samael16 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Czyli mamy podobne fpsy więc miło. Zawory sobie daruję bo to za duży koszt a jeszcze wypadało by kupić jakieś magazynki do repliki. Tłumik kupiłbym ale faktycznie tłumiący, bo nie po to kupiłem pdi aby mieć chińską lufę. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 5, 2014 Author Report Share Posted May 5, 2014 Tłumik tłumiący też jest :icon_wink: W końcu dysza od Action poddała . Nie pękła typowo dla tego modelu dyszy , tzn z odpadnięciem frontu, ale jest szczelina w tamtej okolicy. Przebieg spory. Warunki - dużo piachu i pyłu. temp około 17st. Wydaje mi się że piach i pył mogły zaważyć - po rozebraniu dysza miał bardzo ograniczony ruch przez tarcie. Teraz przetestuję dysze ready fighter. :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 A więc tak tłumik QD od VFC nie pasuje do mp7 TM. Widział ktoś gdzieś magazynki, bo szukam ich od miesiąca i wszędzie out-stock? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 Magazynki są na chociażby na airsoftglobal. Póki co dysza ready fighter ma za sobą solidną ilość kulek i nadal żyje ;) Dziś będę testował mp7 w terenie mieszanym ( zdewastowany leśny ośrodek hotelowy ), czy może się równać z replikami typowo leśnymi mając jednocześnie poniżej 300 fps - mierzone na gazie protech. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Update. Dotarł mi tłumik typu power up do mp7 z oznaczeniami HK W tłumiku jest przedłużka lufy, aby całość działała trzeba podmienić kilka elementów : Lufa wewnętrzna mp7, sprężyna lufy ( stabilizuje i dopycha ), tłumik płomienia. Procedura wymiany jest dość prosta : -Wyjmujemy piny kolby i wysuwamy cały bolt carrier wraz z rączką przeładowania. -Następnie odkręcamy a później usuwamy piny selektora ( koniecznie na SAFE) i zwalniacza zamka. Najpierw śruby a później wypychamy. -Wypychamy pin spustu i wyjmujemy spust - Zwalniamy blokade przedniej zaślepki, tuż przed chwytem pionowym i wysuwamy go do przodu. Następnie wysuwamy cały zespuł spustu i lufy z komorą hopup -na lufie jest blokada z ruszającą się zapadnią, ktora blokuje sprężyne. Odkrecamy śruby i zdejmujemy elementy blokady a nastepnie sprezyne. - wypychamy lufe w stronę kolby i wyjmujemy lufe z komorą. - odkręcamy śrubę na komorze a następnie rozwieramy komorę delikatnie tak by nie uszkodzić blokady. Zamieniamy lufę na dostarczoną, składamy, podmieniamy sprężynę na dostarczoną i składamy do końca Rozkładamy przednią zaślepkę i podmieniamy oba elementy tłumika płomienia. Voila. Narazie wykonanie przyzwoite: tłumik jest cieżki ( nie sprawdzałem jeszcze z czego wykonany ). Sam tłumik płomienia jest ze stali. Na lufie wewnątrz tłumika jak i nowopodnienionej lufie mp7 znajdują się uszczelki. Jak będę miał chwilkę wykonam fotografie prawdziwym aparatem . PS Łzy słońca zamierzone ;) Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Ile teraz masz FPS z tym "tłumikiem"? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 14, 2015 Author Report Share Posted January 14, 2015 Wyniki chronowania przy zasilaniu gazem protech to odpowiednio, dla kulek 0,20g : - bez tłumika ok 360fps - z tłumikiem ok 460fps Zysk ok 28% na mocy. Całkiem długie to się robi z tłumikiem Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 13, 2015 Author Report Share Posted April 13, 2015 Ciekawostka, Wii tech wypuściło aluminiowy zespół dyszy do mp7 marui gbb, wycinany na cnc. wg opisu : lepsze, 'gładsze', podawanie kulek +15% mocy w Joule mocniejsza konstrukcja +25% odrzutu działa tylko na GG lub odpowiednikach, hfc jest za słabe. Jak będzie nadmiar kasy to wezmę na testy :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 22, 2015 Author Report Share Posted April 22, 2015 Sklep impulse 101 oferuje części zamienne do mp7 gbb marui, zamawiałem u nich magazine follower , gdyż poprzedni poddał się po upadku na beton :F I tu ciekawostka, część którą zamówiłem różni się konstrukcyjnie od tego co mi przysłali z powodu zmiany konstrukcji, ramię followera wymaga drobnej modyfikacji. trzeba ściąć fragment plastiku który stabilizował sprężynę w poprzedniej wersji. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 13, 2015 Author Report Share Posted December 13, 2015 Informacyjnie, w UK jest sklep który oferuje sporo części do marujców , w tym do mp7. eagle6 sie to zowie. wysyłka znośna, bez vat ;) Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Odkopuję temat. Rozważam zakup TM MP7, jest w fajnej cenie w (o dziwo!) militaria.pl. Tylko mam teraz mały problem - tych dysz o których pisałes Axel akurat nie ma na ehobbyasia. Są za to takie dwie poliwęglanowe GunsModify - i tutaj moje pytanie, która pasuje, bo jedna jest dla "Japan version", zaś druga dla "Ver. 2"? A oprócz tego, czy coś jeszcze trzeba wymieniać na starcie, żeby bez problemu używać mocnego gazu? I ostatnie pytanie, w jakiej mniej wiecej najniższej temperaturze (według waszego doświadczenia) replika zaczyna odmawiać działania (szczególnie chodzi o tryb semi), gdyż słyszałem, że TM generalnie daje radę nawet jak jest w miare zimno, czyli w okolicach 8-10 stopni. Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi - poniżej linki, kolejno replika i obie dysze. Pozdrawiam. https://www.militaria.pl/tokyo_marui/pistolet_maszynowy_gbb_tokyo_marui_np7a1_12678_sp_p62627.xml http://shop.ehobbyasia.com/gunsmodify-reinforced-loading-nozzle-for-marui-mp7a1-japan-version-gbb.html http://shop.ehobbyasia.com/gunsmodify-reinforced-nozzle-set-for-marui-mp7a1-gbb-ver2-1.html Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 26, 2016 Author Report Share Posted April 26, 2016 Dysz od GunsModify nie testowałem, nie znam ich. Dysze ready fighter były najpancerniejsze jakiś czas temu. Właściwie po wymianie dyszy na wzmocnioną można strzelać bez problemu na greengazie. Co do temperatur. zależy też od gazu ;) http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=16615 Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Dziękuję bardzo! Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 Jeszcze tylko takie dwa pytania, czy warto wykładać więcej na lufę PDI, czy Creation też da radę? http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=634_635&products_id=16236 http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=634_635&products_id=16292 @Axel Używałeś tej sprężyny? Polecasz? http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=634_637&products_id=16290 Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 28, 2016 Author Report Share Posted May 28, 2016 Zakup sprężyny był w planach ale musiałem wydać pieniądze na inne pierdoły. Ad luf - nie wiem. Ja kupiłem tłumik typu power up, w zestawie jest lufa wewnętrzna wymagana do działania zestawu. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 28, 2016 Report Share Posted May 28, 2016 (edited) Ja lufę też odpuszczam, chyba nie ma sensu pieniędzy wydawać. Tylko te dysze ogarniam. Replika zdziwiła mnie mocą jak na japończyka - na gazie 144a ma 310-315 fps przy dwudziestu kilku stopniach. Ale i pierwsza awaria. Po około 1000-1200 kulek (1 strzelanka + warunki domowe) zaczął delikatnie przeciekać magazynek przy zaworze do nabijania. Zostawiłem dziś na noc z minimalną ilością gazu, zobaczymy czy się może nie uszczelni jakoś. Inaczej będę musiał gdzieś oddać do serwisu, a to na tą chwilę niestety jedyny magazynek. Edited May 28, 2016 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 29, 2016 Author Report Share Posted May 29, 2016 To typowa usterka dla tych magów, i bardzo łatwo naprawialna. Pasują oringi hydrauliczne ;) Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 (edited) Dzięki za info, póki co magazynek doszczelnił się sam po zostawieniu na noc z odrobiną gazu w środku. Nabiłem potem i nic nie było słychać. Pewnie i tak się zepsuje do końca, ale skoro to prosta rzecz, to nie ma co się martwić. A tak przy okazji, bo widzę Axel, że z Warszawy jesteś, polecisz może tu na miejscu jakiś serwis do gazówek, gdzie by mi się zajęli tą MP-tką - zaworem w magazynku i ewentualnie jak już będę miał założyli dyszę wzmocnioną? Zazwyczaj do tej pory korzystałem z usług Cytadeli, ale może kto inny? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Edited May 30, 2016 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 30, 2016 Author Report Share Posted May 30, 2016 Ja ci to mogę zrobić. Na kolanie. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Odkopię lekko. Mam już w końcu tę dyszę ReadyFighter, ale zastanawiam się czy będę mieścił się w limicie cqb, gdyż było tu pisane o 350-360 fps po jej zamontowaniu. Ktoś wie coś więcej może? Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Dziwna sprawa - może ktoś pomoże. Oddałem replikę do zamontowania dyszy Ready Fighter (serwis BB Max, a więc znają się na rzeczy) i kupa - replika nie działa, a serwisant się poddaje i chce montować z powrotem starą dyszę, bo na dyszy Ready Fighter są syfony po 1 strzale. Jadę jeszcze podrzucić mu drugi egzemplarz Ready Fighter - może ten pierwszy był jakiś felerny. Czy ktoś miał może podobnie? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Przy syfonie gaz leci lufą? Jeśli nie to sprawdziłbym, czy tłok uszczelnia się w cylinderku. Jeśli leci lufą to zaworek nie uszczelnia się w cylinderku. Może jest jakaś nadlewka albo sprężynka jest za mocna lub się gdzieś klinuje. Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 (edited) Tak, gaz uciekał lufą. Dzięki za szybką odpowiedź. Przekażę dalej :). Edited April 25, 2017 by wredny_bo_trzeźwy Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 25, 2017 Author Report Share Posted April 25, 2017 Napisałem ci pw . Quote Link to post Share on other sites
wredny_bo_trzeźwy Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Dzięki Axel, poszedł też pw do ciebie. Właśnie dostałem info, że replika już hula. Faktycznie były jakieś nadlewki - minimalne, ale jednak jak widać w japońskim produkcie to robi różnicę. Serwis zrobił jednak co trzeba. Dziękuję wam za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts