borek1985 Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 Szczerze mówiąc jedyny ratunek na sypiący się mosfet to : http://www.powair6.com/en/electronic-parts/2706-etiny-electronic-pack-for-systema-ptw-m4-mini-tplug.html Mam od 8 miesięcy i jestem bardzo zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Gregor Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 Zamówiłem z kolegami 3 sztuki i było dosyć ciekawie. 1 sztuka przyszła bez problemowo wszystko działa do dzisiaj ( kilka miechów) jedyne co to zjechała sie guma hopa ale to wina ze sie zaciela kulka. druga sztuka przyjechała i kolejnego dnia wróciła do servisu ( wymiana na nowy) wymiana bez żadnego problemu i teraz śmiga. Co do jej awarii po pierwszym strzale zębatka wgniotła cylindr a także starła trochę wiórów na zębatki z tego co wiem to któraś zębatka sie urwała ale nadal sie kręciły tylko karabin nie miał siły jak włożyłem nowy cylinder. Jakiś trefny model. Trzecia sztuka niestety tak jak druga przyjechała i musiała wrócić do servisu działała ale system nie był stanie podkręcić kulki nawet po przełożeniu lufy z komora z innego zestawu. W servisie rozłożyli i złożyli ja jeszcze raz i teraz działa zobaczymy jak długo. Jeżeli ktoś myśli nad kupnem to niech bierze bo naprawdę warto jedyny problem to magi musza być regularnie czyszczone. Części tak na prawdę nie są drogie bo niema tam za wiele, obsługa jak i wymiana niektórych podzespołów są bardzo łatwe w porównaniu do standardowych AEG. Quote Link to post Share on other sites
sławek111 Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 (edited) moja ma około 2k kulek za sobą i śmiga. Problemy to nie włożony poprawnie bezpiecznik przez małe rączki (jedna nóżka nie włożona w styk-jedynie dotykała od góry) . Poprawy wymagały luty na ścieżkach MOSFETU bo by się ścieżki szybko poprzepalały. Czasem potrafi nie zaskoczyć po włączeniu, ale muszę rozkminić dlaczego, może to ten bezpiecznik. Za tą cenę warto kupić. Zainstalowałem PDI, dam znać, po testach... Edited June 5, 2015 by sławek111 Quote Link to post Share on other sites
zielin86 Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 (edited) Uffff, wygląda na to, że prawie doprowadziłem moją M4 do stanu używalności. -wymienione kable (pozdrawiam Saimona :icon_wink: ) -wymieniona prowadnica kolby (jeśli dobrze kojarzę, to na G&D), stara straciła gwint, przez co nie była stabilna. Nowa jest trochę zbyt duża, przez co nie da się zbyt mocno skrócić kolby - wchodzi za ciasno. Cóż, i tak używam raczej rozłożonej. Dodatkowo nie wchodzi do prowadnicy aluminiowa obudowa mosfetu, ale bez niej też działa -front free float jakiś chiński- nie siedział stabilnie (obracał się wokół własnej osi, rura gazowa nie wystarczała do unieruchomienia go), ale szyna Risfix od Madbulla rozwiązała sprawę Malowanie w trakcie :icon_wink: Jeśli ktoś ma jakieś problemy ze swoją Prawie-PTW, to polecam => http://wmasg.pl/pl/profil/show/46100 Edited July 1, 2015 by zielin86 Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 News pojawila sie nowa wersja jest dostepna w klepie na T Nowosci: Komora hu regulowana pierscieniem na styl RWA itp Nowy mosfet Bolt catch na magnesach Cylinder z nierdzewki Cena powyzej 2k Quote Link to post Share on other sites
sławek111 Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 W moim padł gearbox po 5k :( W nowej wersji przeginka z ceną 2K zamiast 1,3K, przy tej awaryjności to przesada. Cylinder z nierdzewki pewnie będzie ok, ale za 700+ PLN to przesada, za 1,3 to był dobry wybór nawet przy tych problemach Quote Link to post Share on other sites
KrzyRogo Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Witam, z tej nowej wersji to tylko tak naprawdę to dobrym rozwiązaniem jest ta regulacja hopsiupa. panowie co może być przyczyną? mój hopsiup nie reaguje na regulację, kręcę w prawo lewo a kulki lecą w górę. natomiast jak wykręcę całkiem śrubkę od regulacji to i owszem lecą prosto, ale po ok 30 m zaczynają spadać. ten sam objaw na złotym jak i na czarnym cylindrze. wcześniej to leciały na 50-60 m. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted July 15, 2015 Author Report Share Posted July 15, 2015 Jak wykręcisz śrubę od regulacji HU to masz wtedy najmocniejszy docisk na hopku. wyjmij całą komorę i sprawdź może coś się uszkodziło. Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 (edited) Tak jak pisze Halama otworz i zobacz co jest nie tak Uszkodzony moze byc kolnierz Uszkodzona moze byc gumka czyli rolka Uszkodzony moze byc pierscien uchwyt gumki moze byc zlamany przez zbyt mocne dokrecanie sroby A ta komora z regulacja to lipa te pokretla chodza bardzo ciezko a ich umiejscowienie zewzgledu na budowe jest dodatkowo problemem to jest moje zdanie Edited July 16, 2015 by SAiMOn1983 Quote Link to post Share on other sites
KrzyRogo Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 (edited) Rozebrałem komorę hopsiup, wszystko wygląda na to że jest ok,tylko wypadły mi 2 silikonowe rureczki 4mm każda i nie wiem w którym miejscu powinny być Edited July 16, 2015 by KrzyRogo Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Jak zalozysz pierscien z gumka na lufe to po przesunieciu pierscienia w dol pomiedzy lufa a pierscieniem pojawi sie miejsce na te dwa elementy Tutaj znajdiesz zdjecie pokazujace umiejscowienia tych elentow http://www.france-airsoft.fr/forum/lofiversion/index.php/t171106-4800.html Quote Link to post Share on other sites
KrzyRogo Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 (edited) Podczas montażu zgubiłem jedną rurkę, więc wykonałem dwie nowe z izolacji z przewodu od starej baterii. Działa jeszcze lepiej niż na początku zaraz po zakupie. Dzięki #SAiMOn1983 za link do tych zdjęć. Edited July 17, 2015 by KrzyRogo Quote Link to post Share on other sites
sławek111 Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 (edited) Zalecam wymianę lufy na systemę lub PDI, sam przerobiłem na frezarce z PDI 6.01 do AEG. Mój stock to był niesamowity banan... W mosfecie wypalają się ścieżki, ciekawe czy poprawili coś w nowym mosfecie. Jak ktoś kupi niech wklei zdjęcie. Jak padnie gumka na hopku zawsze można założyć kawałek silikonowej izolacji z kabla, działa lepiej niż stock, lub optymalnie zrobić customowego flathopka wtedy jest wypas... Edited October 4, 2015 by sławek111 Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 (edited) Najnowszy mosfet z wersji z cylindrem z nierdzewki nie jest kompatybilny z ecu z wersji poprzednich ponoc jest cos innego tak dzisiaj sie dowiedzialem ze sklepu na "T" A dowiedzialem sie tego przy okazji zamowienia kolejnego mosfetu za trzecim razem kupie cos innego jak beda palic sie sciezki czy ktos miksowal ecu a&k z mini mosfetem ethiny??? Edited October 5, 2015 by SAiMOn1983 Quote Link to post Share on other sites
roos Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Nie są kompatybilne (znalazłem gdzieś na forum), sprawdziłem z ecu OMG i faktycznie nie działa. Przy okazji mosfet a&k zepsuł mi lipo 11.1 - bateria była podłączona przez jakiś tydzień... Efektem jest odwrócona polaryzacja i napięcie rzędu 0.7 V na celę. Spuchnięcia nie komentuję. Wywal to badziewie i wstaw pakiet Etiny. Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Dzieki za info Zamowienie serwisowe juz zlozylem wiec przy nastepnej awarii zmienie calosc a dam im jeszcze jedna szanse :) Quote Link to post Share on other sites
sławek111 Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Oryginalny mosfet A&K to masakra, niedolutowania, cienkie ścieżki, mała grubość ścieżek co się przekłada na niskie obciążenie prądowe, którego nie wytrzymują ścieżki. Poprawienie ścieżek cyną również nic nie daje, gdyż bardzo szybko się i tak wypala. Czy to problem zrobić coś takiego, jak etiny.... Quote Link to post Share on other sites
nedza Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 (edited) Mam taki problem: replika zaliczyła zacinkę. Na singlu koła zębate zablokowały się i nie wykonały pełnego cyklu. Odłączyłem jak najszybciej baterie (ok 3-4 sekundy). Teraz jak tylko podepnę baterie, nawet jak mam na safe zębatki kręcą się jak by były na full auto. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym dalej robić? Wolałbym uniknąć serwisu, bo jestem za granicą i sklep którym kupiłem replikę potrafi serwisować ją pół roku :/ Edited February 16, 2016 by nedza Quote Link to post Share on other sites
SAiMOn1983 Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 (edited) Uszkodzil sie mosfet jezeli sie chodz troche na tym znasz msisz wymienic mosfet na samej plytce sa cztery kosztuja grosze ale trzeba poszukac w sklepach i samemu lutowac A najprosciej bedzie zadzwonic do sklepu na T polaczyc sie z serwisem i poprosic o wyslanie samego mosfetu koszt 70 Prad plynie odrazu przez mosfet na silnik czyli jeden lub wiecej jest otwarty Edited February 17, 2016 by SAiMOn1983 Quote Link to post Share on other sites
KrzyRogo Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 (edited) Witam Panowie Z bulem serca zmuszony jestem do sprzedania swojej PTW (http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/701389) jeśli ktoś z was lub z waszych znajomych byłby zainteresowany to proszę o kontakt SMS pod nr 726030555 w wolnej chwili oddzwonię. replika wystawiona również na allegro (http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6058747023&ref=last-visited) oraz na giełdzie na google+ ( ) Edited March 16, 2016 by KrzyRogo Quote Link to post Share on other sites
sławek111 Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 Panowie, Od dłuższego czasu borykałem się z zacinkami repliki, okazało się, że styki bezpieczniki są do d., nawet doginanie nic nie daje. Za to rewelacyjnie podziałało dolutowanie bezpiecznika od dołu mosfetu, tak, aby styki bezpiecznika były wolne na wszelki wypadek, gdyby bezpiecznik się spalił. Reakcja na spust nieporównywalnie lepsza, ROF również. Polecam modyfikację. Naprawdę dobry rezultat a gniazdo na bezpiecznik jest wolne, gdyby wlutowany się spalił. Quote Link to post Share on other sites
sławek111 Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Panowie na sprzedaż leci moje PTW, ma mniej niż sezon, zmienione dużo części na systemowe: silnik, lufa, hop-up, komora hop up'a, zębatki. Pod względem kultury pracy i szybkości reakcji w 100%, jak w systemie. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 No to ogłoś ją w komisie. Quote Link to post Share on other sites
sławek111 Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Panowie, Jeśli ktoś zainteresowany to wystawiłem w komisie customowe PTW, główne elementy pochodzą z Systemy: nowa lufa, hopup, silnik, magazynki. Elektronika i body z G&D. Quote Link to post Share on other sites
klimek92 Posted August 3, 2017 Report Share Posted August 3, 2017 Pytanko mam, czy do repliki o której w temacie będzie pasował taki micro switch? https://www.airsoftarmory.pl/pl/p/ETINY-micro-switch-device-dla-Systemy-PTW-M4-/1362 Chce się upewnić zanim wydam prawie 4 stówki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts