Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wracając do respa z WIDOCZNĄ czerwoną szmatą na głowie zmniejszasz szanse na kolejne postrzelenie, jesteś wyraźnie oznaczonym trupem. Nie wątpię, że są środowiska, które sobie radzą równie dobrze i bez tych szmat. Wyjęcie i założenie szmaty zajmuje około pięciu sekund.

Posted (edited)

Chodzi mi o to, że czasami resp jest tak blisko flagi o którą walczysz, że każda sekunda od twojej śmierci do powrotu do walki może zadecydować o wygranej lub przegranej drużyny. A wyciąganie i zakładanie szmaty jest w tym przypadku czasochłonne.

W mil-simach czemu nie, ale tam w sumie nie ma takiej zadymy jak normalnie na strzelankach i trafienie trupa jest rzadsze.

Edited by korobov
Posted

A my nigdy czerwonej szmaty nie stosowaliśmy w naszym małym, lokalnym bajorku. Krzyk "dostałem", łapa w górę i grzecznie na trupiarnie. Oczywiście jakby gdzieś organizatorzy wymagali czerwonej szmaty to bym używał, ale tam gdzie nie ma obowiązku to nie zamierzam używać - akceptuje ryzyko dostania po raz drugi jako trup. Taka gra i tyle.

Posted

Z tzw. szmatą jest tylko jeden problem. Wprowadzono ja m.in. dlatego, ze ludziom nie chciało się unosić karabinów/rąk. W efekcie dzisiaj nie chce im się wyciągać szmaty...

Pomimo tego jej stosowanie jest tzw. podstawą. Choć – powiedzmy to sobie - nie wszędzie konieczne, to wielokrotnie niezbędne (szczeg. na tzw. większych grach). Nie po to by komuś oszczędzić zbędnych trafień, ale by wyeliminowani nie dezorganizowali gry.

Chodzi mi o to, że czasami resp jest tak blisko flagi o którą walczysz, że każda sekunda od twojej śmierci do powrotu do walki może zadecydować o wygranej lub...

I niech ktoś mi jeszcze powie, że AS nie został opanowany przez bandę gimbusów, wychowanych na grach komputerowych... :bialaflaga: