Unreal38 Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 (edited) Witam, mam do wyboru CM.028 lub MP5A3 od Tokio Marui. Cm.028 wiadomo, elektryk, a MP5A3 jest sprężynowe. Co wybrać? Z jednej strony lepiej wziać elektryka, a z drugiej Tokio Marui jest lepszą firmą od CYMY. Dodam iż w CM.028 będzie trzeba kolbe naprawiać. Proszę o pomoc i z góry dziękuje :icon_smile: Prosze linki do obydwu aukcji : AK : http://allegro.pl/ak-47-kbk-ak-cyma-028-bagnet-zm-lucznik-i2976820014.html MP5 : http://allegro.pl/mp5-a3-air-soft-asg-tokyo-marui-pas-kulki-i2954459941.html Edited January 28, 2013 by Unreal38 Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Używki nie są polecane na początek. Wiem z własnego doświadczenia - takich cudów jakie działy się w mojej M14 świat nie widział. Ale nie martw się, jest inne, tanie rozwiązanie - shotgun AGM, który możesz zakupić na TaiwanGun, w wersji z kolbą lub bez kolby. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 (edited) Oczywiście że CYMKA bo ma full auto nie trzeba jej przeładowywać itp. M14 Cymy to v7 więc to normalne że jest awaryjne. A 028 to v3 który jest o wiele mniej awaryjny. Edited January 28, 2013 by SnajperSWD Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 28, 2013 Author Report Share Posted January 28, 2013 (edited) Używki nie są polecane na początek. Wiem z własnego doświadczenia - takich cudów jakie działy się w mojej M14 świat nie widział. Ale nie martw się, jest inne, tanie rozwiązanie - shotgun AGM, który możesz zakupić na TaiwanGun, w wersji z kolbą lub bez kolby. Witam, to nie jest moja pierwsza replika. Pierwszą repliką było używane G36C Double Eagle, M95 czy jakoś tak. To był mój pierwszy elektryk z plastikowym gearboxem. Później w moje ręce trafił BI3081B M4A1, sprzedałem od razu bo to było fatalne posunięcie. Następnie trafiłem na Berettę STTI, Greengas, mam do dzisiaj :icon_biggrin: Rozumiem że używane repliki nie są dobre na początek, ale ja uważam że to dobry wybór w moim stadium. Jeżeli chodzi o MP5, to słyszałem że można zrobić konwersję ze springa na aeg. :icon_smile: Jeżeli chodzi o właśnie tą replikę to sprzedawca mieszka dosyć niedaleko , więc zawsze mogę się z nim spotkać i ją obejrzeć. Co do shotguna to ma go mój kumpel, który dosłownie na początek go sobie kupił. Oczywiście że CYMKA bo ma full auto nie trzeba jej przeładowywać itp. M14 Cymy to v7 więc to normalne że jest awaryjne. A 028 to v3 który jest o wiele mniej awaryjny. Mi osobiście przeładowywanie za każdym strzałem nie przeszkadza :o według mnie to plus , bo jak sie karabin/pistolet maszynowy zamoczy w wodzie to będzie działał :) Edited January 28, 2013 by Unreal38 Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Oczywiście że CYMKA bo ma full auto nie trzeba jej przeładowywać itp. M14 Cymy to v7 więc to normalne że jest awaryjne. A 028 to v3 który jest o wiele mniej awaryjny. Wiesz, że nie oto mi chodzi. Sprzedawca pisze, że wymieniał tłok. Jeśli sam był zielony, to cuda się i tam dziać mogą. Ps.Ty się nie mądruj na forach tylko do egzaminu jutro ucz bo chcę mieć od kogo ściągać :P Witam, to nie jest moja pierwsza replika. Pierwszą repliką było używane G36C Double Eagle, M95 czy jakoś tak. To był mój pierwszy elektryk z plastikowym gearboxem. Później w moje ręce trafił BI3081B M4A1, sprzedałem od razu bo to było fatalne posunięcie. Następnie trafiłem na Berettę STTI, Greengas, mam do dzisiaj :icon_biggrin: Rozumiem że używane repliki nie są dobre na początek, ale ja uważam że to dobry wybór w moim stadium. Jeżeli chodzi o MP5, to słyszałem że można zrobić konwersję ze springa na aeg. :icon_smile: Jeżeli chodzi o właśnie tą replikę to sprzedawca mieszka dosyć niedaleko , więc zawsze mogę się z nim spotkać i ją obejrzeć. Co do shotguna to ma go mój kumpel, który dosłownie na początek go sobie kupił. Przy okazji, o jakim M14 mówicie? Nie szukam czegoś takiego :icon_razz: dałem linki do MP5 Tokio marui i CM.028? Mówimy o moim prywatnym kasopochłaniaczu, a temat nie o tym :) Jeżeli możesz obejrzeć na żywo, to jak najbardziej powinieneś to zrobić. Później można myśleć co dalej. Choć pomysł konwersji ze sprężyny na elektryka wydaje mi się mało opłacalny finansowo. Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 28, 2013 Author Report Share Posted January 28, 2013 Wiesz, że nie oto mi chodzi. Sprzedawca pisze, że wymieniał tłok. Jeśli sam był zielony, to cuda się i tam dziać mogą. Ps.Ty się nie mądruj na forach tylko do egzaminu jutro ucz bo chcę mieć od kogo ściągać :icon_razz: Mówimy o moim prywatnym kasopochłaniaczu, a temat nie o tym :icon_smile: Jeżeli możesz obejrzeć na żywo, to jak najbardziej powinieneś to zrobić. Później można myśleć co dalej. Choć pomysł konwersji ze sprężyny na elektryka wydaje mi się mało opłacalny finansowo. I tak zrobię. Obejrzę replikę. Możesz podać jakieś warunki które musi spełniać replika aby nadawała się do kupna? : D Pytanie możę trochę głupie, ale jak dostanę replikę w ręce, zobaczę w jakim jest stanie i będzie strzelać, to ja uznam że jest warta swojej ceny, a to jest w końcu Tokio Marui. :) Jeszcze ewentualnie zastanawiam się nad tym : http://allegro.pl/colt-m4-a1-i2974767418.html Nie wiem czy to crap, czy jakieś inne g*wno, więc proszę o porównanie tego z tą MP5-ką. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Emka badziew. Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 28, 2013 Author Report Share Posted January 28, 2013 Emka badziew. Dziękuję, o taką odpowiedź mi chodziło (zwięzłą, krótką i na temat). Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 (edited) I tak zrobię. Obejrzę replikę. Możesz podać jakieś warunki które musi spełniać replika aby nadawała się do kupna? : D Pytanie możę trochę głupie, ale jak dostanę replikę w ręce, zobaczę w jakim jest stanie i będzie strzelać, to ja uznam że jest warta swojej ceny, a to jest w końcu Tokio Marui. :icon_smile: Jeszcze ewentualnie zastanawiam się nad tym : http://allegro.pl/co...2974767418.html Nie wiem czy to crap, czy jakieś inne g*wno, więc proszę o porównanie tego z tą MP5-ką. Marui, nie marui, jeśli nie działa poprawnie jest guzik warte. Sprawdzić czy nie ma luzów, obejrzeć śruby i spasowanie by sprawdzić czy nie dłubane, przestrzelać, pomarudzić i potargować się jeśli rzeczywiście warta cokolwiek. Choć szczerze, nie zastanawiał bym się i brał pompkę AGM, która jest porównywalna pod względem osiągów, dużo łatwiej o części zamienne, a i przeładować łatwiej. Nie mówiąc już o tym że jest prawie 3 razy tańsza. Tą mką dalej i celniej rzucisz. Edited January 28, 2013 by Pan_Flint Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 28, 2013 Author Report Share Posted January 28, 2013 No dobra, pożyjemy zobaczymy. Jeżeli to MP5 będzie warte uwagi, to zdecyduje się na nie zamiast tej cymy. Warto też chyba podkreślić , że ciężko znaleźć tą MP5-kę, co jest zarówno zaletą(unikalność :D)jak i wadą(części zamienne ;/). Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Warto też chyba podkreślić , że ciężko znaleźć tą MP5-kę, co jest zarówno zaletą(unikalność :icon_biggrin:)jak i wadą(części zamienne ;/). Albo jest to szit, nie oszukujmy się, że wszystkie repliki danego producenta to szczyt techniki. Rób jak chcesz, byle byś później nie narzekał, najlepiej postrzelaj trochę z tej pompki AGM, a później przestrzel mp5 i wtedy zdecyduj. Quote Link to post Share on other sites
Benny_Ray Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Siema :) kolba jest z jakiego materiału zrobiona dobra jest mocna twarda czy takie byle co niech ktos napisze ?? chodzi o mp5 a3 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Coś ty się tak uparł na tą mp5?Replika Pistoletu maszynowego którą trzeba za każdym razem przeładować? Bardzo lubię marujce,ale ta wybrana przez ciebie nie nadaje się do dynamicznego strzelania,a bardziej jako ozdoba ścianę. Dołóż do elektryka-nowego,albo kup tego shota od agm. Ta cyma też jest gówno warta,i nie warto w nią inwestować ani grosza. Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 Coś ty się tak uparł na tą mp5?Replika Pistoletu maszynowego którą trzeba za każdym razem przeładować? Bardzo lubię marujce,ale ta wybrana przez ciebie nie nadaje się do dynamicznego strzelania,a bardziej jako ozdoba ścianę. Dołóż do elektryka-nowego,albo kup tego shota od agm. Ta cyma też jest gówno warta,i nie warto w nią inwestować ani grosza. Witam, nie uparłem się na tą MP5 tylko jestem ciekawy :) Nawet jeśli bym ją obejrzał to i tak jej nie kupie bo nie warto. 160 zł za springa? to już lepiej kupić w/w shotguna. Uzbieram na coś lepszego. Pozdrawiam :D Quote Link to post Share on other sites
korpus Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Kolego, kup shotguna AGM a będziesz zadowolony, gwarantuję Ci. Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted February 4, 2013 Author Report Share Posted February 4, 2013 Kolego, kup shotguna AGM a będziesz zadowolony, gwarantuję Ci. No nie wiem na ostatniej strzelance ( 3 luty) kolega stał za rogiem i chciał zmienić pozycje. Niefortunnie akurat drugi znajomy biegł i wpadi na siebie... Shotgun sie rozleciał... Kolba sie ułamała wraz z rączką ciągnąc za sobą połowe body i co dziwne prowadnica "pompki" sie urwała(metalowy pręt :o) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 No niestety za 50 zł czołgu sie spodziewać nie możesz.Ale i tak lepsze to niż cokolwiek innego do 300zł. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 (edited) Rozumiem, że myślisz iż ta mp5 i cm 28 są niewyobrażalnie mocniejsze od tego szota pod względem wytrzymałości. Edited February 4, 2013 by Kazana Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Rozumiem, że myślisz iż ta mp5 i cm 28 są niewyobrażalnie mocniejsze od tego szota pod względem wytrzymałości. Nie wiem jak MP5, ale tak - cyma jest znacznie bardziej wytrzymała zewnętrznie. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Od plastiku cudów wymagać nie można, ale o ile nie mówimy o plastikowej replice AKSa (CM0.28s), to tworzywo używane w tych cymkach jest dość wytrzymałe... Hmpf, drzwi tym nie wyważysz, jako kij baseballowy też chyba się nie nada (nie próbowałem), ale to do czego jest przeznaczona raczej wytrzyma :P Z tanich replik rozejrzeć się możesz też za używanymi G36 cymy czy JG. Jeśli byś miał kumpla bawiącego się w serwis replik, było by łatwiej, bo zrobił by Ci przegląd, ewentualnie doszczelnił, nasmarował, jak by się coś miało sypnąć albo było by zużyte by wymienił, części drogie nie są... ale tak to masz ślepy los lub zaufanego sprzedawcę :) Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted February 4, 2013 Author Report Share Posted February 4, 2013 Zabawna historyjka co ? :D Powracając do tematu, ja tam nic o tej empepiątce nie wiem, natknąłem się na taką i zacząłem szperać w googlach D: Szczerze to już bardziej jestem za CM.028 używanym w dobrym stanie, i sobie potem powymieniam plastyki na metal :) Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Nie wiem jak MP5, ale tak - cyma jest znacznie bardziej wytrzymała zewnętrznie. Przy odrobinie "szczęścia" praktycznie każdą replikę można uszkodzić. W podobny sposób dla kolegi pękło mocowanie kolby w cymie. Quote Link to post Share on other sites
8Ciapek Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Witam. Troszkę spóźniony ,kupiłem tą MP5a3 co w linku jest podana. Jestem jak najbardziej z niej zadowolony, strzela celnie ,hop-up dziala ,kulka leci bardzo celnie. Warto było wydać 160zł. Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 To źle zrobiłeś. Było pompkę Agm 003 brać lub dozbierać do jakiegoś Rk od boyi np. Rk 01w Rk 01.. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Też jestem za tym co reszta napisała wyżej. Ale jak jesteś zadowolony to się cieszymy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts