wilczek03 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 (edited) 300 fps jaki jest skuteczny zasięg i czy poczuje się kulke mając na sobie bluze 340 fps jaki jest skuteczny zasięg i czy poczuje się kulke mając na sobie bluze Edited March 30, 2013 by wilczek03 Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Zasięg nie jest zależny od ilości fps. Tak, przebije na wylot. Quote Link to post Share on other sites
wilczek03 Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 A od czego jest zależny Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Zasieg zależy od fpsów, ale także od lufy, kulek, ustawień HU i pewnie jeszcze jakiś innych rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
wilczek03 Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 Chce kupic shotguna long 003 jest tam 300 fps to na ile metrów poleci a 340 ma m14 soccom czy cos takiego to na ile metrów te dwa karabiny strzelają Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Darksoviet, czyli według Ciebie masz dwie repliki z identycznymi pozostałymi parametrami różniące się tylko wartością FPS, to będą strzelać tak samo? Puknij się w łeb. Quote Link to post Share on other sites
wilczek03 Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 Niemam tych samych tylko hce wybrac kturom kupic Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Ja polecam na początek skończyć podstawówkę potem gimnazjum i dopiero zaczynać przygodę z airsoftem Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Bierz 003. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 hce [...] kturom :sciana: AGM ma zasięg skuteczny 30-40 metrów co jest porównywalne z najtańszymi opłacalnymi elektrykami. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Wilczek, czy ja cię czasami nie prosiłem żebyś pisał po polsku? AGM 003 w zupełności wystarczy ci na początek zabawy. Spokojnie da się z niego strzelać na 30m. Quote Link to post Share on other sites
wilczek03 Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 Nieprosiłeś :icon_razz2: a jak wyregulowac hop up w tym shotgunie Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Na czuja - po prawej stronie jest suwadło, którym reguluje się hopka. Ustawiasz je tak by kulka leciała jak najdalej prosto. Quote Link to post Share on other sites
wilczek03 Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 aha a na tej odległosci 30m w bluzie jak dostane to poczuje kulke Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Tak. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Kulka w bluzie czy ty? Quote Link to post Share on other sites
wilczek03 Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 bende miał na sobie bluze i dostane kulkom to poczuje z 30 metrów? Quote Link to post Share on other sites
Appreciated Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 (edited) aha a na tej odległosci 30m w bluzie jak dostane to poczuje kulke To pytanie czy stwierdzenie? Powinieneś poczuć. To zależy jak się materiał ułoży, czy będzie przylegał do ciała, czy nie bardzo i oczywiście w jakie miejsce dostaniesz. Jak nie to przynajmniej charakterystyczny dźwięk odbicia kulki usłyszysz. Panowie wyżej mnie wyprzedzili. :icon_smile: Edited March 30, 2013 by Appreciated Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 wilczek - Następny post napisany w tak niechlujny sposób poleci. Co do FPS to jest to wystarczająca ilość, która umożliwia zabawę na dystansie na jakim toczą zazwyczaj wymiany kompozytu. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Ja tu żadnych pytań ze strony wilczka nie widzę, jedynie w ostatnim jego poście. To tak a propo :). A zasięg zależy najmniej akurat od FPS'ów, najwięcej od podkręcenia kulki. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Ja tu żadnych pytań ze strony wilczka nie widzę, jedynie w ostatnim jego poście. To tak a propo :icon_smile:. A zasięg zależy najmniej akurat od FPS'ów, najwięcej od podkręcenia kulki. Masz 2 repliki aps96. w 1 komorę pdi która perfekcyjnie podkręca kulkę , oraz 300 fps a w 2 stockowa komora i 600 fps.Która replika będzie mieć większy zasięg? Jak widzisz zasięg zależy od fpsów w dużym stopniu, na pewno większym niż hop siup. W grę wchodzi długość lufy, fpsy , hop up oraz waga kulek. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 (edited) Masz w replice 600 fps na kulkach 0.20g i kulki 0.43g. Pierwsza kulka leci niepodkręcona, druga leci podkręcona. Która poleci dalej? Jeżeli koniecznie upierasz się na efpeesy, to zamiast efpeesów napisz energia kinetyczna, wtedy przyznam Ci rację. Następnym razem będę bardziej precyzyjny. Długość lufy w ASG nie ma znaczenia, co było nieraz mówione i udowadniane. Edited March 30, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Masz 2 repliki aps96. w 1 komorę pdi która perfekcyjnie podkręca kulkę , oraz 300 fps a w 2 stockowa komora i 600 fps. Która replika będzie mieć większy zasięg? Jak widzisz zasięg zależy od fpsów w dużym stopniu, na pewno większym niż hop siup. W grę wchodzi długość lufy, fpsy , hop up oraz waga kulek. Jezu to już nie wiem jak to jest z tą długością lufy !!! Nie którzy mówią, że im dłuższa tym bardziej precyzyjna a inni wprost na odwrót. Przyjmijmy, że mam lufę promyka 247mm i 650mm, hopki te same, kulki te same wagowo i jakościowo i na pokładzie 500 fps. Która kulka poleci dalej lub precyzyjnej ? Wiem tylko, że ta zasada sprawdza się w ostrych i CHYBA gaziakach. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 . Która kulka poleci dalej lub precyzyjnej ? Wiem tylko, że ta zasada sprawdza się w ostrych i CHYBA gaziakach. oczywiście że z 650. Lecz jeśli lufa jest zbyt długa a fpsów za mało pojawia się już malutki problem. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Wilczku jako że jestem drażliwy na punkcie niechlujstwa w pisowni pozwoliłem sobie wejść troszeczkę na cudzy ogródek i zawnioskowałem o parę dni odpoczynku dla ciebie. Tak celem żebyś sobie troszeczkę przemyślał pewne sprawy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts