Sprenżyniak Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Cześć ! Jestem świerzy w ASG , lecz co nieco wiem dzięki temu portalowi więc proszę nie pisać wez lepiej AEGa za 300 zł na początek . Chciałbym przygarnąć replikę spreżynową wyborową , maetalową i aby się nie rozpadła po krótkim czasie użytkowania ( wiem dla zielonego 400 fps Boże kogoś zabije ) nie chce 400 fps bo wiem , że moge komuś krzywdę zrobić dlatego chciałbym jakąś do 320 fps na podstawe do tuningu aby potem z biegiem czsu gdy zdobęde doświadczenia i ogarnę panowanie nad spustem podrasuje ją aby wycisnąć maks. 500 fps . Jako model podoba mi się remington 700 lub L96A1 z jakimś camo :icon_wink: Budżet : 1100 zł PS. Bez łusek , i prosiłbym szanowną Administracije o nie zamykanie tematu , ponieważ chcę się szybko dowiedzieć a nie szukać na całym forum cały tydzień . Z Góry Dziękuje ! :) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 VSR TM. Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Jeśli nie znajdziesz VSRki, to polecam BAR'a JG. JG ma zdecydowanie ladniejszy plastik od WELL'a, a bebechy i tak z czasem wymienisz. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Umisz pan czytać? Polecasz BARa komuś, kto ma 1100zł na start (bez tunningu) a do tego chce coś koło 300fps? Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Czytam wyśmienicie i nie widzę nigdzie dolnej granicy cenowej. BAR'a polecam w ostateczności, gdyż VSR'ki nie będzie mu łatwo znaleźć. Jeśli czepiać się ceny, to chyba najbliżej 1100zl będzie M24 CA - nie jestem pewien, piszę z pamięci Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 No nie wiem czy tak niełatwo, wlazłem na pierwszy sklep od którego zaczyna się szukanie i dostepne są wszystkie 3 wersje. Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Pół roku temu było zupełnie inaczej: P Podrzucisz linka? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 wpisz se w szukajkę na RWA "vsr" i Ci wyskoczy. Link to post Share on other sites
Sprenżyniak Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 Odświeżę temat i zadam kilka pytań :) Co do BARa od JG ( http://azteko.pl/jg-bar10-kopia-vsr-gspec-p-2106.html chyba ten model ) to nie jestem za bardzo przekonany do firmy JG choć replika bardzo ładna , a co do VSR mógłbyś dać linka do jakiejś . W opisie repliki Bara od JG wyczytałem że to kopia VSR czy znaczy to że gorsza ? I jak jesteśmy w temacie karabinów wyborowych czy luneta jak w tym filmie zachowuje się tak samo w ASG z hop upem itd. ? Link to post Share on other sites
Szelest Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Sniper_Rifles_Tokyo_Marui_Tokyo_Marui_VSR_10_G_SPEC.htm W Polsce nie kupisz ani VSR, ani nawet Bar'a aktualnie. Bar jest kopią VSR, co oznacza, że części od VSR pasują do JG. O wykonaniu nie będę pisał, bo nie ma co porównywać japońca z chinolem. Link to post Share on other sites
Sprenżyniak Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Nie kupię nic innego w tym stylu w Polsce ? Naprawdę ładna replika ale za drogo wyjdzie ze sprowadzaniem jeszcze ta końcówka pomarańczowa pewnie :icon_confused: Może jakaś Awka lecz jak patrze to same plastiki za 400 zł . Nie ma nic innego aby było z metalu na springa dobre na podstawe do tuningu na prawdziwą snajpkę w ASG ? PS. Ktoś coś pisał o M24 ? Edited March 25, 2013 by Sprenżyniak Link to post Share on other sites
leriander Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Ja ci powiem, że 400fps w snajpie to nie jest dużo. Tym bardziej jak się chcesz strzelać z elektrykami. Mój team i ten z którym się strzelamy, rozgrywa cqb z limitem do 400fps, oczywiście gram z ludźmi rozsądnymi i myślącymi (nie wiem z kim sie strzelasz). Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Ja parę miesięcy temu dorwałem VSRke TM za niecałe 600zł. W Polsce. :P Może Tobie też się uda. Jeśli nie, to zostaje sprowadzenie zza granicy. To nie jest takie trudne, na jakie wygląda. Link to post Share on other sites
Sprenżyniak Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Jak się sprawuję ładne osiągi , wykonanie ? PS. Jak z tą lunetą ? PS-PS. A M24 np. ta : http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8313 , dorównuje VSR ? Edited March 25, 2013 by Sprenżyniak Link to post Share on other sites
toca5 Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Parę miesięcy temu była nówka VSR TM w sklepie w wawie za 450 zł. I stała długo...... Szkoda, ze akurat nie byłem przy kasie :D Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Przy okazji, bo wyczytałem to w jednym z postów - L96 (Awka) w wersji palnej ma korpus wykonany z polimeru, lufę z metalu. Te kopie za 400zł także mają lufę z jakiegoś metalu i korpus z plastiku. Link to post Share on other sites
Sprenżyniak Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Więc chciałbym podsumować temat i zadać ponownie pytania :icon_wink: Polecacie VSR i Bar lecz nie są one dostępne w Polsce , narazie nic się nie dowiedziałem o M24 . Zadam ponownie pare pytań : - Jak z lunetą ( pare postów wyżej ) - Jak z repliką M24 ( osiągi , wykonanie itd. ) - Są inne repliki względnie dla moich wymagań ( w większości metal , dobra podstawa do tuningu na prawdziwą snajpę w ASG , dość dobre wykonanie a wszystko w cenie maksymalnej 1000 zł choć chciałbym aby mi coś zostało ) PS. Znalazłem VSR-10 (http://gunfire.pl/product-pol-1152199405-Replika-karabinu-snajperskiego-VSR-10-z-luneta.html) , SW04 ARMY (http://gunfire.pl/product-pol-1152199640-Replika-karabinu-snajperskiego-SW04-ARMY-z-luneta-BLK.html) , czy warto je kupić czy może to tandetne podróby ? Z Góry Dzięki ! Edited March 25, 2013 by Sprenżyniak Link to post Share on other sites
musashi Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Napisz do MadOnionów aby ci ściągneli Vsr TM . Luneta zależy od grubości twojego portwela . Całkiem przyjemne są lunety firmy Delta . Link to post Share on other sites
Sprenżyniak Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 Rozumiem że Madonion to jest sklep airsoftowy , ale prosiłbym o link gdzie mogę zamówić i czy wychodzi coś drożej gdy zamawiam , jeśli tak to gdzieś ile około ;) ? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Ale drożej niż co? Np klamka TM- zamówienie jej z zagranicy wychodzi drożej o jakieś 750zł niż jej niezamówienie. Link to post Share on other sites
Sylver Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Trafna uwaga Dexter: D Kiedy ja szukałem podobnej repliki pod uwagę brałem przede wszystkim VSRke, BARa i M24 CA. VSR to klasa sama w sobie i cała reszta to tylko substytuty tejże repliki. BAR wg mnie ma najładniejsze plastiki z tych wszystkich tańszych. M24 CA jest fajne, ale i drogie... lepiej sprowadzić VSRke zza granicy. Masz w Radomiu kilka ekip. Popytaj, może będą robić jakieś zamówienie w RWA. Link to post Share on other sites
Sprenżyniak Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 (edited) To znaczy dexter chodziło mi oto czy jeśli zamówię u nich replikę za np. 699 zł to czy wyjdzie drożej jak jest na zamówienie czy bez żadnych dodatkowych opłat ? PS. Jak mam już temat to skorzystam ;) Jeśli mógłby ktoś napisać jakie są XM8-emki na rynku polskim i za granicą tak do 1300 zł ( dla kolegi ;) ) Edited March 26, 2013 by Sprenżyniak Link to post Share on other sites
Sprenżyniak Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 A i jak to zamówić prosił bym o link do strony zamówień ;) Link to post Share on other sites
mlody96 Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 http://www.madonion.eu/ Napisz maila czy daliby radę Ci ściągnąć i poproś wycenę. Link to post Share on other sites
Sprenżyniak Posted March 26, 2013 Author Report Share Posted March 26, 2013 Wreszcie Dzięki ;) Wie ktoś coś o tym XM8 ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts