzebna duza ilosc kulek. Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 (edited) Yyy... 160 kulek? Dlaczego low cap 20 kulek to za mało? Na auto strzelasz? Bierzesz 2-3 może 4 jak masz ciężki paluch i tyle, cytując Twój podpis pod postem w zupełności powinno wysterczać 2 low capy... Chwilka jesteś "snajperem" i masz hicapy? Dziękuję, dobranoc. Edited January 27, 2013 by Wojdatuz Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Ja mam 2 magi po 25 kulek i mi wystarcza na cały dzień, przeważnie zostaje coś jeszcze. Link to post Share on other sites
KonsTiger Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Puki co mam bron 370fps jeszcze ja muszę zrobić wiec nie wiem jak to będzie. Przygotowuje się teoretycznie i tak strzelam na burst puki co. Znam jednego snajpera używa mid capów ale boje się ich zakupić ponieważ słyszałem opinie o ich awaryjności. Co do Low-Capów ledwo znalazłem hi capy na sprzedaż do mojej broni choc w sklepach uświadamiano mi żeby szukać ich poza granicami polski więc sadzę ze z lowami będzie problem dostępności mało kto używa akurat takich magów i to jeszcze low capów wiec dostępność jest ich niewielka Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Do M4 nie ma magazynkow?/ chyba zartujesz?? do niej wlasnie jest chyba najwiecej dostepnych magow. Link to post Share on other sites
1beduin Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 A cóż to za replika? I czy mógłbyś jeszcze raz napisać jak strzelasz jako snajper? Link to post Share on other sites
KonsTiger Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 (edited) Replika BW 15 KingArms ( http://www.tactical-.../blackwater.gif) przeszukując internet owszem są magi do m4 ale rzadko krótkie i to jeszcze lowy. Znalazłem jedynie na Taiwan guns low-cap ale plastikowy wiec jak dla mnie odpada.Jak juz wspominałem we wszystkich sklepach airsoftowych na terenie łódzi nie ma na stanie magów krótkich do m4 jakich kol wiek pojemności. Doradzono mi poszukanie za granica bo w hurtowniach nie sa spotykane jak mnie uświadomili sprzedawcy :icon_smile: ( Strzelam Burstem i semi ponieważ replika jest zrobiona z zewnątrz a wewnątrz stokowo 370fps wiec ciężko to nazwać snajperka , na lato będzie dopiero gotowa . Edited January 27, 2013 by KonsTiger Link to post Share on other sites
Kusza Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Hicap w snajperce Jest cała masa magów pasujących do Twojej repliki. Od krótkich midów w metalu (Boyi), poprzez krótkie low i real capy w plastiku. Są też pmagi na 50 i 20 kulek. W długich masz wszystko, i w metalu i w plastiku. Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Jak juz wspominałem we wszystkich sklepach airsoftowych na terenie łódzi nie ma na stanie magów krótkich do m4 jakich kol wiek pojemności. To coś słabo szukałeś: http://dualtec.na.allegro.pl/magazynek-mid-cap-gp-vn-110-m4a1-m16-i2966200531.html Link to post Share on other sites
KonsTiger Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 W każdym razie chciałem jeszcze dowiedzieć się co z tymi midami. Na strzelczankach dowiedziałem się od ludzi którzy strzelają sie więcej odemnie ze mid-capy sa dosyć awaryjne przez to ze maja 2 rządowy tor kulek i potrafią sie zaklinować kulki w podczas strzelania. To prawda? Druga sprawa to czy mid capy hałasują czy sa ciche jak real capy czy low capy bo nie mialem jeszcze mid capa w reku. To coś słabo szukałeś: http://dualtec.na.allegro.pl/magazynek-mid-cap-gp-vn-110-m4a1-m16-i2966200531.html Widocznie słabo dziękuje :) Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Midy są ciche. Co do kulek, to jeżeli chcesz bawić się z snajpera to i tak będziesz musiał dobrych używać, a wtedy nie powinieneś mieć problemu z podawaniem. Link to post Share on other sites
KonsTiger Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Midy są ciche. Co do kulek, to jeżeli chcesz bawić się z snajpera to i tak będziesz musiał dobrych używać, a wtedy nie powinieneś mieć problemu z podawaniem. Noto juz biorę się za ich wymianę na midy :P Dziękuje bardzo za pomoc. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 I taka jeszcze rada: midy są awaryjne, jeżeli wprowadza się do nich plastikową kupę, nie kulki. Mówię o kulkach pokroju Gunfire Rockets i P&J. Cokolwiek wyższej jakości będzie podawane bezproblemowo, o ile sam przewód podający jest czysty. http://gunfire.pl/product-pol-1152195147-Magazynek-mid-cap-do-replik-typu-M16-M4.html You're welcome. Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Pamiętaj o smarowaniu, rozładowywaniu używaniu dobrych kulek i nie tarzaniu ich w piachu wtedy będą służyły latami. Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Ale jaki sens ma ten temat? Każdy używa takich magów jakie uważa za stosowne, wliczając w to midy, lowy, reale i hicapy, a nawet drumy (jak ktoś chce?). Imo, bez sensu dywagacje. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Zuber, byłoby lepiej, gdybyś napisał, że jest dużo tematów o magazynkach. Bo tylko Wojdatuz wyraził swoją opinię o snajperze z grzechotką. Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Zuber, byłoby lepiej, gdybyś napisał, że jest dużo tematów o magazynkach. A dlaczego byłoby lepiej? Ile tematów o magach jest to ja sam nie wiem, ale to nie jest dział dla zielonych, abym dawał autorowi na tacy rozwiązania. Jak chce to poszuka, Temat jest bez sensu w obecnej formie, bo do niczego nie prowadzi. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Jeden mag na 25 kuleczek, drugi w ładownicy, wystarcza, nie udało mi się jeszcze w walce opróżnić jednego. No ale nie przy 370fpsach tylko o 300 więcej... Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Pamiętaj o smarowaniu, rozładowywaniu używaniu dobrych kulek i nie tarzaniu ich w piachu wtedy będą służyły latami. Jeśli chcesz mieć zaraz syf w magu to jasne smaruj. Było setki razy o tym. Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Panowie, całkowicie zielony gość, bez podstawowej wiedzy, używający hicapów w emce, zadał pytanie w bardzo nieodpowiednim dziale, a wy zamiast zbesztać i odesłać to odpowiadacie twardo... ba nawet się sprzeczacie. Temat jest do wyrzucenia, lub przeniesienia do działu Zielonych. Link to post Share on other sites
Recommended Posts