MyN3 Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Jak ktoś kupi zintegrowany zestaw cylindra to prosiłbym o recenzję ;) Quote Link to post Share on other sites
petarda Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Czy ktoś używał ich głowic cylindra ? dokładnie tej głowica Czy dało by rade na m130 ? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Każda metalowa głowica da radę z M130 liczy się tylko ich szczelność i guma w środku. Ta z tego co mi się wydaje jest do płaskiej głowicy tłoka. Jedyny problem jaki może sprawić to wybicie ci szpary w boku szkieletu ale to już zależy od jego wytrzymałości bo głowica nijak się nie rozpadnie :) Swoją drogą z tego co pamiętam jeszcze nie było tu o niej wypowiedzi po praktycznym teście. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 no co ty CerberBP? ona ma zaokraglone wgłębienie takie, nie widzisz? ona jest i pod ciche i pod płaskie Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 (edited) sry mój błąd (nie wiem jak musiałem przekliknąć jakimś cudem bo otworzyłem tą :) zgadzam się bardziej do grzybkowej się nada najlepiej Edited August 4, 2011 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Miał ktoś może zintegrowany cylinder z głowicą cylindra od SHS? Zastanawiam się czy pasują do niego wyciszone głowice. Quote Link to post Share on other sites
Loart Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Czym się różnią dedykowane do M4 głowice SHS short type i long type? Czy dobrze rozumiem, że long type jest do SR25? Trochę mnie to zastanawia, bo o ile dobrze pamiętam to w SRkach (przynajmnie PJ) są normalne głowice z M4. Jeśli nie jest to kwestia GBv2 a LongGBv2 to co ma dawać wstawienie wersji long/short? Lepszą szczelność na połączeniu głowica-dysza? Lepsze osadzenie dyszy? Linki: http://gunfire.pl/product-pol-1152195489-Glowica-cylindra-do-M4-v-2-Short-type-SHS.html http://gunfire.pl/product-pol-1152195488-Glowica-cylindra-do-M4-v-2-Long-type-SHS.html Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Obydwie są do M4 jednak nie mam pojęcia co ma robić ta dłuższa możliwe że do dłuższych dysz ale to tylko wolne myśli ja bym kupował krótką (standardową) ;) Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 (edited) Głowice long type nadają się do replik z długimi dyszami takimi jak, aug, sig, sr25 czy m60. Edited August 20, 2011 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Witam, mam krótkie pytanie, czym sie różnią głowice short i long? Jakie będą lesze do SCAR-H VFC (dysza jest b.długa). Post przeniesiony z działu "Ogólne techniczne". Pod spodem znajdował się jeszcze post użytkownika Zaki123, ale któryś musiał zostać poświęcony, by móc przenieść resztę postów ;). /LgN Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 To poczytaj, najpierw o częściach/produktach SHS ;)) Post przeniesiony z działu "Ogólne techniczne". /LgN Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Dobra, zrobiłem gigantyczne faux pas, że nie zapytałem w temacie o SHS, ale i tak tam nie ma konkretnej informacji, tylko domysły 1-2 użytkowników. Post przeniesiony z działu "Ogólne techniczne". /LgN Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Witam, mam krótkie pytanie, czym sie różnią głowice short i long? Jakie będą lesze do SCAR-H VFC (dysza jest b.długa). Najlepiej jak pomierzysz sam -napisz do sklepu niech Ci podadzą wymiar (długość) dzióbka głowicy long , sprawdź budowę dyszy od scara tj. czy wewnątrz jest zwężenie średnicy wewnętrznej otworu , i na jakiej głębokości .Będziesz miał wiedzę czy dysza będzie dochodziła do końca na głowicy long czy trzeba będzie rozwiercić wewnątrz dysze. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Wkrótce dojdzie do mnie zintegrowana głowica cylindra z cylindrem... Wiele osób było ciekawych - więc ja się pytam co chcecie konkretnie wiedzieć - zdjęcia czy coś ? Bo funkcjonowanie wyjdzie dopiero po jakimś czasie... Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Pod jaką ona jest głowicę tłoka na ten przykład. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 W końcu doszedł do mnie komplecik SHS. Głowica tłoka Tłok 14 zębów Zintegrowany zespół cylindra Robiłem test strzykawki na samym cylindrze - po wsunięciu jakie 1.5 cm działa. Zobaczymy jak w praktyce. Chociaż nie wiem czy będę zakładał ten cylinder - gdyż nie mam jeszcze długiej lufy, więc chyba zostanę przy stockowym. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 za dużo smaru i za rzadki ;p Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 w środku tego zintegrowanego cylindra jest płaska czy grzybkowata głowica w środku? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 I po co Ci to jak stockowy układ jest idealnie szczelny? Dziś skończyłem kolejną emkę KWA. M130 SHS. 500 fps. Nosz kurde... :D Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 @seger - wiem że za dużo, jutro wyczyszczę cylinder (wodą) potem przedmucham kompresorem. Czy zwykły smar silikonowy się nada http://gunfire.pl/product-pol-1139779100-Olej-silikonowy-STTi-60ml.html ? Czy szukać jakiegoś z dodatkiem teflonu itd... http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/103279-prawidlowe-smarowanie-glowicy-tloka/ @zaki123 - jest płaska ścianka w niej większy otwór i tam jest mniejszy otwór właściwy (właściwie rurka idąca do dyszy) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 nie wodą a alkoholem a nawet rozpuszczalnikiem jakimś delikatnym. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 @Anr - będę zmieniał lufę na dłuższą dlatego :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 To zmień cylinder sam, a nie też głowicę cylindra. Wątpię, aby dawała taką szczelność jak stockowa w KWA. Ale widzę, że się uparłeś. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 oj tam oj tam Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Głowica cylindra do AK Boyia krótka czy długa? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts