Nitro Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 W końcu się wziąłem za rozebranie gearboxa. Flaki są całkiem przyzwoite, jednak chińczyk dostał mało ryżu, czego efektem jest słabo złożony gb. Podkładkowanie było tragiczne, komora hopka źle złożona, dystanser do kitu, no i wszedzie ten cholerny smar. Podkładkowanie made in china: Głowica cylindra z stockowym Sorbopadem: Taśma która trzymała sorbo na głowicy: Tłok już z usuniętym przedostatnim zębem. Brawo :) A tak siedzi lipol o wymiarach mini type w stopce kolby: Generalnie jest to świetna replika, jednak wymaga złożenia przez wprawione ręce. Po moich zabiegach osiągnąłem strzykawkę w całym układzie,i rozrzut fps na poziomie +-2 fps na STOCKOWYCH!!! częściach. A tu pomiary na wszystkich 3 sprężynach, + film z chronowania. https://www.dropbox.com/sh/ur2gs7tq859gjdx/AAAvMQnxTJVqC5zLdnd0eesua?dl=0 Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Za nalazłem komorę CNC która powiną pasować do UAR http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=85_95&products_id=3016, zamówiłem najwyżej pójdzie do cymy gdyby nie pasowała i zakładam lufę 450 .Po przeczytaniu postu Nitro zastanawiam się też na rozebraniem gearbox i poprawnym poskładaniem i założeniem sprężyny m120 Guardea. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Komora Airsoftpro do AK pasuje po małej modyfikacji do UAR by wszystko działało poprawnie należny wymienić dźwignie dociskająca dystanser ja zmieniłem na z komory Cymy. Założyłem też lufę Guarder 400 mm oraz M120 Guarder.Kulki lecą jak po sznurku dodałem jeszcze gumkę Systemy i dystanser z gumki przezroczystej Guarder. Ogólnie duża popraw co do stock UAR. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Idąc przykładem Nitro rozebrałem gerabox i w moim taki sam syf był ponadto rozwiązałem problem z selektorem ognia który w moim egzemplarzu chodził jak chciał tj. semi ok, ale na auto jezyk spustowy przeskakiwał.Wina była kostka stykowa która w wózku posiadała za gruby element współpracujący z przerywaczem trzeba było go podpiłowac i wszystko dziła bardzo płynie teraz bez zacięć na auto. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Kupiłem dziewczynie, jest zachwycona. tak wagą, wyważeniem, jak i wyglądem. ja też - za taką cenę :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Kupiłem właśnie czarną sztukę, bo replika na prawdę zacna. Szkoda tylko że nie jest robiona z tego samego tworzywa co magazynki. No cóż za 520 zł nie można wybrzydzać ^^ Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 By jeszcze wyróżnić z tłumu replik do swojego uar założyłem lufę zewnętrzną od m249 mk1 wygląda kosmicznie jak karabin snajperski w systemie bull–pup.Przedłużenie wycięcia w komorze magazynka pozwala na używanie mid-cap Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 By jeszcze wyróżnić z tłumu replik do swojego uar założyłem lufę zewnętrzną od m249 mk1 wygląda kosmicznie jak karabin snajperski w systemie bull–pup.Przedłużenie wycięcia w komorze magazynka pozwala na używanie mid-cap Pokaż fotkę :) u Niej wszedł tłumik i chwyt a-la magpul, teraz na dniach wleci aimpoint na wysokim. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 23, 2015 Report Share Posted April 23, 2015 (edited) O to mój UAR z lufą od M249 MKI https://docs.google.com/file/d/0B1koPMtfKS0YTWE2ZjlvcFQ1Sm8/edit Edited April 23, 2015 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
jmtm00 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Hejże, Dzięki naszemu komisowi wszedłem w posiadanie Uar, bardzo wygodne to to, leciutkie i wogóle.....aaaleeee Już po pierwszych strzałach zaczęły się problemy....kulki zacinające się w komorze. Rozebrałem co trzeba i moim oczom ukazał się taki widok: https://docs.google.com/file/d/0B7b40toRcV9HVWZhRmpMbnh6NkU/edit to co jest kawałkiem uciętego kabla pełni funkcję dystasera o ile dobrze rozumiem? (pierwszy raz rozbierałem jakąkolwiek replikę, ale wujo google pomógł :icon_razz2: ) Czy faktycznie może mieć to aż taki ogromny wpływ na zacinanie się kulek? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Może choć nie musi. Btw replikę masz ode mnie. Niestety na stockowym dystanserze replika nie podkrecała w ogóle( wynika to z konstrukcji komory hopka, a dokładniej ramienia dociskającego. Wpadnij do mnie w tygodniu to coś wykombinujemy. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 (edited) W moim UAR umar spust .Język spustowy jest dostępny tylko w chinach więc coś trzeba wykonbinować jest to dość wadliwy element i patrząc na jego budowę będzie się urywał w tych replikach patent jest nie przemyślany. Edited May 23, 2015 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Spust kosztuje 5 baksów, więc można się pod jakąś zbiorówkę podczepić. Opcjonalnie można w TG lub gf popytać,czy nie mają na serwisie. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Dokładnie kosztuje 5,5 dolara w tg i gunfire nie posiadają już dawno spytałem ale jest szansa go reanimować urywa się element odpowiedzialny za ciągnięci dźwigni do spustu gearbox Quote Link to post Share on other sites
jmtm00 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Zmniejszyłem średnicę dystansera o dosłownie pół milimetra, pierwsze kulki leciały na 2 metry, no ale się nie zacinały w komorze przynajmniej. Po kilkunastu strzałach problem znikł, dodatkowo okazało się że dociśnięcie spustu do końca w trybie single daje 2 strzałowego bursta, też tak mieliście? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Na 11.1 jest to jak najbardziej możliwe. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Jest to spowodowane specyfiką tej repliki u mnie przyczyną było złe ustawienie selektora ogónie największą wadą jest jeżyk spustowy Quote Link to post Share on other sites
jmtm00 Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Hej panowie, Jakich przyżądów celowniczych używacie do UARka? Zaopatrzyłem się w kolimator ale pożył dwie strzelanki, dostałem w szybkę i po ptokach. mógłbym kupić drugi wraz z jakąś osłonką, ale zastanawiam się nad: http://gunfire.pl/product-pol-1152206408-Zestaw-skladanych-przyrzadow-mechanicznych-GEN-I-foliage-green.html Chyba że macie jakieś lepsze patenty? Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Górna szyna ris jest przyżadami celowniczymi, ale dorzeczy mi osobicie się te podobają http://www.taiwangun.com/zestaw-skladanej-podstawy-muszki-oraz-celownika-przeziernikowego-typ-sr25-p-j?from=listing&campaign-id=19. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Więc stało się spust się urwał a konkretnie pekł element w cynglu odpowiedzialny na sterowanie dźwignią która naciska spust w gearbox.W Polsce spustu nie ma a w chinavh 5,5 golara żadden polski sklep nie ma go w swojej ofercie Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Daj proszę link do kińskiego. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 www.aps-concept.com/index.php?route=product/product&product_id=554 Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Ja po ciężkim dni i z pomocą kolegi szacunek mu za to dorobiliśmy stalowy spust do UAR .Teraz nie ma szans by pękł. Quote Link to post Share on other sites
jmtm00 Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Hejże, Otóż jakiś już czas, mój uarek śmiga bez takiego oto elementu: https://drive.google.com/file/d/0B7b40toRcV9HM2h4OWEzM05IWU0/view?usp=sharing niby nic wielkiego ale leży to i się przypomina, chciałbym to zamocować na właściwe miejsce ale nie wiem za bardzo gdzie mogłoby to pasować. Może kojarzycie Panowie lokalizację tej sprężynki w replice? Byłbym wdzięczny za pomoc. Podpowiedź taka że to coś chyba od okolic spustu bo bez tego elementu ma całkiem luzy :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Jest spręzyna języka spustowego która jest zamointowana na ośce na której jest język zpustowwy jednącześcią opiera się o jezyk spustowy drugą o body. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts