Micro Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Witam. Poszukuję opinii na temat http://www.currahee.pl/produkt/plecak-hydracyjny-pod-zestaw-pc-qr-ld . Ktoś macał? Głównie chodzi mi o sprawę noszenia go samodzielnie, jak wygląda sprawa szelek? Jak z pojemnością? Da rade na 1-2 dni w terenie? Czy wkład source 3l zabrał by dużo miejsca? Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted May 19, 2013 Author Report Share Posted May 19, 2013 Nikt nic nie wie? Najbardziej mnie interesują szelki, czy plecak można nosić samodzielnie. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Napisz meila do sklepu. Będzie najprościej. System nośny dostosowany do noszenia na PC, nie oczekuj fajerwerków, w przypadku używania tego osobno. Dogadaj się meilowo, to pewnie i na życzenie, albo zamiennie zrobią jakieś szelki do tego. Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted May 20, 2013 Author Report Share Posted May 20, 2013 Maila właśnie do nich pisałem w ostatni wtorek i odpowiedzi jeszcze nie dostałem. Dzisiaj do nich zadzwonię. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 A tak z ciekawości- co Cię skłoniło żeby plecak dedykowany do noszenia z kamizelką planować nosić osobno? Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted May 20, 2013 Author Report Share Posted May 20, 2013 Ponieważ poszukuję plecaka który będzie mi służył jako camelbak podczas strzelanek i jako mały plecak do bytowania w lesie. Chyba, że macie lepsze oferty. Obowiązkowa jest kieszonka na wkład hydracyjny i mile widziane albo palsy żeby podczepić kieszenie albo wbudowane jakieś dodatkowe kieszenie. Cena w granicach tego od CRH Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 A myślałeś o EP od Tasmanian Tiger? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Albo o militarnej wersji Camelbak MULE? Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted May 20, 2013 Author Report Share Posted May 20, 2013 MULE jest dla mnie za drogi w stosunku do pojemności. Brak możliwości rozbudowy tym bardziej na minus. Nad TT EP myślałem i mam go na uwadze , jedyną kwestią byłoby dokupienie kilku kieszeni żeby rozbudować Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Ja bym kupił osobno sam chudy worek na camela i osobno plecak- przynajmniej sądzę że w tym budżecie to wykonalne. (Sparrow/ PP25 + płaski pokrowiec) Warto też wspomnieć że Jeśli plecak ma (jak TT) 6 litrów pojemności- to jego system nośny jest projektowany na adekwatny ciężar- i nawet jeśli uda się go rozbudować doczepiając co się da to niekoniecznie będzie dobrze. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Sparrow to malutki plecaczek, laptopa nawet nie można wsadzić (15,3 cala) to ja już nie mówię, o jakimkolwiek "bytowaniu". Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 (edited) Niby tak, ale ciągle większy od MAP'a czy TT EP. Przynajmniej wg katalogowej pojemności :icon_wink: Ale sądzę że na zestaw pałatka+ciuchy+zapasy jedzenia i picia wystarczy. Kosztem śpiwora, ale to i tak byłoby nierealne rozpatrując plecak Currahee. A poza tym o czym my mówimy- bytuje to się na tym co ma się w smocku :icon_wink: Edited May 20, 2013 by Karczu Quote Link to post Share on other sites
embe Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 nie o takie bytowanie tu chodzi. Chodzi o minimum sprzetowe nóż, ksiesiwo opcjonalnie hamak kieszonkowy, troche jedzienia Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 To w spodniach się mieści. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Taki sprzęt? Jedna kieszeń cargo w spodniach. Quote Link to post Share on other sites
szcz3p4n Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Sparrow to malutki plecaczek, laptopa nawet nie można wsadzić (15,3 cala) to ja już nie mówię, o jakimkolwiek "bytowaniu". Masz ten plecak że tak uważasz? :icon_wink: Posiadam sparrowa i laptop 15.6 cala wchodzi bez problemu do głównej kieszeni,ba jeszcze jest troszkę za mały. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Ja nie, ale kolega z pokoju obok a i owszem i porównaniu do Baktriana 2 jest to małą popierdółką. W mój plecak spokojnie pakuję laptopa, kable, zapasowe ciuchy i jeszcze mam kupę miejsca jak gdzieś wyjeżdżam (przeważnie na przepustkę). Quote Link to post Share on other sites
Micro Posted May 21, 2013 Author Report Share Posted May 21, 2013 Czy wkład source storm 3l będzie pasował do TT EP? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Tak, bez problemu. Jeszcze sporo miejsca zostanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts