shardac Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Na forum od czasu do czasu pojawiają się problemy z pasowaniem replik do kabur z tworzywa, choć (ale nie dam sobie głowy uciąć) wtedy mowa o kydeksie. Zaleca się podgrzanie opalarką albo nad palnikiem, a potem pasowanie repliki przy rozgrzaniu. Czynność należy powtarzać kilkukrotnie Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Dokładnie tak, ale głównie w przypadku, gdy kabura jest za ciasna ;) Eksperyment w drugą stronę jest... wydaje mi się, że ciężki do zrobienia :) Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi , nie rozumiem hejtu z powodu funduszu (gg105 kosztuje 70 zł więc dlaczego mam kupować droższą od niej kabure) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 @ Dziamdzia Nie widziałeś chyba hejtu w życiu. Wdepnąłeś w temat o rzeczach dedykowanych dla leworęcznych, które z natury ( o czym jako lewus powinienieś wiedzieć, wystarczy poszukać CZEGOKOLWIEK dla lewusa ) nie jest tanie. Napisałeś że nie masz ograniczonego funduszu a potem że do 100 max. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Napisałem to w jednej wypowiedzi , a dodatkowo cena broni pokazuje jakie kwoty mogą występować Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Po pierwsze, to dział o wyposażeniu - nie obchodzi mnie ile kosztuje replika, wystarczy mi informacja o rodzaju broni do którego szukasz 'gadżetów' - jeżeli ogranicza cię fundusz, to TRZEBA o tym wspomnieć. Po drugie, cena repliki nie determinuje kwoty przeznaczonej na kaburę lub inne dodatki... Niejednokrotnie ludzie kupują kabury czy choćby latarki w cenach będących wielokrotnością kwoty jaka poszła na 'pistolet'. Po trzecie, jak oczekujesz pomocy to z łaski swojej podaj na początku WSZYSTKIE dane, jakie MOGĄ okazać się pomocne... I na przyszłość - mniej postawy roszczeniowej w postach, to naprawdę ci nie pomaga... Quote Link to post Share on other sites
zOMFG Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 (edited) Na forum od czasu do czasu pojawiają się problemy z pasowaniem replik do kabur z tworzywa (...) Im więcej się przyglądam tej kaburze i zdjęciom różnych wariantów beretty to śmiem zaryzykować stwierdzeniem, że do niej nie wejdzie nawet orginał (z szyną). :icon_confused: Grubość szyny to mały problem, większym jest różnica w grubości osłony spustu. Zamieszczam obrazek: A poniżej jeszcze obrazek kabury. Widać na niej "szynę" jak w A1, a na czerwono zaznaczyłem krzywiznę przy osłonie spustu jak w M9... Marne combo. :icon_confused3: Edited June 18, 2013 by zOMFG Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Autorowi problemu już pewnie się nie przyda, ale komuś na pewno. Czyli Berettka M9A1 KJW i kabura IMI Defense. Tak jak opisano wyżej pistolet ładnie wchodzi do kabury ale się nie zatrzaskuje. Jest to wina osłony spustu, ale od strony wewnętrznej. Tak jak to widać na foto: Zamiast kombinować z kaburą lepiej wziąć się za piłowanie zatrzasku. Cholernie twardy plastik i uciążliwy w obróbce. Troche mało estetycznie ale działa: Po takim zabiegu nasza M9A1 zatrzaskuje się bez problemu :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Witam, Szukam kabury pasującej do repliki M9a1 Marui z latarką Insight M3X. Potrzebuję zarówno kabury z tworzywa w stylu Safarilanda SLS, jak i bardziej "miękkiej" podobnej do Bianchi M12. Z góry dziękuję za sugestie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 http://www.taiwangun.com/obureczna-regulowana-kabura-taktyczna-czarny-acm?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 (edited) Jesteś pewien że pasuje do niej replika z latarką Insight M3X? :icon_confused: Nie dodalem, że nie interesują mnie kopie produktów naszych kolegów z Chin. Edited August 25, 2014 by noah Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Po to ma regulowany kołnierz, żeby pasowała (chyba) :teeth: Rozejrzyj się za jej pierwowzorem w wydaniu Safariland. Quote Link to post Share on other sites
bartek0403 Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 (edited) Kupiłem kaburę imi i mam wątpliwości co do oryginalności. http://prntscr.com/5805q5 Miała być to kabura nowa.Ma doość postrzępione krawędzie, dodatkowo bardzo trudno wchodzi do niej beretta m9a1 (kupiłem z zamiarem upiłowania blokady tak jak podał ktoś wyżej) Problemy zaczynają się gdy zaczyna wchodzić szyna, praktycznie nie da się jej włożyć lub wyjąć jedną ręką. Jak mogę odróżnić oryginalną od fejkowej? Edited November 19, 2014 by bartek0403 Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Rozwiązują swój własny problem - do Marui M9A1 z światłem Insight M3X pasuje Safariland 3280-73. Link do jej chińskiej kopi wkleił wyżej Yahalom. Pewnie też podejdzie do chińskich replik. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts