chomiczkens Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Witam znalazłem niezłego shoota. Mianowicie piszą że jest z ABSU ale na innych forach piszą ze duzo ma z metalu ale nie wiem czy to akurat ten. Co sądzicie o nim ? TUTAJ LINK. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_224&products_id=9763&name=ASG_-_Franchi_SPAS_12_Shotgun_-_16933 Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Osiągi pewnie podobne jak ten od AGM. Wykonanie może ciut lepsze- wyższa jakość. Daj sobie spokój z tym "metalem". Na początek wystarczy Ci w zupełności najzwyklejsza strzelba AGM. Ludzie mają, używają i jakoś nie łamią tych replik zbyt często. Pisze się "shota", jeśli już musisz używać tej formy. Quote Link to post Share on other sites
MrStone Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Nie lepiej wybrać zasłużonego AGM 003? Jest o połowę tańszy, a zbiera bardzo pozytywne recenzje. W dodatku masz do niego trzy magi. Edit: Pan moderator mnie uprzedził. :) Edited February 25, 2013 by MrStone Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 no tak ale jak widziałem na tych forach neiktórym co chwila się psuły a ja nie jestem mechaniker jakiś rozbierałem i skladałem do kupy tylko pistolety z bazaru :D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Na 90% jest to SPAS od HFC. Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 wiciok co o nim sądzisz warty kupna ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Nie. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Wygląda bardzo smacznie, ale osiągi gorzej niż mierne. Szkoda, bo wygląda świetnie. Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 to co mam kupic AGMa co mi sięszybko rozwali ;/? Quote Link to post Share on other sites
Wizardb Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Skąd pomysł, że ci się rozwali? Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 Zakupiłem od KRAKMANA shotguna 003 long za 60zł. Przyszedł we wtorek. Cieszyłem się bardzo. W mikołajki nastawiłem HU na kulki 0,25g. Z 45 metrów celowałem w tarcze 30x30cm. Dziś po szkole chcąc postrzelać do celu strzeliłem raz. Drugi raz chcąc załadować nie mogłem posunąć łódki do tyłu. Rozkręciłem i zobaczyłem że PĘKŁO trzymanie tłoka. Mógłbym tak cały dzien wklejac z innych postów. Quote Link to post Share on other sites
MrStone Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Nie wiem, ale jeśli masz budżet do do 100-150 zł to chyba to jest jedyne sensowne rozwiązanie. Zresztą słyszałem wiele opinii o tej strzelbie i jeszcze nie spotkałem się, aby ktoś narzekał na awaryjność. Chyba, że chciałbyś dozbierać jeszcze te 250-300 zł i kupić elektryka z arsenału cymy albo jg. Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 heh no raczej nie bo zanim bym uzbierał to człowieku... SZUKAM shoota do 120-130 zł żeby postrzelał jakis czas i po jakichs 6000bbs mógł sie rozwalic xd Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Zakupiłem od KRAKMANA shotguna 003 long za 60zł. Przyszedł we wtorek. Cieszyłem się bardzo. W mikołajki nastawiłem HU na kulki 0,25g. Z 45 metrów celowałem w tarcze 30x30cm. Dziś po szkole chcąc postrzelać do celu strzeliłem raz. Drugi raz chcąc załadować nie mogłem posunąć łódki do tyłu. Rozkręciłem i zobaczyłem że PĘKŁO trzymanie tłoka. Mógłbym tak cały dzien wklejac z innych postów. Używaj opcji cytuj jak cytujesz (albo chociaż daj cudzysłów). Ja mam swoje shotguny już 1,5 roku. Kumpel ma o jakiś miesiąc krócej. Nie powiem żeby sprzęty były ostro eksploatowane ale działają. Musiałem co prawda je naprawiać ale naprawa ograniczała się do rozebrania i porządnego złożenia (oprócz jednej usterki z mojej winy). Jeśli nie będziesz kombinował (kopał nim rowów, bił ludzi z kolby, wstawiała mocniejszej sprężyny) i używał go z mózgiem (jak rączka przeładowania nie chce się ruszyć to nie ruszamy bo coś połamiemy - to chyba logiczne) to Ci posłuży rok, dwa a może i dłużej. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 No to nie znajdziesz nic ponad AGM 003. Może trafiłeś pechowy egzemplarz, nie wiem. Znajomi mają i się im nie psują. A jeśliś naprawdę zainteresowany tematem to ciułaj kasę na aega. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Jak to nic ponad? A te shotguny DE M47? Moim zdaniem są bardzo dobre, szczególnie jak na taką cenę. Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 daj linka tego shota m47 Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Lepiej zrobisz kupując 2 AGMy w cenie tego shotguna który podałeś w linku. Będziesz miał 6 magazynków a jak padnie ci pierwsza replika to będziesz miał drugą a wadliwe egzemplarze trafiają się rzadko :) . Sam popełniłem błąd kupna takiej strzelby :( .. Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 heh wole jedną xd jakie kulki brac G&G 0,25g ? Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Mi na 0.25 śmiga świetnie :) a G&G moim zdaniem najlepsze. Quote Link to post Share on other sites
chomiczkens Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 Guardera ? sorka jestem nowy xd na taiwan gun zmmówie xd Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 daj linka tego shota m47 Klik. Miałem M47 i stwierdzam, że AGM jest lepszy. Kulki 0,23 lub 0,25 firmy P&J lub G&G (te drugie droższe ale podobno ciut lepiej latają). Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Szczerze? Mam AGM'ke. Dokonałem znaczących przeróbek, ciskam nim o ziemię, przeładowuję trzymając pionowo za łódkę przeładowania silnym szarpnięciem (jak na filmach) i chodzi jak złoto. Trafiłeś na felerny, albo go chałupniczo napraw albo kup drugi. a najlepiej to odstaw chodzenie z kumplami na colę, kupowanie chipsów, batonów, ulubionych gier i szybko uciułasz na cm028, a na dodatek będziesz zdrowszy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts