archenemy1985 Posted October 30, 2014 Author Report Share Posted October 30, 2014 JPC 3D Prototyp Cordura Ranger Green 1000D USA / Cordura Ranger Green 560dtx Weber/ Nylon RG 200D/ Taśmy PA Passamon / Klamry Acetal Duraflex National Molding/Pianka sieciowana 8mm/4mm / Rzepy YKK Cosmolon/Siatka Dystansowa odpowiednik Heat Coat/Nici Coats 40/Taśma gumowa Green Side. Rozm. Płyty XXL Maskpol , ryglowane szwy , dodatkowe pianki amortyzujące [Confort Pads] . Profil 3D Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted November 17, 2014 Author Report Share Posted November 17, 2014 Szelki transportowe -Karabin wyborowy Cordura 1000D OD Fińskie / Taśma PA Passamon/ Plastiki Duraflex National Molding/ Nici Coats 40 / Paracord 550 USA / Pianka sieciowana 8mm/ Siatka Dystansowa 3mm Waga 185 gram. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted November 25, 2014 Author Report Share Posted November 25, 2014 Ładownica 2xM14 Custom Cordura Woodland 1000D Duro /Cordura RG 500 Weber/ Taśmy-lamówka PA Passamon/Nici Coats 40/Plastiki Duraflex National Molding Acetal/Oczko-Napa YKK/Rzepy Paiho/Sztywnik przegrody 1mm System Molle Waga:85 gram Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted November 27, 2014 Author Report Share Posted November 27, 2014 (edited) Ładownica 1x2 Mag Colt 1911 Woodland Cordura Woodland 1000D Duro /Cordura RG 500 Weber/ Taśmy-lamówka PA Passamon/ Nici Coats 40/Oczko-Napa YKK/Rzepy Paiho/Sztywnik przegrody 1mm/Taśma gumowa Greenside System Molle Waga: 47 gram Edited November 27, 2014 by archenemy1985 Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted December 11, 2014 Author Report Share Posted December 11, 2014 Kieszeń-udo nóż składany Cordura 1000D Weber /Taśmy PA Passamon/Plastiki Duraflex National Molding Acetal/ Oczko YKK / Nici Coats 40/ Możliwość odpięcia z pasa [klamra] / Montaż pod każdy pas [regulacja taśmą] / Regulacja wysokości kieszeni [regulacja taśmą ] / Możliwość zamontowania samej kieszeni na pas. Sposób zamykania - Klamra+rzep / dodatkowa guma Waga:137 Gram Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 Kabura - Nóż stały Cordura 1000D Weber /Taśmy PA Passamon/Plastiki Duraflex National Molding Acetal/ Oczko-Napy YKK /Rzepy YKK/ Nici Coats 40/ Możliwość odpięcia z pasa [klamra] / Montaż pod każdy pas [regulacja taśmą] / Regulacja wysokości kieszeni [regulacja taśmą ] / Możliwość zamontowania samej kieszeni na pas. Sposób zamykania -Napy+rzep / Waga:147 Gram bez wkładu Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted December 24, 2014 Author Report Share Posted December 24, 2014 Ładownica 2xAK47 /Beryl CQB Supertac Cordura RG 500D Weber 2x/Taśmy PA Passamon/Sztywnik 1mm/Shock cord 3mm/Klamry Duraflex National Molding Acetal/Nici Coats 40/Rzepy Paiho/Oczka YKK Elementy ryglowane/Odczepiana klapa/Kompresja kieszeni Waga 160 gram Quote Link to post Share on other sites
kufel_wro Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Ładownica 2xAK47 /Beryl CQB Supertac Najlepszy typ ładownicy na belty do zielonej. Używam ich od kilku lat (produkcji PSTG). Mam dwie uwagi użytkownika. 1. Nie stosuj do nich cordury cieńszej niż 1000D, bo wtedy traci ona swoją zaletę. Sztywność i możliwość płynnego wsadzenia magazynka bez użerania się z "flakiem". Miałem takie cienkie i od razu się ich pozbyłem na rzecz 1000D. 2. Na bokach daj po 1 kolumnie i 2 liniach molle. Szkoda tego niewykorzystanego miejsca. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 Twoje wytyczne brałem pod uwagę i całkiem możliwe że przy następnych dołożę taśmy, natomiast użytkownika interesował model bez taśm. Odszyte z podwójnej cordury 500D , natomiast co do sztywności 1000D to już dużo od powleczenia zależy. Za sugestie dziękuje :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Abstrahując od offtopu. Polecam wyroby użytkownika archenemy1985. Świetny kontakt, szycie i ceny. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 rozumiem, że Archenemy używa czegoś lepszego niż cordura pierwszego gatunku, rzepy alfatex, plastiki ITW NEXUS i nici Amann? No i oczywiście posiadasz moje ładownice z najnowszych serii? Mylnie porównujesz ponieważ zamawiający ustala co chce. Nie każdego stać na Cordurę U.S.A , taśmy texcela, plastiki ITW NEXUS U.S.A a nie europejskie odpowiedniki , kończąc na niciach [istnieją lepsze] . Co do rzepów alfatex po 1-szym zamówieniu są to dla mnie ostatnie rzepy jakie zamówię: To nie są czary , raczej rzeczywistość :zastanawia: . Andywu porównywał raczej pierwsze lub drugie kieszenie Supera z moim pierwszym odszyciem[dla wiadomości kilka rzeczy zmieniłem] co nie można porównać do kieszeni poprawionych-odszytych kilkanaście razy przez PS Tactical [będą bardziej dopracowane]. Wystarczy tego offtopu. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 (edited) To nie są czary , raczej rzeczywistość To jest wyjątek od reguły, trzeba było zareklamować. Alfatex to jedne z najlepszych rzepów na rynku. Według Ciebie jakie rzepy są dobre? Poza tym wspomniane przez Ciebie produkty nie są takie dobre jak je przedstawiasz. Taśmy Texcel dość szybko tracą nadruk, amerykańska Cordura ma zazwyczaj gorsze parametry wytrzymałościowe (jest rzadziej tkana). Produkty ITW NEXUS USA są niby w czym lepsze od tych produkowanych w EU? Edited January 28, 2015 by ORKAN_Hubert Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted January 29, 2015 Author Report Share Posted January 29, 2015 Mogłem reklamować lecz na to co potrzebowałem rzepu starczyło . Ktoś ze sklepu powinien dokładniej sprawdzać co wysyła tym bardziej że to był zakup detaliczny.Produkcja cordury nie opiera się na jednej fabryce w USA i jakość też jest różna. Taśmy Texcela miałem na myśli w jednolitym kolorze natomiast w kamuflażu nie miałem więc się nie wypowiem. Co do klamer trochę inwencji twórczej. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Towar jest sprawdzany, ale zawsze można coś przeoczyć. Trzeba było zareklamować, dostałbyś nowy rzep. Wracając do nexusa. Wcześniej zasugerowałeś, że linia USA jest lepsza od europejskiej, a teraz piszesz o inwencji twórczej. To w końcu rzeczy zza oceanu są lepszej jakości? ;) Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 ITW Nexus USA są estetyczniej wykonane niż wersja EU, lepszy wybór kolorów. Może i zachwalam, ale skoro szyję na amerykańskich tkaninach, taśmach, niciach, suwakach YKK, rzepach to konsekwentnie sięgam po plastiki i metale ITW. Prawda jest taka że kto ma dostęp do danych dodatków to będzie je chwalił niezależnie czy to wersja EU czy USA. Europejskie materiały mają swoich zwolenników bo są tańsze w stosunku do amerykańskich. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted February 25, 2015 Author Report Share Posted February 25, 2015 D3 Chest Rigg Cordura 500D RG Weber /Taśmy PA Passamon/Shockcord/Oczka YKK/Klamry Duraflex National Molding Acetal /Rzepy YKK Cosmolon/Taśmy gumowe GreenSide/Nici USA +Boczne kieszenie powiększone +Dodatkowe uchwyty +Zmieniona kieszeń kompresyjna +Dodatkowa taśma pod uchwyty do magazynków MP5 + Kieszenie z oczkami drenażowymi +Dodatkowy montaż molle w bocznych kieszeniach Waga samego chesta 340 Gram 4x M16 / Beryl + 2x Beretta Mag Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 Do D3 Chest szelki oraz obrazowy fason. Po testach sprawdzone , mieści replikowe AK , ostre Beryla. Łączna waga niecałe 500 gram. MOLLE BAG V1 Cordura 500D RG Weber/ Nylon 70D Rip-stop powleczony/ Taśmy PA Passamon/ Plastiki Duraflex National Molding/ Nici Coats 40 /Oczka YKK/ Rzepy Paiho System Molle Opcja z szelkami Wymiary 37x26cm Waga: 288 Gram Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted March 7, 2015 Author Report Share Posted March 7, 2015 (edited) G3 Combat Shirt Crye Prec WD Rękawy -bluza kontrakt / Baza koszula UBACS / Rzepy YKK Rozm. L Edited March 7, 2015 by archenemy1985 Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted May 14, 2015 Author Report Share Posted May 14, 2015 Eagle Yote Oliv Drab 500 USA / MC 500/330D USA -Kieszeń pod wkład hydracyjny -kieszenie boczne z łatwiejszym dostępem -2 kryte otwory pod słuchawki/wąż wkładu hydracyjnego -możliwość podczepienia pod kamizelkę trokami Wersja zielona - Duraflexy,elementy metalowe,siatka milspec usa, zamki komora główna 10CF YKK/kieszenie 8CF YKK,taśmy PA ,rzepy YKK,Nylon 420D Wersja MC Klamry Itw Nexus/Nylon 420D MC/ Taśmy-lamówka texcel MC/rzepy CB USA Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted July 31, 2015 Author Report Share Posted July 31, 2015 (edited) GPP1 EDC Tad Gear Cordura 1000D BK USA / Suwaki rewersowe YKK 8CF/ Nici Coats 40/ Paracord 550 USA/Taśma-lamówka PA Passamon/ Siatka konstrukcyjna Mil-spec USA/ Oczka odpływowe YKK Montaż pod pas 5cm lub Amerykański molle. Przybliżone wymiary : Długość - (15cm) Wysokość - (9,5cm) Grubość/szerokość - (5cm) Edited July 31, 2015 by archenemy1985 Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Chciałbym zapytać jak u ciebie jest z wolnymi terminami? Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Także to samo pytanko jak kolega wyżej. 2-3 ladownice do uszycia mam. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted August 22, 2015 Author Report Share Posted August 22, 2015 Zależy o co pytasz? O sprzęt opracowany? Czy coś z poza? Termin ,,na wczoraj,, nieaktualny od marca 2014. Zapraszam na pw po szczegóły. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Nie wiecie, co się dzieje z archenemy1985 ? Z logu wynika, że był zalogowany 10.09. Wożę się z zamówieniem od 4 sierpnia. Gdy dostał materiał do roboty, to odezwał się dopiero 11 sierpnia. Od tego czasu zbywa mnie upałami, bolącym zębem lub w ogóle nie odpowiada. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Jak chciałem numer konta, aby zrealizował moje zamówienie - podałem mu kiedy może zacząć szycie i do tego terminu chciałem wpłacić kasę, a miałem kilka innych wydatków i poprosiłem o dane do przelewu oraz, że poinforumę kiedy to zrobię i ma rozpoczynać realizację zamówienia. Do tej pory nie otrzymałem numeru konta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts