Lafayette Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Jedyny pełnowymiarowy to jest chyba tyko SMG-8, ale to znów nie MP7 :D Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Bzdura KWAKSC też jest pełnowymiarowe Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Bzdura, nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Czy jest zgodny z palną 1:1 nie wiem, ale ponieważ serwisowałem już chyba prawie każdy model gazowego mp7 mówię Marui. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Przecież obie siódemki, KSC i Tokyo Marui są wyraźnie mniejsze od smg-8. Było gdzieś takie fajne zdjecie z porównaniem rozmiarów replik :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 Jedyne pełnowymiarowe mp7 to vfc. O ile VFC nie będzie łałałiła, to nadal brałbym marui, ewentualne walnięcie dyszy jest do przeżycia. Sama nowa dysza jest tańsza niż większość babrania się w innych replikach. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Dzięki Nath. Pewnie jak gdzieś się pojawi to pewnie sobie sprawię :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 Jest cały czas, tylko że w azji Quote Link to post Share on other sites
Dżej Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 Witam! Mam problem ponieważ w moim mp7 działa tylko auto i safe. Miał ktoś taki problem? Wiecie jak go rozwiązać? Pozdro Dżej Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 30, 2013 Author Report Share Posted December 30, 2013 Nie słyszałem o tej usterce, ale mp7 dość łatwo rozebrać ma części, zwłaszcza gdy masz na samej górze strony link jak to zrobić. Możesz dojść co to za usterka idąc krok po kroku. Quote Link to post Share on other sites
Dżej Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Dobra, rozbierać umiem tylko nie wiem w czym może tkwić przyczyna :D Które części odpowiadają za singla? Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 31, 2013 Author Report Share Posted December 31, 2013 Element selektora ? :teethh: http://www.tokyo-marui.co.jp/pdf/p_pdfmanual_130228172009.pdf Manual Quote Link to post Share on other sites
Dżej Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Dobra już wszystko odkryłem. Problemem była taka mała sprężynka od selektora. Jeżeli ktoś by miał ten sam problem służę pomocą. Dzięki Axel za chęć pomocy :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 20, 2014 Author Report Share Posted February 20, 2014 http://www.uncompany...sp?prodid=33364 Na unc jest mp7 w fajnej cenie jakby kogoś interesowało, końcówka obniżki świątecznej :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 No taka promocja mi się podoba, dzięki Axel na wgc jest ale za 280 dolców. A widziałeś gdzieś magi do mp7? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 21, 2014 Author Report Share Posted February 21, 2014 http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=90_438_120&products_id=15972 Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 Podziękował, na razie zamówiłem mp7. A magazynki z dyszą zamówię później. Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 po wymianie dyszy można bezstresowo bawić się tą repliką ? Czy są jakieś części ,które się zużyją szybciej niż inne ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 21, 2014 Author Report Share Posted February 21, 2014 Narazie mogę powiedzieć że tylko dysza ale tych jest pełno. Jeśli dorwiesz wzmocnioną poliwęglanową to powinna wytrzymać dość sporo. Jakiś user kilka postów wcześniej miał problem ale okazało się że to jakiś foch sprężynki selektora. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Pytanie do właścicieli mp7. Chronowałem swoją replikę, dysza jest standardowa lufa PDI pełnoprawna i gumka AA, wynik średni to 345fps, min 342 max 480fps, 2 odskoki 455 i 453 fps na 15 strzałów czy to dobry wynik w gaziaku? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 28, 2014 Author Report Share Posted March 28, 2014 Te gwałtowne skoki fps to może być dawkowanie większej porcji gazu, tam za bardzo nie ma co mieć luzu. Ogólnie jest stabilnie :F Z ciekawości : Na jakim gazie masz te wyniki? I ile ładujesz magazynek, pytam o czas. Czy możesz porównać jakoś osiągi , w tym celność przed i po zmianie lufy i gumki? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Ładuję, aż wyrówna się ciśnienie między butlą a magazynkiem czyli przestanie płynąć. Gaz jakiś z gfc diabli wiedzą co to jest. Niestety nie za bardzo mam jak porównać, bo tylko 2 razy strzeliłem przez chrono 325fps i 320 fps przed wymianą lufy. Co do zasięgu i celności to jeszcze tego nie sprawdzałem. Dysza jest standardowa bo uszkodziłem przez przypadek azuminetha czy jakoś tak na dzień dobry więc jadę na stocku. Przymierzam się do zakupu innej dyszy oraz zastanawiam się jaką kupić głowice tłoka, wentylowaną czy zwykłą, bawiłeś się takimi? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 28, 2014 Author Report Share Posted March 28, 2014 Nawet nie wiedziałem że jest wybór, podasz linki? Ja polecam tą dyszę z poliwęglanu którą podałem kilka postów temu. Narazie się trzyma. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Axel w swojej replice masz jakiś tuning a jeśli tak to jaki? Ile fpsów udało Ci się wyciągnąć, bo nie powiem aktualna wartość mnie zadowala i chcę bawić się w doszczelnienie repliki. Zakładam, że są wentylowane głowice i grzebię właśnie po sklepach bo muszę i tak zamówić dyszę więc brałbym od razu komplet. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 28, 2014 Author Report Share Posted March 28, 2014 Nie mam tuningu, tylko dyszę. obecnie mam 350 fps na gazie protech. Jeśli chcesz więcej wiatru to mógłbyś wziąć tłumik power up od wii tech. Daje zysk 20-30% fps. Jak będę cierpiał na nadmiar pieniędzy to kupię ten tłumik. O głowicach nic nie wiem, ale widuje je czasem, metalowe i z tworzywa. Są zawory do mp7 gbb , tak do magazynka - dawkuje więcej gazu ( wg mnie nieopłacalne bo każdy mag potrzebuje nowego zaworu ), jak i do samej repliki - inne sprężenie. 90% rzeczy jest na airsoftglobal.com :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts