kajtoo5 Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 (edited) Siemanko, czy ktoś z was miał styczność z nowymi gazami Pro tech Guns? Byłem w paru sklepach w warszawie i w każdym powiedziano mi, że te nowe partie ichniejszego gazu są jakoś zmodyfikowane i dają jakieś kosmiczne fps'y... Dokładnie chodzi mi o ten gaz http://bbmax.com.pl/green-gas-do-replik-asg-1000ml-p-592.html Edited April 16, 2013 by kajtoo5 Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Nic nie wzrasta. Ma on wg mnie za duzo silikonu. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted April 16, 2013 Author Report Share Posted April 16, 2013 Ale mówisz o nowej partii tych gazów? Bo z wcześniejszych partii strzelałem i potwierdzam. Pojutrze kupuję butlę nowego gazu, zobaczymy jak wyjdzie w porównaniu ze starym ;) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Nie zauważyłem jakiejś większej różnicy, prócz innego opakowania. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted April 16, 2013 Author Report Share Posted April 16, 2013 aż z ciekawości wezmę na chrono mojego Siga i sprawdzę fpsy na obu partiach. Może Wy testowaliście jakiś starsze, bo mówię o tej, która została wprowadzona w przeciągu ostatnich 2-3 tygodni ;) W każdym razie nie wierzę, aby sprzedawcy tak jarali się gazem, który jest taki sam jak poprzedni... dlatego sprawdzę i napiszę, co i jak :D Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Powiem tak - więcej fpsów nie stwierdziłem, stwierdziłem za to spadek zasięgu poprzez nadmierne zasyfienie wślizgu, lufy i magazynka silikonem z butli. Gaz ten zamówiłem tydzień temu. Quote Link to post Share on other sites
Dozer Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 (edited) Kupiłem ten gaz w bbmaxie w zeszłym tygodniu. Porównując z poprzednimi partiami ten zapowiada się dobrze, jednak dokładne pomiary na chrono wykonam później. Osobiście nie zauważyłem jakiegoś zasyfienia sylikonem. Edited April 16, 2013 by Dozer Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted April 17, 2013 Author Report Share Posted April 17, 2013 Jak zrobisz chrono, to daj znać, najlepiej porównać to z poprzednimi wartościami. ;) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 19, 2013 Report Share Posted April 19, 2013 I jak, macie już jakieś porównanie? Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 Dzisiaj wystrzelalem 2/3 butli z powyzszego linku w mp7 kwa, Za cieplo dzisiaj nie jest a replika spisywala sie bardzo dobrze i narawde daleko bila. Replika miała zalozony tlumik QD "power up" Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted April 20, 2013 Author Report Share Posted April 20, 2013 ja byłem na chrono z moim Sig Sauerem KJW. na starym gazie wychodziło jakieś 260 do 270fps i odrzut był taki sobie na nowym gazie wahało się między 285 a 291, a odrzut był o wiele wiekszy. M700 KJW na tym samym gazie wyciągnął 520-525fps, gdzie na starym było niewiele ponad 500. Moim zdaniem różnica jest i to spora :) Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Zgadzam się. Nowsza seria jest o wiele lepsza. W moim Glocku (KP-03) też zauważyłem wzrost zasięgu oraz mocniejszy blowback. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Jak rozpoznać nową wersję od starszej? Nie wiem, którą wersje mam, kupiłem miesiąc temu. Gaz spisuje się bardzo kiepsko w moim Glock 17 Tokyo Marui. To samo w Colt WE. Więcej tego gazu nie kupie. Dużo lepszy jest poczciwy Ultrair Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 A moje klamki jakoś lubią Pro-Techa. Jednak mam wrażenie, że Guarder czy WE działało lepiej, ale tego gazu jest dość sporo i jest tańszy od pozostałych. Mowa o pojemnikach z nadrukowanym "Enhanced Formula", wcześniejszych nie próbowałem. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Na mojej klamce bez BB na zwykłym gazie GFC i inne power green gaz około 320 na gazie Pro Techa 386 :) różnica jest i to spora. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Strzelałem raz z nowej serii protecha i powiem, że w glocku army był trochę mocniejszy od typowego SRC od krakmana. I przy ładowaniu nie rzygał na boki, w przeciwieństwie do tego ostatniego, jak i WE. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts