NorrisChuck Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 (edited) Witam chcialbym prosic was o ocene repliki ak 47 od king arms, gdyz nic na jej temat nie znalazlem,a przymierzam sie do jej kupna.Interesuje mnie glownie jak wyglada gearbox i jak wyglada on przy dluzszej eksplatacji.Czy warta jest replika swojej ceny?(jesli post jest w niewlasciwym dziale prosze o przeniesienie) http://gunfire.pl/pr...o-KA-AG-42.html Edited February 27, 2013 by NorrisChuck Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 A więc :D Posiadam replikę od grudnia, ale strzelam sporadycznie 2-razy w miesiącu, więc nic nie powiem na temat eksploatacji. Na temat gearboxa również nic nie powiem ponieważ nie rozkładałem go, a nie znam się an tyle żeby coś powiedzieć po samym odgłosie pracy. Dwa tygodnie temu wymieniłem preckę oraz gumke i osiągi mam zadowalające w porównaniu do reszty grupy w której się strzelam, jakieś dokładne pomiary zrobię dopiero na wiosnę jak będzie jakaś dłuższa przerwa, bo wracam do domu tylko na weekendy i nie mam czasu teraz tego zrobić. W moim egzemplarzu gdy temp. zimą spadła poniżej 0 C miałem problem z zasięgiem i zacinkami, ale zacinki możliwe że były spowodowane kulkami (Rocket'sy) Wykonanie zewnętrzne oceniam na bardzo dobre, ale po rozłożeniu repliki i ponownym złożeniu przeze mnie, mam małe luzy na risach , ale aż tak to nie przeszkadza, mimo to jak wrócę postaram się coś z tym zrobić.Na magu od KA(hi-cap) mam luzy na boki w gnieździe, również na low-capach od CA, co jest trochę irytujące, ale to raczej zależy od maga. Mida od Dboys musiałem przypiłować i siedzi teraz sztywno, bez luzów. Ogólnie kocham orisowane repliki, co skutkuje tym, że z wykonania jestem bardzo zadowolony. No i najważniejsze możesz go kupić z wyprzedaży za 899zł : http://www.military.pl/httpd_users/m/military/military.pl/kalashnikov-x47-side-folding-stock-king-arms-ka-ag-42-_10501t Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało :D , mam nadzieję że adm radę na nie odpowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 (edited) Ok, dziekuje za odpowiedz i za linka. Edited February 27, 2013 by NorrisChuck Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Apropos wykonania zewnętrznego to jak pierwszy raz wziąłem replikę w łapki to najbardziej mnie zirytowały luzy na boki w rączce( rękojeści) do tej pory nie mogę się ich pozbyć :/ muszę coś wykombinować może ktoś z czytających ma jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Czy radzicie coś wymienić,jak z tym zasięgiem w zimę i czy 350 fps to nie zamało? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 (edited) Ten karabin nie jest wart tych pieniędzy (899zł). Stary system marui, wykonanie nie najlepsze. Jak masz 1500zł to interesuj się tylko i wyłącznie kałaszami LCT Edited February 27, 2013 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 (edited) A moim zdaniem, właśnie jest wart tej ceny (899zł), za 1500zł już bym nie kupił. A jest wart głównie swojej ceny ze względu na zamontowany system szyn "x-47", który kupowany oddzielnie jest wart 300-400 zł, dodać dobre wykonanie zew. (z czego słynie KA) i się opłaca. Z tego co czytałem to w KA z wnętrznościami gorzej, ale odejmij od 899zł cenę "x-47" i za resztę masz replikę niebo lepszą niż ak w cenie 500-600zł, no ale gdybym miał do wyboru LCT orisowane za 1500zł to byłbym za LCT :icon_wink: edit: poza tym za 500-600zł nie dostaniesz wykonania zew. KA link do szyn od KA : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4486 Edited February 27, 2013 by mlody96 Quote Link to post Share on other sites
zureekk01 Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Za te cenę to już lepiej dołożyć te 200zł i brać kałacha od VFC, wykonanie zewnętrzne i wewnętrzne na wysokim poziomie, a szyny zawsze można zamontować ;) Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Jak masz 1500, to dołóż (nawet kosztem oporządzenia) i kup VFC. Jak 9 stów to max co możesz wydać, to nie wiem czy king arms jest dobrym pomysłem- ale to niech sie mądrzejsi wypowiedzą. Z mojej strony wnioskuję jednak o nie używanie numeru katalogowego karabinka AKM. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 (edited) zureekk01 - od kiedy to kałachy VFC wewnętrznie są na wysokim poziomie? Są przeciętne, wiele części leci do wymiany jeśli tylko chcesz porządnych FPSów i niezłego ROFa. Zewnętrznie może i są naprawdę ładne, ale nity luzują się i obsady (np. kolby) zaczynają latać. Poza tym, znajdź mi dostępnego, nowego AK od VFC w Polsce. Za te 899zł bym to rozważył. Standard TM kojarzy się źle przez to, że krucha plasticzana 028 jest w nim wykonana. Tu problem chyba znika, gdyż na starcie replika jest już mocno zmodyfikowana względem standardowego AK. Jeśli Ci się podoba, bierz. To moje zdanie. Ewentualnie tak jak powiedział 0wn, zastanów się nad którymś z kałaszy LCT (koszty są większe i nie mają szyn w stocku). Edited February 28, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
NorrisChuck Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Ok, dziękuje za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts