Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Przepraszam za post pod postem, ale mam jeszcze parę pytań jako, że planuję powoli przerabiać RK-08S na replikę wsparcia. (tak wiem, że ak 105 dziwne na wsparcie)

1. Czy ta szyna będzie pasować? http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/raczki-i-chwyty/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-slr105a1-p-j.html

2. Jaki tani ale wytrzymały dwójnóg polecacie? (proszę o link)

3. Czy mogę gdzieś kupić magazynek bębnowy do rk- 08s? (proszę o link)

Ad1: Powinna, acz może zająśc potrzeba dopiłowania pilnikiem. (produkty ACM są niestety słabo spasowane)

Ad2: Prawdę mówiąc pod kałasze koszerny jest dwunóg mocowany na lufę. Jest do dostania na aledrogo w cenie około 5 dyszek (znajjdż sam)

Bipody mocowane na szynie nie są koszerne dla rosyjskiego sprzętu. Jeżeli się jednak na nie zdecydowałeś wiedz że może być problem ze stabilnością podczas mocowania na dolnej okładce gripa. Zdecydowanie sensowniej jest je montować na dużych oszynowanych gripach (niestety drogich). Kośzt bipodu na szynę ris oscyluje w okolicach 100pln acz są to niestety konstrukcje niskiej jakości.

Ad3. Na Tajwanie są napewno. Jeżeli jesteś z Warszawy na 100% są w Cytadeli,Centrum Militarnym i BBMaxie

Ok chyba kupię ten mocowany na lufie, więc nei będzie potrzeby kupowania chwytu. A co do magazynku to może mi ktoś powiedzieć co jest ze stali a co z abs? Zależy mi na dużej wytrzymałości, dzisiaj akurat miałem stockowy magazynek z plastiku i na moje nieszczęście wy.....wyglebiłem się i magazynek się złamał =D

A i jeszcze w spisie replik do których tzreba przypiłować nei ma 08, więc się zastanawiam czy nie będzie większych problemów niż piłowaniem.

Edited by leriander

rus.mil.pl/main/pl/artykuly/140/zawieszenie_taktyczne_do_broni_sso.html

Zobacz tam niżej na zdjęciach fote gościa w Rysiu z AK-104. Ma tak zrobionego kałacha jak Ty byś chciał. To nie jest głupi pomysł z tą bronią wsparcia, sam zamierzałem tak zrobić.

Leriander, dobrym wyjściem jest chwyt przedni pionowy zintegrowany z dwójnogiem. Szczególnie T-Pod konstrukcji FAB Defense. W swoim mutancie mam kopię od Silverbacka, bardzo solidna. Gunfire kiedyś miało je w ofercie.

Metalowe magi to te standardowe, łukowe z garbami (patrz jednak na opis, bo są i plastikowe). Plastikowe to wszystkie inne.