Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tak jak napisał Karczycho:

dociążyć:

kilka ruloników z 2groszówek owiniętych w taśmę klejącą - 4 wchodzą w chwyt, 1 w przednią rączkę i 1 w magazynek - można więcej ale bałem się że magazynek zacznie wypadać ;-) bo zaczep nie jest najmocniejszy.

efekt: +/- 1800 g na domowej wadze z pelnym magazynkiem

wzmocnić:

podkladka z bardzo twardej gumy pod sprężyne, 2 x 1groszowka w tłok - pewnie można by wiecej ale znów boję się że to wszytko popęka bo sam plastik ;-)

a'propos hop-up to w nim jest hop-up tyle że badziewny, jestem w trakcie kombinowania jak go podmienić na lepszy (jakieś pomysły???)

Dzisiaj pożyczyłem od ojca suwmiarkę i po robocie zmierzę średnicę wewn. lufy, jak będzie za duża to pokombinuję z wymianą - jak znajdę w moim mieście ciaśniejszą :-(

ogólnie ww. poprawki spowodowały że po porządnym nasmarowaniu i na 0,2 g mój ma zasięg 20-25 metrów (nie kroków ;-) w stosunku do 15-20 wcześniej.

Nie jest to rewelacja ale dopóki nie uzbierasz na porządną sprężynę lub elektryka powinno wystarczyć (zasięg przynajmniej większy niż broń krótka a i wygląda w miarę OK - plastik ale nienajgorszy)

ja mam taką broń za tą cenę spodziewałem się czegoś gorszego. Zasięg około 5 metrów na początku, ale później się "rozstrzelał" i lata na 20-25m.Jak za taką cenę moim zdaniem opyla się bardzo.

Pozdro

PS. dorobiłem mu hop-up. Lata jeszcze dalej ale na kulkach 0,12. nie podkręca 0,2. pokombinuje coś jutro

Z calym szacunkiem panowie zgedi i paramedic ale nikt wam nie kaze tego kupowac. Poza tym jesli nie macie nic konstruktywnego do napisania w tym temacie to moze lepiej nic nie piszcie.

Jednych stać na mercedesa a innych tylko na malucha. Weźcie to sobie pod rozwagę.

Ja uwazam ze za tę cenę jest to dobry zakup, po lekkim tuningu osiągi ma lepsze niż broń krótka a wygląd to już kwestia czyjegoś gustu.

Z calym szacunkiem panowie zgedi i paramedic ale nikt wam nie kaze tego kupowac.

i chwala mu za to :P

Mysle iz opinia "do dupy" jest bardzo konstrukltywne i dosyc konkretnie wyraza zdanie o czyms,w tym wypadku broni

A maluch po drobnym tuningu tez bedzie lepszy niz merol? :wink:

Mysle iz opinia "do dupy" jest bardzo konstrukltywne i dosyc konkretnie wyraza zdanie o czyms,w tym wypadku broni

konstruktywny ~niejszy

"zdolny do konstruowania; budujący, wydajny, twórczy; dodatni"

("Słownik języka polskiego", www.pwn.pl)

No cóż, jeśli określenie "do dupy" jest budujące, twórcze lub dodatnie to chciałbym aby wszystkie moje posty na tym i innych forum były "do dupy" ;-)

A maluch po drobnym tuningu tez bedzie lepszy niz merol? :wink:

Nie napisałem że ta emka po tuningu będzie lepsza niz np. spreżyny TM, że o elektrykach nie wspomnę. Napisałem tylko że za tę cenę jest to dobry zakup bo m.in. zasięg ma lepszy niż krótkie sprężyny. Dla mnie ma po prostu znaczenie relacja ceny do jakości. I w tym wypadku ta relacja wypada na korzyść tej emki w porównaniu np. do relacji cena/jakość długich spreżyn Umarex lub niektórych Cyber Gun albo HFC za które trzeba zapłacić 4-5 razy więcej. Moja opinia (której nikomu nie narzucam) jest taka, że jeśli nie stać kogoś na dobrą sprężynę TM lub elektryka to ta emka będzie dobrym substytutem do czasu aż nas będzie na ww. stać.

Proponuje więc uważnie czytać posty i ponawiam prośbę o zastanowienie się nad "konstruktywnością" postów ;-)

sorki że tak późno odpisuję :)

ja zanierzam zrobić moją "emczwórkę" żeby latała na te 45m. Już mi lata na 30-35 na lufie stockowej kulkami 0,25g :D do 40m diciągnę na 100%.

Taka broń będzie na pewno lepsza od waldusia albo bereta a wyjdzie taniej. Ja się bawię w Airsoft od roku i sądzę że ten sprzęt mogę polecić tym, którzy chcą się bawić w Airsoft i nie stać ich na przysłowiowego merola :P pozatym trzeba mieć tzw. piwniczną izbę i troche narzędzi szczyptę czasu garść odwagi i duuuużo cierpliwości (i oczywiście talent tak jak ja :D ) . Mój gnat znosił na lewo po dorobieniu hop-upa i kalibrowałem go przez 3h :D ale ogólnie jestem zadowolony

Kluchu ma racje,

Ja dołożylem kolejne grosze w tłok (razem 5 szt) i nieco wiekszą podkladkę pod sprężynę i teraz moja emka "strzela" skutecznie na 27-28 metrów (nie kroków ;-). Jak dorobię hop-up z prawdziwego zdarzenia (na marginesie moim zdaniem on ma hop-up tyle że o d.. go rozbić) i włożę ciaśniejszą lufę (formalnie ma oznaczenie ~6,05 mm ale nie wiem jeszcze dokładnie jaką średnicę bo czekam az "dowiozą" do sklepu, mam nadzieje że nie będzie za ciasna) to też myślę że spokojnie do 35-40 dociągnie.

Zgodzę się z krytykami zakupów tego typu tanich replik tylko w jednym. Rzeczywiscie wymagają trochę "interwencji" zarówno w kwestii wagi, wyglądu jak i mocy, bez tego to raczej tylko zabawka dla bardzo bardzo początkujących.

Poza tym jest to dobry "poligon" dla początkujacych "rusznikarzy". Ja bałbym sie majstrować przy replice za 300, 400 i więcej zł. A tu jak coś spiep-zę to najwyżej kupię drugą ;-)

Mam pytanko.

Jak to jest z naciągiem w tej zabawce? Tak jak w innych M-kach z tyłu nad kolbą czy może jest jakiś inny sposób przeładowania?

Co do tuningu.W sumie największą przeszkodą jest wytrzymałość tych zabawek. Gdyby były robione z bardziej wytrzymałego tworzywa to osiągi dało by się znacznie podciągnąć a tak trzeba uważać żeby nie połamać.

Naciąg jest z tyłu, chodzi dość ciężko, s zczególnie po tuningu.

Co do wytrzymałości to nie mogę się wypowiedzieć bo mam go dopiero nieco ponad miesiąc i 3 strzelanki. Moje założenie jest zeby wytrzymał parę miesięcy i sporo majsterkowania ;-)

Loart powiem ci że za 40zł spodziewałem się tzw. fantastic plastic :D to coś to nie jest zwykły plastik tylko to jest poprostu......no......coś więcej :) sądziłem że za te 40zł dostanę coś cienkiego a tu proszę. Powiem ci że byłem zaskoczony jakością wykonania :) (TM to to nie jest ale zawsze jestem zadowolony :P ).

Naciąg jest jak w emkach niestety.

PS. Pasem nośnym świetnie możemy zamaskować broń :P wystarczy go owinąć wokół szyn R.I.S i powkładać różne gałęzie itp.

ani to zwykły plastik ani ABS...

...sam nie wiem co to jest ale organoleptycznie wygląda, że całkiem wytrzymałe. Ja swój nasmarowałem śordkiem do czyszczenia mebli z MDFu, dzięki temu wiarygodniej przypomina metal.

A co do maskowania to do rzeczonego paska taktycznego (przedłużonego o kolejny podobny z innego taniego guna) doszyłem poprzecznie takie cienkie paski (ok 1,5 cm szerkości w odstępach co 2-3 cm) zrobione z fragmentów starych spodni flecktarn (mam mundur flecktarn) i owinąłem wokół guna. Jak dołożę do tego kominiarkę z naszytymi podobnymi paskami, rekawiczki podobnie "obszyte", opinacze na buty zrobionymi własnym sumptem z materiału jw. to wychodzi mi FLECKTARNMAN ;-)

Czasem wygląda to trochę obciachowo ale swoje zadanie w terenie spełnia doskonale (to tak trochę off topic)

Byłem z nim na poligonie i powiem że robiłem za snajpera :)

porównanie mojego gnata po tuningu z AK specnaz od CYMY.

zasięg :

Moje M4 - dalej o jakies 8 -10m niż Fa-Mas od TMa :wink:

Specnaz - dalej od Waldusia HFC o 3m :D

celność :

moje m4 - podobna do mp5sd3 UHC (strzelałem do drzewa z 20m z obu broni)

specnaz - gorzej od Waldusia HFC

szybkostrzelność (bez komentarza na plus dla AK :P )

magazynek :

M4 - grzechotka + 18

specnaz - grzechotka + ileśtam (więcej od M4)

Ogółem :

Do lasów polecam M4 (celniejsze i ogólnie lepsze) a do pomimeszczeń specnaz (szybkostrzelność + większy magazynek)

M4 stuningowałem dodając hop-up i metodą 8 groszy*

hop-up poległ w boju :? pokombinuję coś jutro :wink:

* osiem groszy - podkładka pod tłok

pozdrawiam, w razie pytań pytać :)