Kropa92 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Witam ! Poszukuje repliki, z ktora moglbym biegac z kolegami od paintballa. Maksymalna cena to 750zl~. Generalnie wiem co jest polecane w tym przedziale cenowym ale nie wiem co wytrzyma uderzenie kulki od painta oraz, ktora osiagnie zadowalajacy zasieg 50m. Mozecie cos poradzic ? A towarzystwa nie zmienie bo chce z nimi grac tylko, ze bardziej podobaja mi sie repliki asg. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Chcesz uczestniczyć w spotkaniach Paintballowych używając repliki Airsoftowej? Quote Link to post Share on other sites
Kropa92 Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 Tak Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 A dlaczego nie? Quote Link to post Share on other sites
Kropa92 Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 Co was obchodzi czy to ma sens czy nie ? Nie mozecie poprostu odpowiedziec ? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Nie no, spoko :D. Cymy z oznaczeniem większym lub równym CM.040 poza 0.42 i wszystkie RK z oznaczeniem S lub SW. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Starczy tych wygłupów. Kropa zacznijmy od tego ,że repliki Airsoftowe strzelają inną amunicją. Inną tzn o innej średnicy oraz w przeciwieństwie do kulek PB nie zostawiającej znaków trafienia. Cały Airsoft opiera się na fair play więc gdy koledzy trafią Ciebie będzie widać, gdy trafisz ich nie. Kulki z farbą 6mm dodawane do tańszych zabawek nie nadają się do użycia. Quote Link to post Share on other sites
Kropa92 Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 Buniek zacznijmy od tego, ze to wszystko wiem. To sa rzeczy do zalatwienia pomiedzy mna a nimi i nie chce o tym tutaj rozmawiac. Chodzi mi aby o repliki jasne ? SirHawk dzieki a myslisz, ze plastik od giet JG dalby rade :D ? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 G36 poprzedniej generacji od JG jak najbardziej, nie wiem jak najnowsze. AK z zewnątrz jest na poziomie CM.028 bebechy nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Ok, chciałem się upewnić czy wiesz na co się piszesz :icon_wink: Giety JG dają radę jako repliki airsoftowe, choć na Twoim miejscu kupiłbym coś co ma jak najmniej odstających elementów jak np: P90 czy AUG. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Z P90 niekoniecznie może mieć dostęp do wytrzymałych magazynków. A Aug ma dość dużą kolbę. Quote Link to post Share on other sites
Kropa92 Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 A co powiecie na to ? http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-045-cm.html Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Trafienie w magazynek uznaję za bardzo mało prawdopodobne. Choć w tym przypadku wystarczy tylko jeden Hi-cap w replice. Najlepiej wyłożyć trochę $ na ten od Tmu, wystarczy raz podkręcić żeby wystrzelił wszystkie kulki. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Skoro kulka paintballowa nie dziurawi ludzkiego ciała, to także nie przedziurawi plastikowego korpusu, a metalowego na pewno. Gorzej będzie, jeśli farba chlapnie ci do środka lufy albo do magazynka. Wtedy najlepiej od razu zabierz się za czyszczenie. A najlepiej to przekonaj swoją grupę, żeby sprzedała sprzęt paintballowy i przerzuciła się na asg. Nie będziecie żałować tej decyzji. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Ze stockowym tippkiem "poradzi" sobie każda replika od CM028 wzwyż. Jak nie dasz podejść się na odległość skutecznego strzału, to będziesz kosić wszystkich. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Kropa, a zdajesz sobie sprawę że ze średniej klasy repliki będziesz zostawiał strzępy z gogli paintbalowców? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 (edited) Kropa, a zdajesz sobie sprawę że ze średniej klasy repliki będziesz zostawiał strzępy z gogli paintbalowców? Ależ Arendzie, przecież to wszystko jest "do zalatwienia pomiedzy" nimi. Edited May 2, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Kropa92 Posted May 3, 2013 Author Report Share Posted May 3, 2013 Nie googli a maski ; ) i wyolbrzymiasz. W maskach jest podwojna szybka takze watpie aby odrazu ja na wylot "rozstrzepilo" i wybilo oczy. Co sie tak martwicie ? I nie nie wroce tu z placzem za miesiac, ze czemu mi nikt nie powiedzial o tym i o tym. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Wiesz, jakby to były twoje oczy to pal to diabli, kolejny bezoki kretyn, ale to obce oczy, i nie ty będziesz z płaczem wracał ale płakać będą twoi koledzy.. Bo nawet podwójne wizjery nie wytrzymują szybkiej i twardej kulki airsoftowej. Wiem bo sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 (edited) Też dodam coś od siebie :icon_wink: Jak zaczynałem przygodę z ASG to biegałem z maską od paintballa od brata [przestrzeliwałem i wytrzymała z 390fps] ale to zależy od maski. Ale lepiej już nie ryzykować i uogólnić ochronę oczu bo czytałem o maskach jak zaczynałem i było pół na pół, jedna wytrzyma druga nie. bardziej podobaja mi sie repliki asg. A wiesz, że istnieją markery do paintballa które wyglądają jak prawdziwe bronie? Tak jak repliki ASG a jedyne czym się różnią to butla na gaz? [Nie pisz mi tu o magazynku już tłumaczę] Mój brat ma markera ostatnio przywiózł do mnie do domu bo paczka źle doszła i co się ukazało moim oczom? Przepiękne M4 z eotechem [chyba rozwalonym bo był upaćkany w różowej farbie :teeth:] beż żadnego dupnego pudła na kulki, wyglądała jak zwykła replika do ASG tylko, że była butla na gaz :icon_smile: A teraz gdzie był magazynek - Magazynek na te kulki do paintballa był tam gdzie magazynek ma każda inna broń/replika ... Fakt faktem miesciło 7 lub 10 kulek [nie pamiętam] ale był [ostatnio gadałem to wiem, że już zmienił go na normalne pudło na kulki a w magazynku jakimś innym ma teraz miejsce na "narzędzia" :icon_biggrin: A marker wyglądał jak normalna replika, tak więc ja bym dozbierał na taki marker [nie wiem ile to kosztuje] który Ci się podoba ale pamiętaj o jednym bezpieczeństwo jest ważniejsze niż nasze gusta, ja jeśli miałbym się strzelać z bratem [bo próbowaliśmy] ja z repliką ASG a on z Paintballem to jakoś nam nie za bardzo to podchodziło, jego marker walił na 30-40 metrów a moja replika na 50 [ja mu dałem moje okularki i hełmik z asg a ja nosiłem jego maskę więc było bezpiecznie] ale na dłuższą metę to bym nie biegał asg vs paintball tylko bym zmienił wyposażenie jednego z nas. Edited May 3, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Kropa92 Posted May 3, 2013 Author Report Share Posted May 3, 2013 Kemonator dzieki za obfita wypowiedz : ) Ogolnie to widzialem tego typu markery tez mi sie podobaly ale cenowo to jest problem. Wgl z ta ekipa od paintballa to nie strzelam sie czesciej niz raz na miesiac. A podejrzewam a nawet wiem, ze w mojej okolicy sa ludzie ktorzy bawia sie w asg wiec i do nich bym mogl dolaczyc. Macie racje co do ryzyka ale to wszystko jest do ogarniecia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts