Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór Pierwszej Snajpy

Recommended Posts

Hejka mam prośbę o pomoc w wyborze snajpy.

Czytałem dużo na ten temat i też czytałem posty o tym że nie ma dobrej snajpy poniżej 2500zł.

Chodzi mi o snajpe która by była bazą do tuningu jeżeli wciągnie mnie to na tyle.

Na oku mam repliki sprężynowe do których chciał bym dołożyć po czasie konwersje na co2.

- Na oku mam SWDS (ARES)

- SWD od A&K lub GFC (ta taiwan gunie był ale się zmył)

- MB-01 od WELL-a

Mój Budżet to około 600-700zł za sam karabin.

Więc proszę o podanie jakichś konkretnych modeli i opinii na ich temat.\

A i bym zapomniał: Tak używałem opcji szukaj

Edited by Pablo W-ch

A zastanawiałeś się nad AEGami? Tak w sumie to za te 700zł to możesz kupić bazę pod elektryczną snajpę np. dobre AK albo A&K SR25.

Kolejna rada: Przeważnie snajpy są dość długie. Zastanów się nad replikami w układzie bezkolbowym np. APS UAR albo JG AUG. Ja sam mam zamiar przerobić AK lub SWD jak kolega mg schutze: http://forum.wmasg.pl/topic/126896-swu-cm-know-how/

Ale to już trochę inna bajka.

Edited by matheoo41

Miałem w ręku AEG-ka i coś nie jestem przekonany do nich. Wiem że za mniejsze pieniądze można zrobić świetnego AEG-ka ale nie przemawiają do mnie. Swojego czasu znajomy miał jakieś M16 w AEG i tak fajne. Inny ma SWD w AEG ... i nie przemawia do mnie .

PS: Od razu mówię że do green gazu jestem zrażony jak "bip"

Edited by Pablo W-ch

Jeżeli wybierasz sprężynówki to masz takie opcje:

1. kupić gotową snajpę

2. kupić bazę i ewentualnie potem ją tuningować

3. kupić bazę i ewentualnie potem założyć konwersję Mancrafta

Ja polecam opcję pierwszą, lub trzecią. Jeżeli chodzi o bazy, to dobrze znalazłeś. Nada się SWD(wersja Gunfire jest lepsza od A&K), SWDS, Well MB 01/04/05/08 (kopie systemu Maruzena), JG BAR 10 (kopia systemu VSR), albo oryginalne Maruzeny i TM VSR. Są jeszcze Well MB 02/03/07/10, kopie VSR, ale niezbyt udane i nie zwracałbym na nie uwagi przy twoich funduszach.

Edited by matheoo41

Mój plan wygląda tak na razie kupić gołą snajpę.

Potem dokupić lunetę a za następnym rzutem preckę, hopsiupa i tłok.

A jeżeli wciąż będzie to mnie kręcić i nie zrezygnuję to chce założyć konwersje i to właśnie mancrafta (też o tym czytałem, trochę drogo ale myślę że najlepsza)

Z resztą się zobaczy zawsze jest coś do polepszenia.

No chyba że znajdę jakąś po tuningu w dobrej cenie to zmienię zdanie .

Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji :-)

I bym zapomniał a polecił byś jakiś konkretny model ?

Podejście masz zdrowe. Najpierw baza, potem precyzja a na końcu tuning mocy. Co do konkretnego modelu to omijałbym SWD A&K. Mam tą replikę od 2009 roku, pierwszą serię (konfiguracja w moim profilu), nie sprawia mi żadnych problemów ale to jednak nie jest bolt action. Nie ten klimat :icon_razz2: Kup VSR od TMu lub Bar10 od JG + komora + precka + gumka na początek i ciesz się zabawą. Temat jest w zasadzie wyczerpany, ale poczekam bo może ktoś doda jeszcze coś odkrywczego.

Co do tuningów to przypominam, że jest od tego stosowne miejsce. Tutaj rozmawiamy o wyborze, rozpoczynaniu przygody z AS i takie inne :icon_lol:

Jeżeli masz dużo kasy i znajdziesz albo sprowadzisz to najlepiej oryginalne VSR albo Maruzen.

Jeżeli chcesz jak najtaniej to SWD od A&K(gołe używane 200-250zł).

Trochę lepiej i drożej SWD od Gunfire(GFGWD) nowe są za 350. Lepiej i drożej MB01 (410 na zbrojownia.com.pl).

Ale najlepiej chyba właśnie JG Bar 10. Znalazłem narazie tylko tu http://gunfire.pl/product-pol-1152199205-Replika-JG376S.html

Edit: jeszcze tu http://jarmix-militaria.pl/p/26/4560/replika-jg376-karabiny-snajperskie-repliki-sprezynowe-air-soft-gun.html

Edited by matheoo41

Niestety z dniem dzisiejszym moje fundusze zostały ostro ukruszone i raczej poczekam z wyborem na razie. Ale i tak dzięki wszystkim za pomoc, na pewno będę brać pod uwagę wasze podpowiedzi :-)

Edit: Po głębszym przeanalizowaniu funduszy chyba starczy mi na Bar10 od JG poczytam o nim i podejmę decyzję :-)

Edited by Pablo W-ch

Ale ja napisałe

Kup VSR od TMu lub Bar10 od JG + komora + precka + gumka na początek i ciesz się zabawą.

Może trochę niefortunnie się wyraziłem ale miałem na myśli to aby kupił:

a) VSR od TMu

b) Bar10 od JG + komora + precka + gumka