szymx1 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Witam, z racji tego że kumpel ma dostęp do tokarki i znając moje zainteresowanie rzucił pomysł że mógłby dorobić lufy zewnętrzne do AK ze stali a nie z jakiegoś gównolitu. I tutaj pytanie byli by chętni na takie lufki? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Lufa będzie miała gwint na końcu? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 Można nad tym pomyśleć, bo póki co robimy lufę gdzie gwint jest na muszce. Ale myślę nad zakupem ostrej muszki to myslę że zrobimy gwint na końcu. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Jeśli wymiary zrobiłbyś pod ostrą podstawe szczerbiny, kolanko i podstawe muszki do AKM to bym był chętny. Chyba że cena zabiję. Edited February 25, 2013 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
Cezarovski Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Jak widziałem ten użytkownik dorabia lufy. Jego aukcja : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10052377 . W mailu napisał mi, że dorabia bez problemu stalowe, oksydowane lufy do replik ASG AK74, AK do tantala, beryla itp. Cena lufy od AKM to chyba ok 100zł. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Orientuje się ktoś, albo sam dorabia, gdzie dostać stalową lufę zewnętrzną do ak ? Model ak74/beryl Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Ja robię, tzn będę robił od października. W stówce się zmieścisz. Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted September 25, 2013 Report Share Posted September 25, 2013 (edited) Ja kupiłem stalową lufę do AK74 ze dwa lata temu w nieistniejącym już (ale cały czas wyprzedającym się) sklepie machinegun. W innym sklepie kupiłem stalową podstawę muszki. Nie pamiętam już od czego dokładnie była lufa, od czego podstawa muchy. Ani jedno, ani drugie nie miało gwintu 14 lewego, który raczej jest potrzebny :icon_wink: Więc znowu na machinegun znalazłem jakąś krótką stalową lufkę z gwintem 14, od UZI, czy coś w tym stylu. Gwint odciąłem, reszta lufy na złom. Kumpel mi dospawał migomatem gwint do lufy, po oszlifowaniu podstawa muszki zakryła spaw i jest solidnie i estetycznie, ale za cenę dwóch luf. Wtedy nikt nie dorabiał takich rzeczy. Aha. Replika ze stalową lufa, stalowa podstawą muszki i stalowym "urządzeniem wylotowym" w replice AK74 zdecydowanie mocniej ciąży do przodu przy celowaniu na stojąco niż te ze znalu/alu. Ale jest większy realizm. Mój AK74 98% stal, waży tyle co ostry, a może i o kilka(naście) nawet gram go przewyższył. Edited September 25, 2013 by Korba Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 25, 2013 Report Share Posted September 25, 2013 Ja kupiłem stalową lufę do AK74 ze dwa lata temu w nieistniejącym już (ale cały czas wyprzedającym się) sklepie machinegun. W innym sklepie kupiłem stalową podstawę muszki. Nie pamiętam już od czego dokładnie była lufa, od czego podstawa muchy. Ani jedno, ani drugie nie miało gwintu 14 lewego, który raczej jest potrzebny :icon_wink: Więc znowu na machinegun znalazłem jakąś krótką stalową lufkę z gwintem 14, od UZI, czy coś w tym stylu. Gwint odciąłem, reszta lufy na złom. Kumpel mi dospawał migomatem gwint do lufy, po oszlifowaniu podstawa muszki zakryła spaw i jest solidnie i estetycznie, ale za cenę dwóch luf. Wtedy nikt nie dorabiał takich rzeczy. Aha. Replika ze stalową lufa, stalowa podstawą muszki i stalowym "urządzeniem wylotowym" w replice AK74 zdecydowanie mocniej ciąży do przodu przy celowaniu na stojąco niż te ze znalu/alu. Ale jest większy realizm. Mój AK74 98% stal, waży tyle co ostry, a może i o kilka(naście) nawet gram go przewyższył. No faktycznie te 200 g robi taką różnicę. Przesadzasz, miałem full stalowy front i różnica nie była tak odczuwalna. To co byś powiedział po zamontowaniu stalowego granatnika GP-30, który waży ok. 1,5 kg? Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted September 25, 2013 Report Share Posted September 25, 2013 Nie napisałem, że ta różnica w wadze utrudnia celowanie, czy używanie repliki. Jak dla mnie to jest nawet plus, bo strzelać się uczyłem w zamierzchłych czasach, w wojsku, z AKMS. A wtedy airsoft jeszcze nie istniał. Quote Link to post Share on other sites
POMPMAN Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Aktualne? Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 To ktoś w końcu dorabia te lufy stalowe? Jestem zainteresowany. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Chcesz porządną replikę lufy, stalową, oksydowaną i pod wymiar ? Proszę: http://atrapy-kalasznikowa.pl/ Pan robi dobrą robotę. Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Podziękował :) Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Podbijam temat, jestem zainteresowany lufą zewnętrzną do akm. Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Pan z linka profesjonalnie podchodzi do sprawy. Nie miałem jeszcze okazji mieć jego produktu w ręce, ale podejście jest profesjonalne. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 "Strona internetowa jest niedostępna" Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 remingt0n@o2.pl mail Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Pan z linka profesjonalnie podchodzi do sprawy. Nie miałem jeszcze okazji mieć jego produktu w ręce, ale podejście jest profesjonalne. Ja robiłem u wspomnianego Pana kilka replik, póki co jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 remingt0n@o2.pl mail Dzięks Patrol. Quote Link to post Share on other sites
Jessy Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Witam a czy ktoś jeszcze może ma namiary na kogoś sprawdzonego kto dorabia lufy, bo Pan z kontaktu z email zajęty do końca kwietnia. Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 (edited) http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/656934 miałem zapisane jeszcze takie ogłoszenie, może się przyda :icon_smile: Nie mam pojęcia czy aktualne. PS Jeszcze takie http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/667336 Edited January 4, 2016 by Patrol303 Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 A konkretnie jaką chcesz wytoczyć? Coś standardowego, akm/ak74 to może pomogę... Quote Link to post Share on other sites
Jessy Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Dzięki wielkie Patrol303 na pewno sprawdzę. Interesuje mnie lufa pod cyma050 czyli AK47 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Dzięki wielkie Patrol303 na pewno sprawdzę. Interesuje mnie lufa pod cyma050 czyli AK47 CM050 to AIMS, a dokładnie pm md.90. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts