Pablo W-ch Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Hejka mam prośbę o pomoc w wyborze snajpy. Czytałem dużo na ten temat i też czytałem posty o tym że nie ma dobrej snajpy poniżej 2500zł. Chodzi mi o snajpe która by była bazą do tuningu jeżeli wciągnie mnie to na tyle. Na oku mam repliki sprężynowe do których chciał bym dołożyć po czasie konwersje na co2. - Na oku mam SWDS (ARES) - SWD od A&K lub GFC (ta taiwan gunie był ale się zmył) - MB-01 od WELL-a Mój Budżet to około 600-700zł za sam karabin. Więc proszę o podanie jakichś konkretnych modeli i opinii na ich temat.\ A i bym zapomniał: Tak używałem opcji szukaj Edited May 8, 2013 by Pablo W-ch Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Sprężynowe to poelcić można VSR od TM. Gazówki niestety ci nie polecę bo nie jestem w temacie. Poczytaj trochę w dziale o karabinach wyborowych. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) "Czytałem dużo na ten temat i też czytałem posty o tym że nie ma dobrej snajpy poniżej 2500zł." kau prafda ;<. Wystarczy czas oraz kolebka majsterkowicza i spokojnie zmieścisz się w 1,5-2k. Edited May 8, 2013 by Kohan warrior Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Jeżeli chcesz jak najtaniej, to w komisie można upolować SWD A&K po tuningu za około 500 zł. Ogólnie prawie zawsze taniej i prościej wychodzi kupić gotową snajpę po tuningu, zwłaszcza jeżeli nie masz zamiaru sam jej składać. Quote Link to post Share on other sites
Pablo W-ch Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 (edited) No właśnie myślałem nad kupieniem snajpy już po tiuningu choć kusi mnie ten SWDS Ares-a i trochę go samemu spersonalizować. A najbardziej chciał bym jakąś dobrą podstawę. Edited May 8, 2013 by Pablo W-ch Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) A zastanawiałeś się nad AEGami? Tak w sumie to za te 700zł to możesz kupić bazę pod elektryczną snajpę np. dobre AK albo A&K SR25. Kolejna rada: Przeważnie snajpy są dość długie. Zastanów się nad replikami w układzie bezkolbowym np. APS UAR albo JG AUG. Ja sam mam zamiar przerobić AK lub SWD jak kolega mg schutze: http://forum.wmasg.pl/topic/126896-swu-cm-know-how/ Ale to już trochę inna bajka. Edited May 8, 2013 by matheoo41 Quote Link to post Share on other sites
Pablo W-ch Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Miałem w ręku AEG-ka i coś nie jestem przekonany do nich. Wiem że za mniejsze pieniądze można zrobić świetnego AEG-ka ale nie przemawiają do mnie. Swojego czasu znajomy miał jakieś M16 w AEG i tak fajne. Inny ma SWD w AEG ... i nie przemawia do mnie . PS: Od razu mówię że do green gazu jestem zrażony jak "bip" Edited May 8, 2013 by Pablo W-ch Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Jeżeli wybierasz sprężynówki to masz takie opcje: 1. kupić gotową snajpę 2. kupić bazę i ewentualnie potem ją tuningować 3. kupić bazę i ewentualnie potem założyć konwersję Mancrafta Ja polecam opcję pierwszą, lub trzecią. Jeżeli chodzi o bazy, to dobrze znalazłeś. Nada się SWD(wersja Gunfire jest lepsza od A&K), SWDS, Well MB 01/04/05/08 (kopie systemu Maruzena), JG BAR 10 (kopia systemu VSR), albo oryginalne Maruzeny i TM VSR. Są jeszcze Well MB 02/03/07/10, kopie VSR, ale niezbyt udane i nie zwracałbym na nie uwagi przy twoich funduszach. Edited May 8, 2013 by matheoo41 Quote Link to post Share on other sites
Pablo W-ch Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 Mój plan wygląda tak na razie kupić gołą snajpę. Potem dokupić lunetę a za następnym rzutem preckę, hopsiupa i tłok. A jeżeli wciąż będzie to mnie kręcić i nie zrezygnuję to chce założyć konwersje i to właśnie mancrafta (też o tym czytałem, trochę drogo ale myślę że najlepsza) Z resztą się zobaczy zawsze jest coś do polepszenia. No chyba że znajdę jakąś po tuningu w dobrej cenie to zmienię zdanie . Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji :-) I bym zapomniał a polecił byś jakiś konkretny model ? Quote Link to post Share on other sites
Wizardb Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Co kto lubi. Najlepsza jest vsr'ka od TM. Ale reszta po tuningu też powinna dać radę. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Podejście masz zdrowe. Najpierw baza, potem precyzja a na końcu tuning mocy. Co do konkretnego modelu to omijałbym SWD A&K. Mam tą replikę od 2009 roku, pierwszą serię (konfiguracja w moim profilu), nie sprawia mi żadnych problemów ale to jednak nie jest bolt action. Nie ten klimat :icon_razz2: Kup VSR od TMu lub Bar10 od JG + komora + precka + gumka na początek i ciesz się zabawą. Temat jest w zasadzie wyczerpany, ale poczekam bo może ktoś doda jeszcze coś odkrywczego. Co do tuningów to przypominam, że jest od tego stosowne miejsce. Tutaj rozmawiamy o wyborze, rozpoczynaniu przygody z AS i takie inne :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) Jeżeli masz dużo kasy i znajdziesz albo sprowadzisz to najlepiej oryginalne VSR albo Maruzen. Jeżeli chcesz jak najtaniej to SWD od A&K(gołe używane 200-250zł). Trochę lepiej i drożej SWD od Gunfire(GFGWD) nowe są za 350. Lepiej i drożej MB01 (410 na zbrojownia.com.pl). Ale najlepiej chyba właśnie JG Bar 10. Znalazłem narazie tylko tu http://gunfire.pl/product-pol-1152199205-Replika-JG376S.html Edit: jeszcze tu http://jarmix-militaria.pl/p/26/4560/replika-jg376-karabiny-snajperskie-repliki-sprezynowe-air-soft-gun.html Edited May 8, 2013 by matheoo41 Quote Link to post Share on other sites
Pablo W-ch Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 (edited) O dzięki właśnie szukałem ... a tak z innej beczki właśnie przeglądam komis i natrafiłem na ofertę i myślę że się skuszę A co powiedzie o snajpach WELL-a MB-01 ? Edited May 8, 2013 by Pablo W-ch Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Można z nich zrobić całkiem sensowną snajpę, http://www.neoserwis.com/ dorabia wzmocnione części i składa. Jest zdaje się dość potężny temat na forum. Quote Link to post Share on other sites
Pablo W-ch Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 (edited) Niestety z dniem dzisiejszym moje fundusze zostały ostro ukruszone i raczej poczekam z wyborem na razie. Ale i tak dzięki wszystkim za pomoc, na pewno będę brać pod uwagę wasze podpowiedzi :-) Edit: Po głębszym przeanalizowaniu funduszy chyba starczy mi na Bar10 od JG poczytam o nim i podejmę decyzję :-) Edited May 9, 2013 by Pablo W-ch Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Buniek, co Ty pitolisz? Wymieniać komorę w VSR chcesz? Z byka upadłeś? :D O, znowu widzę, że da się tanio :D. Czemu śmieszy mnie to zamiast coraz mniej z biegiem lat- to coraz bardziej? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Ale ja napisałe Kup VSR od TMu lub Bar10 od JG + komora + precka + gumka na początek i ciesz się zabawą. Może trochę niefortunnie się wyraziłem ale miałem na myśli to aby kupił: a) VSR od TMu b) Bar10 od JG + komora + precka + gumka Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 SWD A&K miałem i nadaje się tylko jako dekoracja ściany. Mówię o wersji sprężynowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts