leriander Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) Czy ta szyna ... będzie pasować do RK-08S? Dzieki I przy okazji. Można gdzieś w polsce dostać nową szalokominiarkę NFM? Edited March 14, 2013 by leriander Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Szyna powinna pasować. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Szyna będzie pasować. Tak , można. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 I przy okazji. Można gdzieś w polsce dostać nową szalokominiarkę NFM? Można. Swoją kupiłem na forum specops. Dasz ogłoszenie, że jej szukasz to jest szansa, że ktoś się do Ciebie zgłosi :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted March 15, 2013 Author Report Share Posted March 15, 2013 Mhm, ale rozumiem, że nowej nie da rady? Bo z tego co szukałem po sklepach polskich to nei mogę znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Da radę, popytaj na forum specops. Jak coś to polecam też multiwrap Condora (ten w CB jest nawet ciemniejszy jak coś). Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Ale szalogiera NFM to + 100 do lansu i jak ty się spalisz to kawałek materiału przetrwa :D A Multywrap Condora to wiesz :) Fajny komin który sam używam :) Twój wybór czy wydasz 100+ zł czy 50 :P Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 100 zł? Ja za swoją z NFM dałem 60 + przesyłka ;) Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 (edited) Hmm dobra miałem stare inforamcje (pomyliłem się) :icon_smile: Nie wiem za ile teraz chodzą :icon_smile: Edited March 15, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Wszystkie te szmaty nie umywają się do oryginału jakim jest Buff. Szczególnie wełniany. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted March 16, 2013 Author Report Share Posted March 16, 2013 Pragnę podkreślić, że nie pytałem się jaki neckgaiter jest najlepszy, lecz pytanie dotyczyło dostępności NFM. Dzięki OFF za informacje. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted March 16, 2013 Author Report Share Posted March 16, 2013 Przepraszam za post pod postem, ale mam jeszcze parę pytań jako, że planuję powoli przerabiać RK-08S na replikę wsparcia. (tak wiem, że ak 105 dziwne na wsparcie) 1. Czy ta szyna będzie pasować? http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/raczki-i-chwyty/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-slr105a1-p-j.html 2. Jaki tani ale wytrzymały dwójnóg polecacie? (proszę o link) 3. Czy mogę gdzieś kupić magazynek bębnowy do rk- 08s? (proszę o link) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Co do trzeciego pytania to sprawdź ofertę sklepu taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Ad1: Powinna, acz może zająśc potrzeba dopiłowania pilnikiem. (produkty ACM są niestety słabo spasowane) Ad2: Prawdę mówiąc pod kałasze koszerny jest dwunóg mocowany na lufę. Jest do dostania na aledrogo w cenie około 5 dyszek (znajjdż sam) Bipody mocowane na szynie nie są koszerne dla rosyjskiego sprzętu. Jeżeli się jednak na nie zdecydowałeś wiedz że może być problem ze stabilnością podczas mocowania na dolnej okładce gripa. Zdecydowanie sensowniej jest je montować na dużych oszynowanych gripach (niestety drogich). Kośzt bipodu na szynę ris oscyluje w okolicach 100pln acz są to niestety konstrukcje niskiej jakości. Ad3. Na Tajwanie są napewno. Jeżeli jesteś z Warszawy na 100% są w Cytadeli,Centrum Militarnym i BBMaxie Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted March 16, 2013 Author Report Share Posted March 16, 2013 (edited) Ok chyba kupię ten mocowany na lufie, więc nei będzie potrzeby kupowania chwytu. A co do magazynku to może mi ktoś powiedzieć co jest ze stali a co z abs? Zależy mi na dużej wytrzymałości, dzisiaj akurat miałem stockowy magazynek z plastiku i na moje nieszczęście wy.....wyglebiłem się i magazynek się złamał =D A i jeszcze w spisie replik do których tzreba przypiłować nei ma 08, więc się zastanawiam czy nie będzie większych problemów niż piłowaniem. Edited March 16, 2013 by leriander Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 rus.mil.pl/main/pl/artykuly/140/zawieszenie_taktyczne_do_broni_sso.html Zobacz tam niżej na zdjęciach fote gościa w Rysiu z AK-104. Ma tak zrobionego kałacha jak Ty byś chciał. To nie jest głupi pomysł z tą bronią wsparcia, sam zamierzałem tak zrobić. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Leriander, dobrym wyjściem jest chwyt przedni pionowy zintegrowany z dwójnogiem. Szczególnie T-Pod konstrukcji FAB Defense. W swoim mutancie mam kopię od Silverbacka, bardzo solidna. Gunfire kiedyś miało je w ofercie. Metalowe magi to te standardowe, łukowe z garbami (patrz jednak na opis, bo są i plastikowe). Plastikowe to wszystkie inne. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted March 17, 2013 Author Report Share Posted March 17, 2013 Tak, ale ja pytałem o te bębnowe, ponieważ zależy mi na bębnowym metalowym. Co do mocowania dwójnogu to się musze zastanowaić. Mocowanei na lufie raczej nie wchodzi w grę. bo pod lufę jest ten taki pręt który trzyma chwyt. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted March 17, 2013 Author Report Share Posted March 17, 2013 Jeszcze znalazłem to : http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/montaz-z-szyna-ris-do-replik-serii-ak-shs.html Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Skoro te bipody są dedykowane do rodziny AK to chyba ktoś pomyślał o wyciorze, prawda? Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted March 18, 2013 Author Report Share Posted March 18, 2013 Już tą kwestię kolega mi wytłumaczył. Dzieki =] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts