AdAm Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 (edited) Gwoli wyjaśnienia. Wesołość mą wzbudziło wcale nie twoje pytanie i nie twoja niewiedza, a temat zapytania, czyli kolorowe pasy w systemie walki USMC. Po prostu dosyć osobliwy wydaje mi się pomysł, by w wojskowym systemu walki wręcz stosować manifestowanie stopni zgłebienia arkanów tego systemu za pomocą zaadaptowanej ze sztuk walki zwyczaju noszenia pasów o odpowiednich kolorach (nieobcego mi zresztą). Wpisuje mi się to idealnie w wizerunek Korpusu, jaki siedzi sobie ułożony w mojej wyobraźni. Przyznaje, że może to właśnie przez to, te wspomnienie pasów w "Semper Fu" zaowocowało moim podejściem żartobliwym, ironicznym i aż takim uśmiechem. Tak sobie nawet myślę, że gdyby jakaś inna formacja wojskowa wpadła na taki pomysł, to może nawet bym nic dziwacznego w tym nie znalazł, a że to USMC to cóż mi było robić... Ino uśmiechnąć się ;) Żeby nie bylo wątpliwości, nie mam nic do tego systemu walki, nawet go nie znam (pewnie gdybym znał to bym miał jakiś kolorowy pasek ;) ). Zapewne jest sensowny. Edited October 30, 2007 by AdAm Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 "Semper Fu" - piękne ;-D Quote Link to post Share on other sites
AdAm Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 "Semper Fu" - piękne ;-D Nie moje ;) Podpatrzone. Quote Link to post Share on other sites
Churchill_MD Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 (edited) Przeszukując neta znalazłem taki oto zbiór artykułów (ang.). Wg mnie ciekawe informacje (jakie rzeczy wchodzą w skład ACU, kontraktowi producenci, NSN, itp.) - w jednym miejscu. LINK 1 Edited February 20, 2008 by Churchill_MD Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Ciekawostka o praniu ACU: http://www.atsko.com/articles/clothing-car...g-acu-army.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts