TheNightHawk Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Witam. Planuję zakup swojej pierwszej repliki asg. Chciałem kupić karabin snajperski do 500PLN. Znalazłem (moim zdaniem) całkiem spoko karabiny ale jako że jestem w asg nowy chciałem się Was poradzić. http://gunfire.pl/product-pol-1152197817-Replika-karabinu-snajperskiego-SW04-ARMY-Version.html http://gunfire.pl/product-pol-1152198414-Replika-karabinu-wyborowego-GFGWD-Modern.html Prosze o rady i opinie na temat tych (i innych) replik. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Jeżeli już koniecznie snajperka to ta pierwsza + około 1000zł na tuning, by strzelało jak snajperka. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Kup porządnego SWD sprężynowego i konwersje gazową Mancraft. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Kup porządnego SWD sprężynowego i konwersje gazową Mancraft. Na pierwszą replikę? Pomijam kwestie ceny... Quote Link to post Share on other sites
TheNightHawk Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 (edited) Jeżeli już koniecznie snajperka to ta pierwsza + około 1000zł na tuning, by strzelało jak snajperka. Jeśli mam być szczery to miałem zamiar kupic replikę i pobawić się nią w wersji stockowej żeby zobaczyć czy podoba mi się snajperstwo w asg :icon_razz: jeśli by mi się spodobało to zapewne zakupie kiedyś jakąś dobrą snajpe nie do "500PLN" i wtedy przeznaczę też pieniądze na tuning. BTW są może w tej cenie jakieś lepsze propozycje których nie odnalazłem ? Pozdro Edited May 13, 2013 by TheNightHawk Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 http://forum.wmasg.p...ielony-snajper/ i wszystko jasne. Skoro masz problem z samodzielnym wyszukiwaniem informacji to snajper będzie z Ciebie raczej słaby. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Stockową snajperką można się co najwyżej zniechęcić. Jeśli chodzi o snajperstwo w ASG to polecam przejrzeć tematy o nim. W praktyce nie wygląda to tak kolorowo jak by można było sobie wyobrazić. Z tych 2 SWD wypada lepiej, ale wszystkie egzemplarze które widziałem wymagały mnóstwa roboty. Quote Link to post Share on other sites
TheNightHawk Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 http://forum.wmasg.p...ielony-snajper/ i wszystko jasne. Skoro masz problem z samodzielnym wyszukiwaniem informacji to snajper będzie z ciebie raczej słaby. Dzięki za ten link. Założyłem nowy temat bo chciałem zapytać konkretnie o te repliki. Pozatym chciałem zapytać Buniek czy to normalne na tym forum że moderatorzy obrażają użytkowników ? Odnośnie tego SWD jak tam wygląda sprawa z lunetą ? Jedyne jakie widziałem przynajmniej 500PLN kosztują. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Na pewno bardziej normalne niż zakładanie drugiego tematu w ciągu dwóch dni o tym samym i o identycznym tytule w tym samym dziale. Quote Link to post Share on other sites
TheNightHawk Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 Na pewno bardziej normalne niż zakładanie drugiego tematu w ciągu dwóch dni o tym samym i o identycznym tytule w tym samym dziale. Sory mój błąd jestem nowy nie tylko w asg ale też na tym forum i założyłem ten post początkowo w złej kategorii. Byłem pewien że został usunięty tymczasem został zwyczajnie przeniesiony. I moim skromnym zdaniem zwyczajne błędy zwyczajnego człowieka są bardziej normalne niż brak szacunku do innych. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 (edited) Po 1 - Wbij sobie do głowy, że snajpy za 500zł nie zdobędziesz, koniec kropka... Po prostu nie ma dobrej snajpy która wytrzyma jakiś czas za takie pieniądze [ tym bardziej stock ] Po 2 - Te snajpy co podałeś, mimo, że mają niski koszt to ich tuning również nie jest do końca opłacalny [lepiej weź VSR od TM i masz idealną bazę pod tuning, ale na to trzeba wydać sporo $$$] Po 3 - Snajperka za taką kasę i całkowity stock zniechęci Ciebie do snajperstwa, równie dobrze możesz kupić jakiegoś AEG'a + Ghillie Suit i poczujesz się jak snajper, posiedzisz sobie w krzakach i zobacz czy snajperstwo jest dla Ciebie [Zasięg skuteczny np takiej RK jest tylko trochę mniejszy od takiego stockowego SVD] Po 4 - Z taką snajperką przegrasz ze zwykłymi AEG'ami, oddasz kilka strzałów a oni wywalą całą serię i tyle. Luneta to również duży koszt, jeśli już serio chcesz jakąś lunetę poszukaj na delta optical, ale cena i tak i tak jest duża, a luneta na 60 metrów (max) nie zdziała tak duuuużo (mówię jakby taką lunetę włożyć do swd podanego)] Po 5 - Nie masz kasy = nie bierz snajperki i takie moje zdanie, ale każdy może je podważyć bo każdy woli co innego... Edited May 13, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Pozatym chciałem zapytać Buniek czy to normalne na tym forum że moderatorzy obrażają użytkowników ? Przepraszam za offtop ale zostałem wywołany do tablicy. Nikt tutaj nikogo nie obraża, nie tolerujemy chamstwa i bicia piany. Jeżeli czujesz się dotknięty moją wcześniejszą wypowiedzią zgłoś to do administracji - masz do tego pełne prawo. Nie zmienia to faktu ,że odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w tematach przyklejonych w tym dziale. Znalezienie odpowiedzi zajęłoby Ci mniej czasu niż założenie tematu. Na temat snajperstwa zapamiętaj sobie jedną rzecz, to wymaga umiejętności, zaparcia i cierpliwości, nie tylko na polu walki (pieniędzy swoją drogą też niemało wymaga). Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 (edited) Miałem 2 te SWD i zawsze kończyły na plecach jako atrapa broni. 500 fps to mało jak na snajperkę, da się wycisnąć więcej, ale po zamontowaniu mocniejszej sprężyny naciąganie SWD jest horrorem (rączka do tego służąca jest mała i po kilku razach ręka cię boli jak cholera). Do powieszenia na ścianie - tak. Do strzelania - odradzam. Edited May 13, 2013 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
TheNightHawk Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 Dzięki wielkie za opinie nie mam zamiaru jej podważać :P szanuję twoje zdanie i jak najbardzej biorę je pod uwagę. Ale chciałem jeszcze zapytać o L96 MB04 od Well. Pozdro Nie zmienia to faktu ,że odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w tematach przyklejonych w tym dziale. Jasne że nie że nie zmienia i dlatego dziękuję za temten link bo nie byłem wstanie sam tego znaleźć ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 To masz jeszcze dwa: http://forum.wmasg.p...opisy-i-tuning/ - dział o karabinach wyborowych, w przypadku Warriora od Wella i SWD A&K wystarczy przeczytać kompedium wiedzy z pierwszych postów. http://forum.wmasg.p...rzy-i-kamuflaz/ - dział o szeroko rozumianym snajperstwie Quote Link to post Share on other sites
TheNightHawk Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 Dzięki wielkie Buniek zaraz biorę się za lekturę ;) Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Miałem 2 te SWD i zawsze kończyły na plecach jako atrapa broni. 500 fps to mało jak na snajperkę, da się wycisnąć więcej, ale po zamontowaniu mocniejszej sprężyny naciąganie SWD jest horrorem (rączka do tego służąca jest mała i po kilku razach ręka cię boli jak cholera). Do powieszenia na ścianie - tak. Do strzelania - odradzam. Po nasmarowaniu daje radę naciągać SWD - ale fakt, że jest trochę upierdliwe. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 To nie jest kwestia smarowania tylko przekaszania suwadła w komorze przy naciąganiu. Tak czy siak obie podane repliki na bazę pod snajperkę nadają się słabo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts